Чому Зеленському не потрібні ваші 354 гривні

Чому Зеленському не потрібні ваші 354 гривні

Шахраї ледве не щодня вигадують нові й нові способи виманювання грошей у довірливих українців. Дійшли навіть до того, що копіюють сайти офіційних державних установ. Про новий різновид шахрайства читайте нижче.

У принципі, більш сучасні та «просунуті» шахраї експлуатують, як і їх «колеги», протягом усього часу існування людства виключно одну ваду, притаманну більшості гомо сапієнс. Мова йде про жадібність.

Люди завжди хотіли і хотітимуть щось отримати «на шару», тобто безкоштовно або за мінімальну кількість грошових знаків. І цим користувалися і користуватимуться шахраї.

Зараз в Україні важко знайти людину, чиї б матеріальні статки не погіршилися. Знаючи це, шахраї охоче пропонують усім бажаючим «допомогу» від держави чи іноземних благодійних фондів.

Оголошення про надання допомоги, як правило, розміщують у популярних соцмережах. У випадку, про який нам розповіли наші читачі, мова йде про Інстаграм.

У оголошенні йдеться про те, що Президент України Володимир Зеленський домовився із Генсеком ООН Антоніу Гуерешем про виділення на потреби українців (УВАГА!!!) — 200 мільярдів доларів. І тепер кожен громадянин України може спокійнісінько отримати на картку 80, 100, 130 тисяч гривень.
При цьому, такі оголошення розміщують на нібито офіційних державних сайтах.

Хоча насправді шахраї просто вміло підробляють вигляд свого сайту під офіційний державний. Скажімо, під Урядовий портал.

А далі починається головне. Тільки-но людині захочеться отримати «на шару» кілька десятків тисяч гривень, як її попросять перерахувати певну невелику суму. У даному випадку мова йде про 354 гривні. Призначення платежу можуть назвати різне — перевірка вашої картки, банківські послуги, конвертація валюти тощо.

Ну погодьтеся, що таке три сотні гривень, у порівнянні із можливістю отримати 100 тисяч? Звичайно ж, усі, хто перерахує шахраям гроші, навіки із ними попрощаються. А отримають головний біль та величезну дулю з маком.

Як уберегтися від таких шахраїв?

Потрібно знати, що державні сайти реєструють виключно на домені gov.ua. Якщо домен інший — це шахраї.

Але, безумовно, не всі навіть знають, як перевірити той злощасний домен.

Тоді ще простіше. Затямте раз і назавжди, що державні та благодійні установи ніколи і ні за яких обставин не проситимуть у вас грошей для того, щоб надати допомогу. Ну не потрібні ні Зеленському, ні Шмигалю, ні Гутьєрешу ваші 354 гривні.

А потрібні ті гроші виключно шахраям, які без вас дійсно жити не можуть.

Знайте це, не вірте в «шару» — і гроші будуть ціліші.






Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
7 січня 2023, 18:47 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.