Про користь «ворогів народу»

Про користь «ворогів народу»

Днями до автора цієї статті зателефонувала знайома. Колись дуже давно вона була персонажем однієї з публікацій. З того часу регулярно телефонує, вітає зі святами, запитує про справи. Одним словом – спілкування відбувається на позитивній ноті.

Подзвонила і кілька днів тому. І трішки здивувала. Окрім звичних вітань та побажань, звернулася із несподіваним проханням. Попрохала залишити в спокої кобеляцького міського голову Копельця. Мовляв, її про це попросили інші люди. Довелося ввічливо відмовити.

Взагалі, подібні прохання чи звернення не є якимось унікальним феноменом. Досить часто доводиться чути критику на свою та інших «дисидентів» адресу. Аргументи, як  правило, одні й ті ж. Мовляв, не потрібно критикувати владу взагалі, чи того, чи іншого посадовця зокрема. Вони ж щось роблять. Вони стараються. А ви заважаєте.

І, нібито, можна й погодитися із такою точкою зору. Адже у всіх, хто обтяжений владою, є свої успіхи та досягнення. А критикувати легше і простіше, аніж тягнути владного воза.

Але ця точка зору, на моє глибоке переконання, є хибною. Як і твердження про те, що більшість, це отой міфічний народ, завжди права.

І світова історія тисячі разів підтверджувала, що критика влади є річчю життєво необхідною, а «народ» дуже часто робить фатальні помилки, за які сам же й розплачується. Розплачується війною, смертю, розрухою, тисячами і мільйонами понівечених доль.

Вам потрібні приклади? Так ми ж зараз усі разом є учасниками цього прикладу!

За кілька сотень кілометрів від нас існує держава, де фактично немає критики вождя, де народ єдиний у відданості лідеру. А всі, хто думає і говорить не так, як «увесь народ», оголошуються його,  народу, ворогами.

Називається ця держава расєєю. А її «найрозумніший» і «найкращий» лідер усіх часів та народів весь час «щось робить». І народу при ньому зажилося краще. І стабільність та незмінність є, і зарплати ростуть. Чи росли? І критики або замовкли навіки, або виїхала з держави і вже не заважають лідеру.

От тільки тепер тому народу доводиться «платити» лідеру,  віддаючи в жертву його дурнуватим забаганкам життя своїх дітей та онуків. Та й нехай би й платили. Але ж жертвуємо і ми.

А все через що? Тому що потихеньку, поступово, протягом двох десятиліть були знищені або були вимушені замовкнути усі «вороги народу», усі ті, хто мав сміливість думати і говорити по-іншому, хто міг, дивлячись у вічі керівникові, сказати «ні».

Так було, так є і так буде. Це – закони історії. І якщо не сумніватися, не мислити, не критикувати, то сон розуму обов’язково народить страшну потвору. Не я це придумав.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
9 вересня 2022, 09:15 | Полтавщина | Редакційна



1. микола козак / 11 вересня 2022, 09:38 Цитувати
Критика звичайно пане Філоненко річ корисна і потрібна , але при тій умові , що вона , та критика не переходить у зведення особистих рахунків і має на меті усунення недоліків , а не знищення когось.Вашими босами вам поставлено завдання всякими способами очернити керівника міської громади , що ви так наполегливо і робите.Є правоохоронні органи , які розберуться у вині Копильця і Юрка , і Мельника , а ви дійсно попереду паровоза.Ваше єхидство навіть на вашому обличчі виражено.
2. Ayaks / 13 вересня 2022, 17:06 Цитувати
Звісно критика річ необхідна. В тому числі і Копельця. Що тут скажеш, заслужив. Але....
Ще зовсім недавно, на сторінках Ехо, була надрукована цікава інформація як «поганий» Копелець встановив собі феєречну зарплату з кучею надбавок і премій. Тепер от, схоже що все.... йому на зміну прорвались «хороші» і все буде добре. Але на сайті міської ради лежить цікаве рішення сесії від 08.09.2022року, де уже "нові обличчя" встановлюють оплату праці в.о. Копельця - Жукову:
- посадовий оклад згідно штатного розпису
- надбавка за 5 ранг
- надбавка за вислугу рокув 25%, з урахуванням надбавки за ранг.
- надбавка за високі досягнення у праці 50 % до окладу, з урахуванням поперідніх надбавок
- щомісячне преміювання 90% від окладу
- надати матдопомогу при наданні відпустки.
Нічого Вам не нагадує? Підкажу - Копельця. Ще в Жукова бульбашки з бокала шампанського, яке розливали в честь перемоги над Копельцем не вийшли, а уже і високі досягнення у праці пішли, і премія за хорошу роботу.
Але цього на сторінках Ехо я не знайшов. Не на часі?
І ще є просте питання, який не був поганий Копелець, за нього голосували і обрали мером. А тепер в.о. буде навіть не номер 2 на виборах - Кіптілий. Буде якийсь Жуков. (ну умовно якийсь, жителі району, знають що він уже давно біля владного корита, лише періодично міняє кабінет з одного на другий пристосовуючись до будь-якої влади). "демократично обраний"?
Тому звісно можна радіти, що Копельця посунули (можливо), але яка нам простим жителям різниця, які прізвища в тих можновладців, хто і далі гребтиме землю і гроші?
І ще одне - аудит це добре, Юрко, Мельник... але хоч і з криками, але «опозиція» голосувала за Копельцеві ідеї і договори. Чому? Бо отримувала свою пайку грошей і землі? Тому все спустять на "тормозах", і не буде ніякого "кримінального паравозу", бо інакше на ньому можуть поїхати і старі, і нові, і наступні.
3. Filon / 14 вересня 2022, 06:35 Цитувати
2.Ayaks
«Нічого Вам не нагадує? Підкажу - Копельця. Ще в Жукова бульбашки з бокала шампанського, яке розливали в честь перемоги над Копельцем не вийшли, а уже і високі досягнення у праці пішли, і премія за хорошу роботу.»

Дякую. Про все напишемо
4. микола козак / 14 вересня 2022, 10:36 Цитувати
2.Ayaks
«Але на сайті міської ради лежить цікаве рішення сесії від 08.09.2022року, де уже "нові обличчя" встановлюють оплату праці в.о. Копельця - Жукову:
- посадовий оклад згідно штатного розпису
- надбавка за 5 ранг
- надбавка за вислугу рокув 25%, з урахуванням надбавки за ранг.
- надбавка за високі досягнення у праці 50 % до окладу, з урахуванням поперідніх надбавок
- щомісячне преміювання 90% від окладу
- надати матдопомогу при наданні відпустки.
Нічого Вам не нагадує? Підкажу - Копельця. Ще в Жукова бульбашки з бокала шампанського»

Все , як і очікувалось , іде боротьба не на життя за корито , адже зараз ніде , крім на посадах більше не грабонеш.Хто на посадах , той дограбує землю , довирубує ліси і лісополоси на дрова , це зараз дуже дохідне і т.д. .І на Жукову ця боротьба не закінчиться , там ще є претенденти , і незабаром все повторятиметься , от тільки цікаво , Філоненко в цій боротьбі виступає , як волонтер , чи йому теж щось перепадає?

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.