Закінчилася лише пандемія, коронавірус залишився

Закінчилася лише пандемія, коронавірус залишився

Тому кобеляцькі медики закликають земляків вакцинуватися від корона вірусної  інфекції.

Як відомо, 5 травня 2023 року Всесвітня організація охорони здоров’я устами її нинішнього керівника Тедроса Гедреісуса оголосила про завершення пандемії хвороби під назвою COVID-19.

Нагадаємо, що статусу пандемії, тобто всесвітньої епідемії, коронавірус був удостоєний 11 березня 2020 року. А в Україні карантин  у зв’язку із корона вірусом  триватиме ще до 30 червня поточного року.

За якоюсь іронією долі, саме напередодні скасування оголошеної три роки тому пандемії в Кобеляцькій громаді медики констатували новий «спалах» коронавірусної  інфекції. Кількість хворих у квітні різко зросла, у порівнянні із березнем.

Якщо в березні 2023 року в Кобеляках та громаді були офіційно діагностовані 42 випадки COVID-19, то у квітні — 105. Цікаво, що в  Біликах та Нових Санжарах росту захворюваності не зафіксували.

У травні, за словами керівників кобеляцьких медичних закладів,  коронавірус,  напевне «послухавшись» ВООЗ, трішки утихомирився.

Так, за словами Сергія Хорішка, керівника Кобеляцького ЦПМСД, зараз його співробітники виявляють по чотири нових випадки щотижня.

Володимир Казирод, керівник міської лікарні, також говорить про зменшення кількості хворих. Зараз у закладі лікують пневмонію, викликану ковідом у трьох пацієнтів. Тяжких випадків перебігу хвороби немає.

Водночас Сергій Хорішко нагадав, що кампанія по вакцинації від COVID-19 триває. Вона не припинялася ні на день. Протягом минулого тижня були вакциновані 47 чоловік. Дехто отримав щеплення вже вчетверте, хтось — уперше.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
19 травня 2023, 10:08 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.