11‑річний хлопчик на скутері таранив паркан

11‑річний хлопчик на скутері таранив паркан

Дорожньо-транспортна пригода, що сталася в Кобеляках кілька днів тому, не відноситься до категорії так званих резонансних. Та все ж, ми вирішили приділити їй окрему увагу.

Так, ця аварія не була скоєна в стані алкогольного сп’яніння. Так, в ній не було кількох постраждалих, тим більше, жертв. Але в ній зазнала травм дитина. І постраждала через очевидне нехлюйство чи легковажність одного із батьків. І в схожу ситуацію можете потрапити й ви. Тому не зайвим буде нагадати про пригоду, що мала місце в Кобеляках  в мікрорайоні Солонці опівдні 14 серпня.

Очевидці розповідають, що до майданчика, на якому розташовані контейнери для збору побутових відходів, на скутері під’їхав чоловік. Разом з ним на мопеді сидів неповнолітній хлопчик.

Чоловік встав із скутера і пішов викидати сміття. При цьому не заглушив двигун. Зрозуміло, що процес викидання непотребу в сміттєвий контейнер багато часу не зайняв. Але й кількох секунд вистачило для того, щоб одинадцятирічний хлопчик, не усвідомлюючи наслідків своїх дій, крутнув ручку газу на мопеді. Скутер миттєво «зірвався» з місця, перетнув проїжджу частину вулиці Павла Загребельного, дивом «розминувся» із бетонною опорою лінії електромереж та великим деревом і врізався в паркан із профнастилу. Хлопчик увесь цей час перебував на транспортному засобі. Якщо можна вжити такий вираз, йому ще надзвичайно пощастило. Адже в цей момент по проїжджій частині не рухався жоден автомобіль. Наслідки зіткнення, що могло статися, страшно уявити.

Та все ж, і «зустрічі» із парканом вистачило для того, щоб хлопчик отримав травму голови. Його терміново госпіталізували до місцевої лікарні.

Поліцейські, які прибули на місце події, склали протокол. Не надто розважливому батьку, що фактично передав керування транспортним засобом неповнолітньому, загрожує штраф у розмірі від 17 до 51 гривні. Адже правопорушення розглядають за ознаками статті  184  «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

Хоча,  якби за справу із усією принциповістю взялися громадські організації та державні установи, що мають захищати права дітей, то покарання могло б бути набагато суворішим. Аж до тюремного ув’язнення та позбавлення батьківських прав.

Та суть не в цьому. І ми приділяємо окрему увагу цій аварії не через бажання чиєїсь «крові». Батько вже й так покараний тим, що його дитина ледве не була скалічена.

Просто зараз транспортних засобів стало дуже багато. У тому числі й скутерів різних модифікацій. І батьки масово возять на них дітей. При цьому абсолютно не переймаються вимогами Правил дорожнього руху чи елементарного здорового глузду.

Ну чого вартувало батькові «заглушити» скутер? Доля секунди і простий рух. Але він цього не зробив.

А ви робіть. Якщо дійсно турбуєтесь про своїх дітей.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
25 серпня 2022, 14:00 | Кобеляки | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.