340 гривень за кинутий недопалок

340 гривень за кинутий недопалок

Штраф у такому розмірі сплатить мешканець Нехворощанської територіальної громади за «необережне поводження з вогнем».

Днями в Нехворощанській сільській раді відбулось чергове засідання адміністративної комісії, повідомляє прес-служба ОТГ на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Члени комісії розглянули задокументований правоохоронцями факт необережного поводження з вогнем. Для цього на зібрання запросили місцевого жителя Сергія Дешевого, який, власне, і підпалив прилеглу до його приватної будівлі територію.

Крім самого винуватця, на комісії був присутній свідок Григорій Чуйко. Він стверджував, що висота полум’я сягала одноповерхового будинку, а дим розповсюдився фактично по всій вулиці Родниковій.

Сергій Дешевий так пояснив причину загорання сухостою. З його слів, разом із донькою прибирали присадибну ділянку. Чоловік курив, кинув недопалок і зайшов до будинку, випити кави. За кілька хвилин побачив у вікно, що суха трава загорілася, тому кинувся гасити пожежу. На момент прибуття рятувальників і поліцейських Дешевий та його донька вже загасили вогонь, хоча полум’я встигло розповсюдитися на значну територію.

Чоловік не заперечував, що пожежа сталася через його необережність, і визнав свою вину. Далі виступив голова комісії Микола Завезьон, який нагадав, що подібні дії підпадають під статтю 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає штраф від 340 до 1360 гривень. А в умовах військового стану покарання суттєво посилюється. Та оскільки житель Нехворощі визнав факт необережного поводження з вогнем і самостійно загасив пожежу, адмінкомісія наклала на нього мінімальний штраф у розмірі 340 гривень.

Також члени комісії обговорили питання утримання мешканцями ОТГ у належному стані прибудинкових територій. І не лише біля будівель, де проживають громадяни, а й біля покинутих будинків, присадибні ділянки яких постійно обробляються.

Із цього тижня адмінкомісія об’їжджатиме населені пункти громади і фіксуватиме стан садиб. Власників занедбаних будинків викликатимуть на засідання комісії і притягуватимуть до адмінвідповідальності.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
5 травня 2022, 15:30 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.