Чистота і благоустрій Степового — справа честі всіх його жителів

Чистота і благоустрій Степового —  справа честі всіх його жителів

Звільнити українську землю і прийти до пепемоги — це наша національна мета, і ми всі маємо працювати на її реалізацію щоденно, не тільки держава, а й кожне місто та село.

Жителі села Степове вже традиційно об’єднуються і працюють по  благоустрою села та його околиці. У минулому році Білицькою селищною радою було придбано для селян приміщення в центрі села (як вони його назвали «Світлиця») для культурно-масового відпочинку громадян, який самі ж облаштували, із допомогою спонсорів відбудували і «вклали» в нього свої сили, фінанси та час. І вже неодноразово в ньому проводилися заходи та концерти. Тож і в цьому році, тільки «сніг зійшов із землі», як розпочалися роботи по благоустрою центру села, а саме весняний суботник розпочали  жінки. Чоловіки, у свою чергу, біля «Світлиці» змайстрували хатинку-кухню в українському стилі під керівництвом Леоніда Каракуці. За чистотою та підтримкою порядку на цьому подвір’ї наглядає Степан Коба зі своєю дружиною. Юрій Цікура безвідмовно, неодноразово надавав послуги  своїм автомобілем для підвезення матеріалу для виконання комунальних робіт. Усього біля «Світлиці» в цьому році відбулося 3 суботники.

Також відповідальним ставленням до навколишнього середовища селян є те, що вони двома суботниками змогли вшанувати чистотою та порядком на цвинтарі померлих людей.

Чотири рази інтенсивно  попрацювали на околиці села, а саме — очистили смугу понад дорогою від чагарників.

Хочеться сказати, що жителі Степового — це одна сім’я із 76 чоловік, які не зупиняються на досягнутому, а доводять свої плани та задуми до кінця. Але ж як бути без спонсорів у наш важкий час?

Щиру вдячність приносять жителі села Сергію Миколайовичу Жуку, депутату Полтавської обласної ради, який надав техніку  для очищення ставка на пасовищі. У фінансовій підтримці за цю роботу дуже дякуємо Тамарі Миколаївні Дейнеці та Анатолію Федоровичу Близнюку.

Петру Івановичу Слокві, депутату Білицької селищної ради, щиро вдячні за те, що жодного разу не відмовив, як у фінансовій допомозі, так і в наданні техніки. Допомагав матеріали на облаштування центру села, а також виділяв трактор з причепом і маніту для окультурення та охайного вигляду на цвинтарі та околиці села.

Петру Степановичу Онищенку, старості села, вдячні за підтримку в усіх починаннях, належну допомогу у вирішенні всіх нагальних питань.

У минулих роках селянами було проведено 25 суботників. Сподіваємося, що наші колективні старання будуть прикладом для всіх жителів сіл громади. Адже в цих роботах беруть участь усі селяни, від дітей до пенсіонерів. Тож цього року ще все попереду, тим більше, ми всі готуємося до перемоги. Велика подяка усім небайдужим, хто брав активну участь у роботах. Миру всім нам та чистого довкілля. Молодці!


Автор: За словами організатора культурно-масової роботи Тані Цікури

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.