Полтавські хірурги на новому обладнанні за півроку провели 120 операцій на суглобах і хребті

Полтавські хірурги на новому обладнанні за півроку провели 120 операцій на суглобах і хребті

У обласній клінічній лікарні відновного лікування та діагностики вже другий рік поспіль успішно застосовується система ендоскопічної візуалізації для проведення артроскопічних та ендоскопічних операцій на хребті. З вересня 2023 року було здійснено 120 таких оперативних втручань.

– Німецьке обладнання придбали минулого року за майже 8 мільйонів гривень із обласного бюджету. Наразі воно єдине на Полтавщині, – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. – Дбаємо, щоб жителі Полтавщини отримували якісні медичні послуги.

Фахівці ортопедичного відділення вперше в регіоні впровадили ендоскопічні втручання на плечовому суглобі та хребті.

– Новітнє обладнання дає змогу проводити операції з меншою травматичністю для пацієнта, – розповідає завідувач ортопедичного відділення Олексій Корсунський. – За допомогою сучасного апарату виконуємо ендоскопічні оперативні втручання, проводимо діагностику та лікування пошкоджень суглобів і патологій хребта. Оперуємо як цивільне населення, так і військових.

Серед переваг – мала травматичність маніпуляцій і висока діагностична ефективність. Також це дозволяє мінімізувати ризик ускладнень і максимально швидко відновитися пацієнту.

Такі оперативні втручання медики проводять безоплатно як для цивільних, так і для військових у межах пакету НСЗУ.


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.