Дитячий фонд ООН передав громадам набори для творчості

Дитячий фонд ООН передав громадам набори для творчості

Загалом представники територіальних громад отримали майже два десятки таких арт-наборів. Кожен із них розрахований на заняття з 40 дітьми.

Днями в Полтаві побували представники спеціалізованої структури ООН — ЮНІСЕФ. Благодійники передали посадовцям 200 арт-наборів для проведення занять із дітьми.

За інформацією прес-служби обласної військової адміністрації, наразі на Полтавщині перебувають близько 46 тисяч дітей-переселенців.  У обласному центрі та громадах для них організовують різноманітні заходи й гуртки. У Дитячому фонді ООН вирішили допомогти з організацією дитячого дозвілля і доставили в область набори для творчості. Кожен такий арт-набір розрахований на 40 дітей різного віку. Він складається з розвиваючих іграшок, приладдя для творчості, ручок, олівців, крейди та фарби.

Заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко разом із працівниками управління молоді та спорту визначили відповідальних у громадах і погодили програму занять. Також наочно продемонстрували, як усе функціонує.

Зі слів голови ОВА Дмитра Луніна, свою участь у проєкті підтвердили 40 ОТГ.

Представники Новосанжарської, Нехворощанської і Драбинівської громад теж отримали відповідні набори.

Як повідомили в Новосанжарській ОТГ, станом на 24 червня в громаді зареєстровано 3563 переселенці, із них більше 750 — діти.

Для дітей, які тимчасово переїхали в ОТГ, у культурно-мистецькому центрі «Нові Санжари»  працюють гуртки художньої самодіяльності, у музичній школі бажаючих навчають грі на інструментах та образотворчому мистецтву, у бібліотеці діти малюють, дивляться мультики, виготовляють поробки. Враховуючи значну кількість переселенців, громада отримала 13 арт-наборів, що використовуватимуться для гурткової роботи.

По кілька наборів привезли з обласного центру працівники Драбинівської і Нехворощанської сільських рад.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.