Чи займеться СБУ Кобеляками, Біликами та Новими Санжарами

Чи займеться СБУ Кобеляками, Біликами та Новими Санжарами

За інформацією, розповсюдженою одним із обласних ЗМІ з подачі тимчасово виконуючого обов’язки  директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської ОВА Віктора Стеблянка, керівництво трьох сусідніх громад не виконує розпорядження начальника Полтавської ОВА щодо прийняття евакуйованого населення з Донецької області.

Журналісти видання «Полтавщина» цитують Віктора Стеблянка:

— Я прошу зібрати цих керівників і з’ясувати: якщо вони це роблять свідомо, то потрібно звертатися в СБУ. Якщо по недолугості, то звертатися в прокуратуру.

Ця пропозиція чиновника обласного рівня нібито прозвучала на апаратній нараді в Полтавській обласній військовій адміністрації.

При цьому «Полтавщина» не звернулася за коментарем до керівників вказаних Кобеляцької, Білицької та Новосанжарської громад.

Редакція «ЕХО» вирішила дізнатися від керівників, що ж саме вони порушили. Адже перспектива візиту співробітників СБУ чи прокуратури озвучена публічно — це таки серйозно.

Першим прокоментував інформацію заступник білицького селищного голови Ігор Федь.

Він сказав:

— Безумовно, зараз я говорю так би мовити «по гарячих» слідах, потрібно вивчити інформацію детальніше. Адже ні я, ні колеги з інших органів місцевого самоврядування на згаданій апаратній нараді присутніми не були. Як на мою думку, в даній ситуації, швидше за все, щось наплутали журналісти. Приміром, у статті, опублікованій на «Полтавщині», йдеться про евакуацію людей із Донецької області. Але ж у нас у Білицькій громаді вже проживають 2600 внутрішньопереміщених осіб. В тому числі - із Донецької області.  Селищна рада, можливо єдина на Полтавщині відремонтувала і зробила придатною для комфортного проживання переселенців цілий навчальний заклад. Мова йде про школу в Свічкаревому. Тому думаю, що претензій до білицької влади по питанню розміщення людей, які приїхали із Донбасу та інших регіонів охоплених війною у військової адміністрації бути не може. Допускаю, що мова йде про  підготовку до евакуації громадян внаслідок можливої руйнації Кременчуцької ГЕС та наступного за цим підтоплення. Нам довели «план» у п’ять тисяч осіб. Ми чесно, «не малюючи» нереальних цифр, відповіли, що будемо готові прийняти близько однієї тисячі осіб. Оце і все. Напевне можна було б відписатися про повну готовність прийняти п’ять тисяч нових переселенців. Але це було б неправдою, необ’єктивної інформацією. А одна неправда породжує іншу.

Володимир Жуков та Геннадій Супрун, які очолюють відповідно, Кобеляцьку та Новосанжарську громади, були менш багатослівні. Але теж підтримали колегу з Біликів, заявивши, що мова йде про непорозуміння. У всякому разі, підстав для візиту до них співробітників СБУ вони не бачать.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
18 листопада 2022, 16:30 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.