Переселенці в Нехворощі й Нових Санжарах отримали проднабори

Переселенці в Нехворощі й Нових Санжарах отримали проднабори

Усього майже за місяць роздано більше 120 тисяч пакунків.

У п’ятницю, 13 травня, безкоштовно отримати пакунок змогли внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані в Нехворощанській та Новосанжарській територіальних громадах.

Набори видавалися переселенцям, які офіційно зареєструвалися як ВПО в управліннях соцзахисту після 24 лютого. Для кожної людини передбачався один набір.

Для отримання пакунку переселенці надавали документ, що посвідчує особу, та довідку про взяття на облік ВПО.

У Нехворощі центр видачі працював у місцевій школі, у Нових Санжарах — у культурно-мистецькому центрі.

Одна людина мала можливість отримати продуктові набори на всю родину. Для цього вони подавали довідки про взяття на облік ВПО кожного члена сім’ї.

За інформацією працівників Нехворощанської сільради, наразі в селах громади мешкають близько 500 переселенців.

У минулу п’ятницю внутрішньо переміщені особи одержали продуктові набори від Полтавської ОВА. Для цього на базі опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» діяв центр видачі продуктових наборів. Його відвідали голова Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов та його перший заступник Дмитро Задворкін. Вони поспілкувалися з головою громади Віктором Дубовичем і його заступницею Зоєю Короленко. Їх цікавило розміщення на території Нехворощанської ОТГ переселенців, надходженням гуманітарної допомоги.

Як повідомила прес-служба Полтавської обласної військової адміністрації, продовжується робота з видачі продуктових наборів внутрішньо переміщеним особам.

Із 19 квітня по 14 травня роздано 121 162 пакунки в 53 громадах Полтавщини.

Начальник ОВА Дмитро Лунін розповів, що з понеділка буде продовжена видача продуктових наборів переселенцям у інших громадах.
16 травня видача продуктів відбувалася в Кобеляцькому міському будинку культури.






Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
19 травня 2022, 13:35 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.