Незаконний улов на 600 тисяч

Незаконний улов на 600 тисяч

За інформацією Полтавського рибоохоронного патруля, у середу, 13 липня, у Кобеляцькій громаді представники рибпатруля затримали чергового браконьєра.
Подія сталася в районі Ворсклянської затоки регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський». Під час спільного рейду на Кам’янському водосховищі рибінспектори та поліцейські поблизу села Орлик виявили правопорушника.

Чоловік на алюмінієвому човні розставляв сітки. Усього правоохоронці нарахували 17 жиляних сіток загальною довжиною 850 метрів. У сітки потрапило 43 кілограми риби (52 карасі, 16 пліток, 13 линів, 8 плоскирок, 7 окунів, 4 лящі). Загалом браконьєр наніс державі збитків на 587 626 гривень.

Прес-служба Полтавського рибоохоронного патруля повідомила, що на порушника склали протокол за частиною 4 статті 85 КУпАП (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу). Сітки та рибу поліцейські вилучили до відповідного рішення суду.

Слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (Кобеляки) задокументувала грубе порушення Правил рибальства, що містить ознаки кримінального проступку. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом браконьєрство, стаття 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним та іншим рибнодобувним промислом).

У рибоохоронному патрулі наголосили, що стаття 249 ККУ передбачає накладання штрафу від 17 000 до 51 000 гривень або обмеження волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби,  або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею, — караються штрафом від 51 000 до 85 000 гривень або обмеженням волі до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
21 липня 2022, 19:50 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.