Вікторія Кузема настріляла на «бронзу»

Вікторія Кузема настріляла на «бронзу»

Дівчина разом із своїми земляками представляла всю Полтавську область на Всеукраїнських змаганнях зі стрільби з пневматичної зброї. Це був дебютний виступ кобелячан на турнірі такого високого рівня.

Дебют можна вважати вдалим. Адже в загальнокомандному заліку кобеляцька команда, якій довірили представляти Полтавщину на Чемпіонаті України ТСОУ по стрільбі  з пневматичної гвинтівки, посіла четверте місце серед чотирнадцяти команд.

У всякому випадку, Ігор Жорняк, який готував команду до виступу на змаганнях, залишився задоволеним виступом своїх вихованців.

Він говорить:

— Перш за все, хочу привітати  як саму Вікторію Кузему, так і всю нашу команду із призовим місцем. Вікторія, за підсумками стрільби, здобула дуже почесну бронзову медаль. Їй вручили спеціальний кубок і грамоту. Взагалі, команда виступила дуже достойно. Адже змагатися довелося із професійними спортсменами рівня майстрів спорту міжнародного класу. Так, були і такі. Були й майстри спорту. Справа в тому, що у зв’язку із війною в Україні нині проводять досить мало таких змагань. І в Київ на чемпіонат України серед команд Товариства сприяння обороні України приїхали й дуже титуловані стрілки. Усім же хочеться перевірити себе. Для наших стрілків це був своєрідний дебют. На змаганнях рівня громади і області вони вже себе давно проявили. Я б сказав, навіть переросли цей рівень. І от вийшли на рівень України. Дуже вдячний за сприяння керівнику обласної організації ТСОУ Василю Василенку. Він неодноразово бував у Кобеляках, спостерігав за нашими тренуваннями, за рівнем організації всього процесу. І певно йому все сподобалося,  він вирішив делегувати в Київ саме кобелячан. Окрім того, допоміг зі зброєю. Ми стріляли із українських гвинтівок «Чайка», наданих обласним товариством та міським ліцеєм №1, та на «іжах тридцять сьомих», які по віку є моїми ровесниками. Для порівняння, деякі суперники стріляють з німецьких гвинтівок «Вальтер». Одна така гвинтівка коштує від 15-ти до 30-ти тисяч гривень.

Окрім Вікторії Куземи, у Київ на змагання їздили Юлій Чернявський, Максим Шапка та Данило Малий. Усі вони, окрім Чернявського, тренуються на базі Кобеляцької станції юних туристів. Гуртком «Юний десантник», де молодь отримує навички стрільби, очолює вже згадуваний Ігор Жорняк. Тренування проводяться в тирі, обладнаному в одному із приміщень міського ліцею №1.

Коментуючи поїзду і виступ своїх вихованців,  Ігор Олександрович відзначив:

— Окрім «бронзи» Вікторії, ми здобули ще й неоціненний досвід. Особливо це стосується молоді. Вони побачили і відчули, що на тренуваннях я все їм розповідаю правильно — як готуватися до пострілу, як поводити себе на вогневому рубежі, які деталі екіпірування можуть зіграти вирішальну роль. Атмосфера в нашому маленькому колективі теж порадувала. Не було якогось розподілу на старших чи менших, усі були згуртовані, веселі й налаштовані виключно на позитив. Зрештою, все так і сталося.

Також Ігор Жорняк подякував за допомогу Анатолію Таранушичу та агрофірмі  «Добробут», які допомогли в організації поїздки в Київ.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
5 травня 2023, 13:11 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.