У Нехворощанській громаді створений продрезерв

У Нехворощанській громаді створений продрезерв

Це семиденний запас продуктів харчування в розрахунку на кожного жителя ОТГ.

6 квітня була проведена позачергова сесія Нехворощанської сільської ради, на якій депутати розглянули ряд важливих питань.

Зокрема, сільські обранці внесли зміни до Програми забезпечення законності, правопорядку та оборонної роботи на 2022 рік. Як пояснила заступниця голови сільради Ольга Хоменко, на попередньому сесійному зібранні депутати вже голосували за виділення коштів на добровольче формування територіальної громади. Та за час воєнних дій на території держави в Нехворощанській ОТГ створено два загони — у Нехворощі і Соколовій Балці.  Для їх фінансової підтримки потрібно передбачити кошти, що використовуватимуться для навчання, підвезення членів формувань до військової частини, облаштування зброярні та місць перебування добровольців.

Начальниця фінансового відділу сільради Любов Номеровська зупинила на бюджетних питаннях. Місцеві жителі, діти яких навчаються в Новосанжарській музичній школі, прохали дофінансувати заклад до літніх канікул. Відповідне звернення зачитав голова ОТГ Віктор Дубович. Він нагадав колегам, що в музшколі навчають 13 дітей із Нехворощанської громади. Із місцевого бюджету заклад отримав 215 тисяч, або 16,5 тисячі на кожну дитину, не враховуючи батьківської плати — 200 гривень на місяць.

У ході обговорення депутати вирішили не дофінансовувати навчання дітей у музичній школі.

При цьому сільські обранці виділили Новосанжарському центру ПМСД 200 тисяч гривень, а лікарні — 565 тисяч.

Заступниця сільського голови Ольга Хоменко розповіла про створення в ОТГ продуктового резерву. Відповідне рішення прийнято Полтавською обласною військовою адміністрацією і є обов’язковим до виконання.

До резерву сходить перелік продуктів тривалого зберігання: крупи, макаронні вироби, олія, цукор, чай, борошно, згущене молоко. Резерв формується з розрахунку на семиденну потребу цивільного населення, яке перебуває на території громади.

У мирний час продукти використають на харчування дітей у навчальних закладах.

Депутати погодили створення такого резерву і визначили місце зберігання продуктів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
14 квітня 2022, 14:28 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.