Убивцю з Біликів відправили в психлікарню

Убивцю з Біликів відправили в психлікарню

Повідомили в прес-службі Полтавської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що наприкінці лютого цього року в Біликах сталося вбивство. Троє місцевих жителів, двоє чоловіків і жінка, розпивали спиртні напої в одному з домогосподарств. Між ними виникла сварка, що перейшла в поножовщину. 25-річний господар будинку схопив кухонний ніж і сім разів ударив гостю в шию та обличчя. Ножові поранення призвели до її смерті. Після цього вбивця перекинувся на іншого гостя. Він ударив чоловіка у шию та потилицю, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

6 травня обласна прокуратура повідомила, що до суду направлено клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру до жителя Білицької територіальної громади.

Минулого тижня стало відомо, що суд задовольнив клопотання прокуратури.

Прокурори прохали застосувати до 25-річного жителя Білицької територіальної громади примусові заходи медичного характеру.

За висновками експертів, убивця має ознаки психічної хвороби, що позбавляє його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними, тому він не підлягає покаранню.

За вчинення умисного вбивства жінки та закінченого замаху на умисне вбивство двох осіб (частина 1 статті 115, частина 2 статті 15, пункт 1 частини 2 статті 115 ККУ) злочинця госпіталізували до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Згідно з частиною 3 статті 19 ККУ, не підлягає покаранню особа, яка до постановлення вироку захворіла на психічну хворобу. До такої особи за рішенням суду можуть застосовуватися примусові заходи медичного характеру, після одужання особа може підлягати покаранню.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
21 липня 2022, 17:15 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.