Цьогорічний квітень залив дощами

Цьогорічний квітень залив дощами

Згідно із даними фахівців Кобеляцької метеостанції, опадів випало удвічі більше норми.

Напевне, важко зараз знайти людину, яка б не скаржилася на погодні примхи цьогорічного квітня. Кількість сонячних і теплих днів у місяці, що минув, можна буквально перерахувати на пальцях однієї руки.

Люди навіть почали говорити, що подібної погоди в квітні не було ніколи.

Між тим, кобеляцькі метеорологи, люди які фіксують погодну статистику протягом десятиліть, не зафіксували в квітні 2023 року жодного рекорду. Щоправда, остаточні дані ще не систематизовані.

Але вже зараз, 1 травня, метеорологи говорять наступне. За словами Любові Юхименко, керівника Кобеляцької метеостанції, протягом квітня 2023 року випало 64 міліметри опадів. Це — рівно удвічі більше за норму.

Окрім того, метеорологи говорять про те, що цьогорічний квітень був досить прохолодним. Лише перша декада другого місяця весни була теплою. А ось друга  і особливо третя  були холоднішими за середньостатистичну норму.

Саме через такі погодні умови був зафіксований спалах грибкових захворювань на рослинах. У результаті, практично сто відсотків абрикос уже загинули від моніліозу, на персиках лютує кучерявість листя. Якщо погода й далі буде дощовою і  прохолодною, то наступними в черзі «на погибель» стоять вишні й черешні, далі — сливи і яблуні.

Чи є шанс врятувати персикові дерева — читайте в іншому матеріалі номера. Про абрикоси можете вже забути.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
4 травня 2023, 10:19 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.