Сім’ям загиблих військових виплатять по 3 000 гривень

Сім’ям загиблих військових виплатять по 3 000 гривень

Виплата здійснюється щорічно і приурочена до Дня Захисників і Захисниць України.

Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації, у рамках Комплексної програми соцзахисту щороку до 14 жовтня, Дня Захисників і Захисниць України, з обласного бюджету здійснюється виплату разової адресної допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України в розмірі 3 000 гривень на кожного члена сім’ї.

На основі наявних даних у реєстрах працівники Департаменту провели всі нарахування та виплати без звернення отримувачів і надання ними будь-яких документів.

Кошти надійшли сім’ям загиблих військовослужбовців:

  • 7 жовтня — на рахунки, відкриті в установі уповноваженого банку,
  • 10 жовтня — через відділення товариства «Укрпошта» за місцем проживання, відповідно до графіків доставок.

Також у Департаменті зазначили, що комплексна програма передбачає надання сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України ряд соціальних гарантій, що фінансуються з обласного бюджету.

По-перше, щомісячна виплата допомоги сім’ям з дітьми (на кожну дитину до 18 років, а за умови навчання за денною формою — до 23 років, у розмірі прожиткового мінімуму в розрахунку на одну особу. Із 1 липня сума виплати склала 2 508 гривень.

По-друге, можливість санаторно-курортного оздоровлення один раз на два роки у відповідних закладах Полтавщини.

По-третє, компенсаційні виплати за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування.

Більш детальну інформацію з приводу державних та обласних соціальних гарантій, що надаються членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, можна отримати за посиланням: http://plsz.gov.ua/sgyATO.html.

15 жовтня 2022, 11:44 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.