На Полтавщині собака покусав чотирьох людей – у тварини пітверджено сказ

На Полтавщині собака покусав чотирьох людей – у тварини пітверджено сказ

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що у Гадячі Миргородського району 20.01.2024 поліцією був застрелений безпритульний собака, у якого спостерігали клінічні ознаки подібні до сказу. Собака нанесла покуси 4-ом дорослим людям.

Всі постраждалі особи звернулись до органів охорони здоров’я та розпочати курс постконтактної антирабічної вакцинації.

Як повідомили у Полтавській ОВА, фахівці Гадяцької дільниці ветеринарної медицини Миргородської районної дільничної лікарні ветеринарної медицини Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини створили комісію та  виїхали на місце події для проведення епізоотичного обстеження, відбору патологічного матеріалу та направили його до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою виключення захворювання тварини на сказ, а також проведення необхідних ветеринарно-санітарних заходів згідно чинної Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», затвердженою наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 15 березня 1994 року №5, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 31 березня 2004 року №54/263.

Відповідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродсроживслужби в Полтавській області 22 січня 2024 року захворювання собаки на сказ підтверджено.

Протокольним рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради з 22 січня 2024 року введено карантинні обмеження та оголошено неблагополучною по сказу територію міста Гадяч Миргородського району та затверджено «План комплексних заходів по ліквідації та недопущенню розповсюдження сказу тварин в м. Гадяч, Гадяцької міської ради Миргородського району Полтавської області в радіусі 10 км». До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесено території сіл Біленченківка, Червоний Кут, Вельбівка, Хитці Миргородського району Полтавської області. У неблагополучному пункті розпочаті оздоровчі заходи.

Державна служба ветеринарної медицини проводить безкоштовні щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні.

Епізоотична ситуація по сказу знаходиться під постійним контролем Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

23 січня, 12:27 | Гадяч | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.