Березовий гай у Шенгурах та сортувальний контейнер у Придніпрянському

Березовий гай у Шенгурах та сортувальний контейнер у Придніпрянському

За час проведення місячника чистоти в населених пунктах Кобеляцької громади не лише наводять лад навколо адмінбудівель, а й озеленюють території та навчають населення сортувати сміття, інформує прес-служба міської ради.

Протягом кількох тижнів у Кобеляцькій ОТГ триває суцільний «суботник». Мешканці і гості громади наводять лад на вулицях населених пунктів, де вони проживають.

Жителі ОТГ прибирають вулиці, парки та місця відпочину, дитячі й спортивні майданчики, території, прилеглі до адміністративних будівель. Саджають на клумбах квіти, білують дерева і бордюри, фарбують паркани, викошують минулорічну траву, вирубують чагарники й поросль і тому подібне.
За останні декілька днів заходи з благоустрою проходили в Кобеляках, Світлогірському, Просяниківці, Придніпрянському, Орлику, Гарбузівці, Лебединому, Сухому, Перегонівці, Підгорі, Чкаловому, Канавах, Бродщині, Іванівці, Дашківці, Мідянівці, Золотарiвці, Красному, Сухинівці, Лісному, Василівці, Лесинках, Бринзах, Кунівці, Шенгурах та інших населених пунктах ОТГ.

Напередодні Великодня в Кобеляках прибрали центральні вулиці, парки Богдана Хмельницького, «Центральний» та «Перемоги», висадили квіти на квітниках.
До речі, саме у Великдень, 24 квітня, у місті запрацювали фонтани, розташовані в Центральному парку та по вулиці Касьяна, біля бюсту Тарасу Шевченку.

У Придніпрянському в рамках весняного прибирання учасники акції висадили берези, яблуні та липи. Також придніпряни вийшли з ідеєю сортувати побутові відходи. Для цього в центрі села вони встановили контейнер для збору пластику. Поряд має з’явитися інший — для скла.

Як повідомляють у прес-службі Кобеляцької міськради, якщо жителі села будуть сортувати побутові відходи і роздільне збирання сміття себе зарекомендує, то контейнери установлять у інших мікрорайонах Придніпрянського.

Також молоді деревця висадили на території Шенгурівського старостату. Жителі Шенгурів посадили березовий гай поряд із новозбудованою амбулаторією, а молоденькі зелені сосни — поряд із сільським стадіоном.








6 травня 2022, 14:15 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.