Ні дня без фейку: росія знайшла «Азов» у медцентрі

Ні дня без фейку: росія знайшла «Азов» у медцентрі

Увечері 16 серпня в телеграм-каналі російського міністерства брехні був опублікований черговий фейк.

За інформацією недорозвідників держави агресора, рашисти «продовжують фіксувати використання українськими збройними формуваннями цивільних медичних установ у військових цілях». Цього разу рашисти «виявили» військових батальйону «Азов» у Нових Санжарах, у медичному центрі по вулиці Курортна. Крім самих військових, роспропаганда «зафіксувала» в медцентрі склад боєприпасів.

Також канали стверджують, що медичний персонал та пацієнтів військові цинічно вигнали із закладу.

18 серпня прес-служба Новосанжарської селищної ради опублікувала на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук інформацію наступного змісту:

«Де б ми зараз не знаходились, — усі ми перебуваємо на інформаційному фронті і тут розгортаються не менш важливі епізоди протистоянь. Своєю інформаційною зброєю ворог прагне знищити нас психологічно, цілиться в наш дух і хоче зневірити у власних силах.

Нещодавно на сторінках соцмереж з’явився новий фейк від російської пропаганди, що ніби-то в медичному центрі «Нові Санжари» перебувають військові спецпідрозділу та розміщують там боєприпаси.

За словами начальника медичного центру Валерія Губи «ні військових спецпідрозділу, ні, тим більше, складу боєприпасів на території медичного центру немає».

Селищний голова закликає усіх жителів та гостей Новосанжарської громади не піддаватися паніці, довіряти інформації тільки з перевірених джерел та не розповсюджувати російські фейки і дезінформацію. А також ні в якому разі НЕ ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Пам’ятайте, що кожна повітряна тривога, яка не закінчується бомбардуванням, — це відмінна робота українських Збройних Сил».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
24 серпня 2022, 17:43 | Нові Cанжари | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.