Четверо кобеляцьких рятувальників отримали відзнаки

Працівників Кобеляцького районного сектору Головного управління ДСНС України в Полтавській області, які ліквідовували пожежу на Кременчуцькому нафтопереробному заводі, нагородили грамотами й подяками.

У четвер, 28 квітня, начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін і голова облради Олександр Біленький зустрічалися з рятувальниками в Кременчуці й Полтаві. Посадовці відзначили «деесенесівців», котрі ліквідовували наслідки ворожих ракетних обстрілів по інфраструктурним об’єктах Полтавщини.

Нагадаємо, що вночі 2 квітня рашисти обстріляли Полтаву та Кременчук. Як повідомив голова ОВА Дмитро Лунін, у Кременчуці ракети вразили нафтопереробний завод, інфраструктуру якого було знищено. 3 квітня рятувальники ліквідували пожежу на заводі, спричинену ракетними обстрілами. Унаслідок пожежі декілька людей зазнали опіків.

Увечері 24 квітня 9 ракет влучили в Кременчуцьку теплоелектроцентраль і нафтопереробний завод. Загинула одна людина, семеро зазнали поранень. Вранці наступного дня «деесенесівці» загасили вогонь на НПЗ. Через зруйнування ТЕЦ приблизно 180 тисяч кременчукців залишилися без гарячої води.

Голова Полтавської ОВА так прокоментував нагородження:

– Відзначили почесними грамотами й подяками полтавських і кременчуцьких рятувальників за професійність, мужність і героїзм. Ці якості вони проявили під час ліквідації ракетних обстрілів у Кременчуці й не тільки. Пишаюся, що рятувальники Полтавщини ніколи не залишалися байдужими до жителів будь-яких областей. Наші хлопці допомагали розбирати завали в Харкові, рятували людей під вибухами снарядів. Наші піротехніки розміновували Чернігівщину. Це і є справжня українська єдність, незалежно від регіонів! Усі ці люди гідні найвищих нагород. Дуже їм вдячний.

Відзнаки обласної адміністрації та обласної ради отримали 49 рятувальників: 22 — із Кременчука й 27 — із Полтави.

Серед числа нагороджених четверо рятувальників із Кобеляк. Зокрема, начальник 3-го караулу Артур Волошко, командир відділення Володимир Тіглий, пожежний Микола Пащенко і водій Олександр Скакун. Ці четверо рятувальників гасили вогонь на Кременчуцькому НПЗ 2 квітня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
6 травня 2022, 15:07 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.