Сільський голова для пошуку води найняв екстрасенса

Сільський голова для пошуку води найняв екстрасенса

Глава муніципалітету Баярдо (населення 350 людей) у регіоні Лігурія, що на північному узбережжі Італії, Ремо Моралья заручився допомогою екстрасенса-лозохода Ренато Лаболані, щоб той допоміг знайти джерело води на тлі посухи.

Як пояснює глава Баярдо, з травня на тлі сильної посухи в селі засохли двоє з п’яти джерел води, тож він вирішив звернутися по допомогу до екстрасенса Лаболані — той нібито нещодавно допоміг іншому селу в Лігурії, Априкале.

Він став відомим після того, як знайшов воду на землі відомої в Італії графині Франчески Ваки Агусти (померла в 2001 році), після чого його взяв на роботу колишній італійський прем’єр Сільвіо Берлусконі.

Згідно з договором, укладеним між екстрасенсом і владою Баярдо, Лаболані надає послуги з «розвідування води сільськогосподарсько-сенситивним методом» за винагороду в розмірі 300 євро без урахування ПДВ.

Глава Баярдо визнає, що навіть якщо екстрасенс і знайде джерело води, його не можна буде розробляти без дозволу інженерів, але він «переконаний, що в окремих місцях можна сягнути водоносного горизонту за допомогою колодязів».

Лозоходство — це екстрасенсорна практика, за якої за допомогою «чарівних паличок» або Y-подібних лозин люди шукають підземні джерела води. Та жодне наукове дослідження так і не знайшло хоча б якихось підтверджень того, що лозоходство взагалі працює.

3 вересня 2022, 18:38 | Полтавщина | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.