За вбивство собаки житель Супротивної Балки отримав умовне засудження

За вбивство собаки житель Супротивної Балки отримав умовне засудження

Іспитовий строк для живодера становить два роки з моменту набрання вироком законної сили.

Надзвичайна подія, котра днями розглядалася в Новосанжарському районному суді, сталася 19 червня цього року. Близько 17:00 уродженець Супротивної Балки, знаходячись за місцем свого проживання, почав знущатися над собакою, що належала його дружині.

Порушуючи частину 2 статті 18 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», живодер за допомогою ошийника і металевого ланцюга, котрі використав у якості петлі, підняв собаку, закріпив металевий ланцюг на дерев`яній дошці даху погребу, здавивши ошийником шию тварини, у результаті чого остання померла. Після цього підсудний залишив собаку в підвішеному стані.

Живодеру було висунуте обвинувачення за частиною 3 статті 299 ККУ (жорстоке поводження з твариною, що відноситься до хребетних, вчиненому активним способом, що призвело до її загибелі).

29 червня між прокурором та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості у вчиненні цього кримінального правопорушення. Обвинувачений у судовому засіданні свою вину визнав беззастережно, просив суд затвердити угоду. Суд встановив, що потерпіла надала згоду на укладення угоди, про що свідчить її письмова заява.

20 липня суддя Марина Кашуба ухвалила затвердити угоду про визнання винуватості.

Підсудного визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 299 КК України. Йому призначили покарання у виді п`яти років позбавлення волі. На підставі статті 75 КК України, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання із випробуванням, з іспитовим строком на два роки.
Рішення підсудний може оскаржити в апеляційному суді.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
11 серпня 2022, 18:42 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.