Біличани готують «Вареники перемоги»

Біличани готують «Вареники перемоги»

З 1 липня в Біликах розпочалась благодійна акція на підтримку Збройних Сил України «Вареники перемоги». Організатором заходу виступив гуманітарний відділ виконавчого комітету Білицької селищної ради.

Як розповіла секретар селищної ради Альона Демиденко, із перших днів війни працівниці дитячих садочків, які працюють у Біликах, Дрижиній Греблі, Кустолових Кущах та Жуках, готували вареники для військовослужбовців. Із настанням тепла зникла можливість передавати морожену продукцію. Тоді працівники гуманітарного відділу запропонували влаштувати продаж вареників під час проведення благодійного ярмарку, що планувався в Білицькій громаді до Дня Конституції. Та напередодні росіяни обстріляли Кременчук, і захід відмінили. На допомогу прийшли білицькі підприємці Тетяна Кищенко і Алла Гординська, які погодилися продавати вареники за доступними цінами у своїх продуктових магазинах.

Починаючи з 1 липня, було реалізовано близько 200 кілограмів напівфабрикатів з картоплею, капустою, сиром і лівером. Загалом зібрано більше 9 000 гривень.

Усі продукти для приготування вареників надають мешканці та підприємці Білицької громади.

За виручені кошти придбано інструменти та запчастини для ремонту військової техніки, генератори для вироблення електроструму на фронт військовим.

Альона Демиденко говорить, що акція «З’їж вареник — допоможи ЗСУ» продовжуватиметься й надалі. Тому всі бажаючі підтримати українських захисників можуть придбати смачні вареники в центрі Біликів та в мікрорайоні Федорівка. Виручені з продажу кошти підуть на закупівлю необхідних речей для військових.

Також секретар селищної ради повідомила, що нашим захисникам активно допомагають працівники навчальних і культурних закладів Бутенок і Бережнівки. Вони збирають кошти для закупівлі захисного одягу землякам, які захищають країну від російського агресора.

Крім того, педагоги й культпрацівники організували приготування страв для наших захисників. На допомогу приходять і небайдужі односельці. Спільними зусиллями жителі громади виготовляють налисники, вареники, різні види сала, сухарики та енергетичні батончики (мед, горіхи, сухофрукти, насіння).  Бійці 93-ої ОМБр першими смакували бутенківським салом, сухариками й горіхами.

Виготовлення продуктів харчування фінансується виключно учасниками групи «Разом до Перемоги». Усі, хто бажає допомогти, можуть звертатися до директора Бутенківської школи Григорія Журавля за телефоном (066)354-46-11.






Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
22 липня 2022, 18:13 | Кобеляки | Благодійність

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.