У Кобеляки приїхало медичне обладнання із Канади

У Кобеляки приїхало медичне обладнання із Канади

Місцеві медики не приховують свого задоволення з приводу якості та кількості переданих канадійцями високотехнологічних апаратів та хірургічних інструментів. А головний лікар Володимир Казирод говорить, що вартість гуманітар ного вантажу можна оцінити в кілька мільйонів гривень.

Володимир Казирод коментує:

—  Ось дивіться, приїхав до нас хірургічний стіл. Так, він не новий. Але такого високотехнологічного обладнання в нас до сьогодні не було. Коштує він на внутрішньому ринку не менше, аніж півтора мільйони гривень. Привезли ми ще й наркозний апарат. Подібний ще до війни коштував теж півтора мільйони. І до цього всього канадійці передали ще величезну кількість необхідних супутніх матеріалів, аж до хірургічного інструментарію. Важливо, що ми отримували все це не «в сліпу». Наш хірург Ігор Задорожній особисто їздив на склад після того, як гуманітарний вантаж уже приїхав в Україну. І вибирав те, чого лікарня дійсно потребує. Щодо якості, то в мене немає ніяких сумнівів. Досвід роботи з іноземними партнерами підтверджує, що вони дуже відповідально ставляться до того, що передають в Україну. У них немає принципу  «На тобі Боже, що мені негоже». Усе обладнання, весь інструментарій завжди доходить до нас у прекрасному стані, думаю. що його кілька разів перевіряють перед відправкою.

Розвантаження «гуманітарки» відбулося 26 грудня. А в Україну вантаж потрапив два тижні тому.

Про історію початку співпраці із канадійцями розповів заступник Кобеляцького міського голови Сергій Омельченко, який безпосередньо займався усіма організаційними питаннями.

Сергій Омельченко говорить:

—  Почалося все десь два місяці тому. Першу інформацію я отримав від  Олександра Кукоби, судді одного із полтавських судів. Він дав мені контактні дані співробітників фонду, що займається забезпеченням військових шпиталів та цивільних лікарень. Одночасно надав і найкращі рекомендації   щодо його діяльності.  Я одразу почав контактувати із Анатолієм Акуловим, який представляє  фонд «Україні в броні». Далі вийшов на їх партнерів із міжнародної фундації  «Ukrainian Canadian Social Services-Vancouver» у особі Романа Савицького та Тамари Голощук. Одразу наголошу, що рекомендації Олександра Кукоби були правильними. Я приємно вражений професійністю та оперативністю канадійців, українців із згаданих благодійних організацій, вражений нашими медиками. Усі працювали чітко і злагоджено. І потрібного результату ми досягли. До речі, хочу ще відзначити і подякувати кобелячанину Анатолію Демченку, який перевіз обладнання зі складу в Кобеляки своїм приватним мікроавтобусом.

Керівництво Кобеляцької міської ради та адміністрація міської лікарні щиро дякують «Ukrainian Canadian Social Services-Vancouver» у особі Романа Савицького та Тамари Голощук за розробку проєкту допомоги лікарням України  і надання медичного обладнання КНП «Кобеляцька міська лікарня».

Окремі слова вдячності висловлюємо Благодійному фонду «Україна в броні» за організацію та доставку медичного обладнання.







Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
29 грудня 2022, 13:18 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.