Чи залишаться кобеляцькі пожежні без води?

Чи залишаться кобеляцькі пожежні без води?

Рятувальники повідомляють про те, що отримали повідомлення про встановлення комунальниками засобів обліку води, простіше — лічильників. І висловлюють побоювання, що їм доведеться за воду платити.

Здавалось би, особливої проблеми в цьому немає. Комунальники мають право і повинні обліковувати всю добуту і спожиту воду. Для цього й потрібні лічильники.

Але, у свою чергу, «еменесники» не можуть зрозуміти, чи дійсно їм доведеться платити за воду, використану під час гасіння пожеж. Тим більше, що грошей для проведення таких платежів у них  у бюджеті немає.

Редакція поцікавилася в рятувальників, які працюють у сусідніх із Кобеляцькою громадах, чи сплачують вони за воду. І в Біликах, і в Бутенках, і в Нових Санжарах та Царичанці нам відповіли, що пожежні за використану ними воду не платять.

Як буде в Кобеляках? Із цим питанням редакція звернулася до міського голови Олександра Копельця.

Він відповів:

— Оскільки рятувальники використовують воду, добуту і подану міським комунальним підприємством, то логічно, що вона має бути облікована. Щодо оплати. По-перше, я впевнений, що в кошторисах обласного управління гроші на це закладені. По-друге, звичайно ж, без води для гасіння пожеж ми місцевих рятувальників не залишимо.

Станом на вівторок, 26 квітня, засоби обліку води в кобеляцькому підрозділі ДСНС ніхто не встановлював.

Будемо відслідковувати ситуацію й далі. І обов’язково проштудіюємо діюче українське законодавство.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
29 квітня 2022, 13:19 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.