Бактерії завезли, генератор позичили

Бактерії завезли, генератор позичили

Повідомляємо про ситуацію на очисних спорудах у Кобеляках. Наразі загрози екологічного лиха немає. Але ситуація ще далека від контрольованої.

Три тижні тому ми повідомляли про те, що на очисних спорудах, де збирають і очищують різні побутові відходи із усього міста Кобеляки, склалася вкрай небезпечна для довкілля ситуація. Дехто із містян у різних соцмережах уже писав про загибель бактерій, які очищують каналізаційні стоки, а також про те, що нечистоти напряму потрапляють у річку Кобелячок.

Із  приводу потрапляння нечистот у водойму інформація одразу була спростована. А ось щодо бактерій, то повної ясності немає й до сьогодні. Швидше за все, вони дійсно загинули через те, що в години відключення електроенергії не працював компресор, який має перекачувати рідини і цим самим насичувати їх киснем. А без цього бактерії гинуть протягом п’яти годин.

Зайвим підтвердженням того, що бактерії дійсно загинули, став той факт, що на очисні споруди в Кобеляках завезли нову партію цих мікроорганізмів.

Цю інформацію редакції надав громадський активіст,  керівник ГО «Свідома Ініціативна Кобеляччина» Юрій Срібний. А згодом у телефонній розмові підтвердив і виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко. Також Василь Васильович сказав, що міська рада готова надати місцевому підрозділу «Полтававодоканалу»  генератор електроенергії потужністю в 5 кіловат. Зараз працівники підприємства використовують генератор, позичений у приватної особи.
У той же час, згаданий Юрій Срібний говорить, що потужності п’ятикіловатного генератора  не вистачить для того, аби привести в дію компресор. За словами Срібного,  керівництво «Полтававодоканалу»  планує придбати більш потужне генеруюче обладнання для всіх своїх підрозділів, у тому числі й для Кобеляк.

Але коли потужний генератор куплять і доставлять у Кобеляки, наразі невідомо. У всякому разі, офіційної інформації про це немає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
23 грудня 2022, 16:40 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.