Офіційного купального сезону не буде?

Офіційного купального сезону не буде?

На календарі — літо. Температура повітря вже давно наближається до позначки в 30 градусів. А з цим швидко прогрівається вода в річках та ставках. Тому навіть попри війну українці «тягнуться» до водойм.

Для того, аби місце біля річки чи іншої водойми мало статус пляжу, необхідно, аби місцева влада провела певні обов’язкові заходи. Серед них — обстеження дна спеціалістами-водолазами.

У Кобеляках зазвичай такі обстеження проводилися на пляжі, що має неофіційну назву «Дитячий». Хоча він не є найбільш популярним місцем відпочинку серед кобелячан та гостей містечка. Але там є централізоване водопостачання, що теж є обов’язковою умовою для створення офіційного пляжу.

Як стало відомо редакції, поки що в цьому році відповідних обстежень у Кобеляках ніхто не проводив.

Між тим, фахівці лабораторії при Держпродспоживслужбі свої дослідження якості води у водоймах Кобеляцької громади проводять. Як розповіла керівник лабораторії Валентина Семиног, зараз вони будуть проводити додаткові дослідження на вміст у воді ембріонів холери.

Поки що, згідно із результатами лабораторних досліджень на вміст лактозопозитивної кишкової палички, вода і у Ворсклі, і у Дніпрі в районі Світлогірського цілком безпечна для купання. Вміст шкодочинних мікроорганізмів утричі-вдвічі менший за допустиму норму.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
9 червня 2022, 15:37 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.