Комендантську годину скоротили, а от алкоголь продаватимуть довше

Комендантську годину скоротили, а от алкоголь продаватимуть довше

Відповідні зміни ухвалила Рада оборони Полтавщини.

Із 19 листопада в населених пунктах Полтавської області діятимуть нові правила, що стосуються тривалості комендантської години, обмежень на реалізацію алкогольних напоїв та заборони використання новорічної ілюмінації.

Як повідомили в прес-службі Полтавської обласної військової адміністрації,  починаючи із суботи, комендантську годину скоротили до шести годин. Тобто, вона триває із 23:00 до 5:00.

Зі слів начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна,  до нього неодноразово зверталися підприємці й жителі області з проханням скоротити тривалість комендантської години. Учергове порадившись із правоохоронцями і військовими, було вирішено зменшити її тривалість до шести годин. Проаналізували ситуацію. Головний аргумент — кордони в сусідніх областях знаходяться під надійним захистом Збройних Сил України.

Також із 19 листопада алкогольні напої в закладах торгівлі й громадського харчування Полтавщини продаватимуть із 12:00 до 20:00.

Як пояснив очільник ОВА, Рада області пішла назустріч бізнесу. Оскільки також постійно отримували тематичні звернення від мереж супермаркетів, кафе й ресторанів. Крім того, на рішення Ради оборони вплинув той факт, що збільшення часового проміжку дозволить збільшити надходження податків до місцевих бюджетів від роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

При цьому, під заборону потрапили святкові ілюмінації. На території Полтавської області їх використовувати заборонено. Це стосується гірлянд та інших світлових декорацій.

Ілюмінацією заборонено прикрашати комерційні, комунальні та державні об’єкти, вулиці, сквери, парки, ялинки та приватні будівлі.

Із приводу відповідного рішення Дмитро Лунін наголосив, що воно було вимушеним. Так як це дозволить зекономити електроенергію і дотримуватися безпекових заходів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
19 листопада 2022, 10:04 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.