Міцний алкоголь продають з 12–ої до 18–ої

Міцний алкоголь продають з 12–ої до 18–ої

На «слабоалкоголку» часових обмежень немає.

Рішення Ради оборони Полтавської області, що були введені з 2 квітня, кардинально відрізнялися від попередніх заяв голови Полтавської військової адміністрації Дмитра Луніна.

Нагадаємо, що з 19 березня торговельні заклади відновили продаж пива та слабоалкогольних напоїв до 5% міцності. Придбати «слабоалкоголку» не мають можливість лише військовослужбовці і правоохоронці.

У Полтавській ОДА пояснили, що реалізація пива і слабоалкогольних напоїв дещо стимулює економіку області, оскільки в регіоні працюють підприємства з виготовлення відповідної продукції. Тим більше, що практично всі продовольчі магазини реалізовують слабоалкоголку. Тобто, мова йде про десятки робочих місць і сплачені податки.

Згодом очільник ОВА Дмитро Лунін, відповідаючи на питання журналістів, повідомляв, що продаж міцного алкоголю на Полтавщині залишається під забороною.

Як пояснив Лунін, Рада не планує дозволяти продаж міцного алкоголю. Насамперед — із точки зору безпеки. Що ж стосується економічного ефекту, то в області немає потужних горілчаних виробництв, робота яких для регіону буде критичним питанням. Це зі слів начальника ОВА, цей факт підтвердили в податковій службі. Мовляв, надходження від горілчаних підприємств, які є в області, не суттєві, а ситуації, коли люди напідпитку можуть піддатися емоціям і щось накоїти, непотрібні. 

Та все ж, із 2 квітня на Полтавщині таки відновили продаж міцного алкоголю. Торгувати дозволяється з 12:00 до 18:00. Прес-служба ОДА вказала, що «відповідне рішення прийняла Рада оборони області, щоб стимулювати економіку Полтавщини».

При цьому додали, що алкоголь не продаватимуть військовослужбовцям і представникам правоохоронних органів. Відновлення продажу алкоголю не означає, що війна закінчилася. Правоохоронці обороняють нашу державу, тому не повинні витрачати час на врегулювання конфліктів, які виникають через алкоголь.

До речі, Лубенський район відмовився від продажу міцного алкоголю. У розпорядженні начальника Лубенської РВА від 31 березня зазначається, що заборона на цілодобовий продаж алкогольних напоїв, крім пива та слабоалкогольних напоїв із вмістом спирту до 5%, продовжена.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
8 квітня 2022, 13:34 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.