План «Г»

План «Г»

Досить довго сумнівався, чи взагалі писати хоча б яку-небудь статтю на тему ядерної війни. Надто страшною для абсолютної більшості людей є ця тема. Думаю, що ті, кому зараз сорок і старші, дуже добре пам’ятають уроки історії та виховні години, на яких можна було переглянути фотографії з Хіросіми та Нагасакі, японських міст, де була вперше застосована зброя масового знищення. Та й документальних фільмів на цю тему було знято багато.

А потім все це забулося. Адже завдяки низці факторів небезпека ядерної війни чи застосування такої зброї була фактично зведена нанівець.

І ось зараз ця небезпека виникла знову. Але згадувати про неї не хочеться. Повторюся, надто страшною є ця тема.

Але передивившись і перечитавши купу різного роду та виду аналітики, таки вирішив згадати про ядерну війну. Причому, одразу в двох статтях, у тому числі і в редакційній.

Адже, якщо, вибачте за повторення, аналізувати аналітику, то приходиш до висновку, що всі автори мають шанси стати провидцями із вірогідністю десь 50 на 50. Тобто, кацапи або застосують тактичну ядерну зброю проти України, або ні.

Але вірогідність того, що таки застосують, зросла неймовірно, навіть у порівнянні з періодом початку війни.

Не знаю, скільки планів було в пукіна і його придуркуватих підлеглих перед 24 лютого. Як правило, таких планів, варіантів розвитку подій буває кілька. Там «А», «Б, «В» і так далі, за алфавітом.

Та, судячи із розвитку подій, у кацапів був лише один план. План «Г». А далі пішли лише не менш гім-ні підпункти одного величезного плану на букву «г».
І зараз вони діють уже навіть не за тим «г»-планом, а по своїй віковічній традиції — кудись крива та виведе.

Але, як на мою суб’єктивну думку, якраз у цій суцільній гім..ності їх плану і дій і криється небезпека. Адже практично ніхто при здоровому глузді не міг припустити, що вони цю війну таки почнуть. Навіть не будучи якимось супераналітиком, можна було спрогнозувати невдачу цієї авантюри. Але ж вони почали.

І зараз не потрібно бути якимось супераналітиком, аби прогнозувати, що одиночне застосування тактичної ядерної зброї особливо позитивного для кацапів результату не дасть.

Але враховуючи відсутність мізків у всіх, від першої особи їх недодержави і до самого звичайного «ваньки», цілком можна припустити, що вони таки зважаться. Так буде теж саме «г». Але біда в тому, що це «г» несе небезпеку і для кожного з нас.

Саме тому й хочеться нагадати усім про те, як діяти в екстремальній ситуації, що може виникнути. Про це детальніше — в іншому матеріалі номера.

І нагадати, що радіус ураження при застосування ядерного боєзаряду тактичного призначення не перевищує 10 кілометрів. Отже, вірогідність того, що небезпека дістанеться саме нас, є мізерною.

Нагадати й про те, що й до цього часу на цій землі, на планеті Земля, живе чоловік, який пережив бомбардування спочатку Хіросіми, а потім Нагасакі. Його звати Цутомі Ямагуті.

Так що все у нас буде добре. І Перемога буде за Україною.

Ну а кацапи як жили в «г», так і здохнуть в ньому.


Автор: Ігор Філоненко
30 вересня 2022, 09:02 | Полтавщина | Редакційна

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.