Пам’яті спортсмена і воїна

Пам’яті спортсмена і воїна

У понеділок 29 квітня в Кобеляках відбулася урочиста церемонія увічнення памяті про Юрія Няйка, одного із найкращих кобеляцьких футболістів сучасності.

Юрій загинув в ході російсько-української війни. У знак пошани до нього на адмінбудівлі стадіону "Колос" встановили меморіальну дошку.

Із підліткового віку Юрій, на прізвисько "Карась", грав у футбол. Він виступав за команди «Кірове», «Колос», «Прапор», Маленькі Сови-2», «Друзі» та інші. Юрія Няйка знають як талановитого футболіста далеко за межами Кобеляччини. За ігрову практику наш земляк виборов багато спортивних нагород, однією з яких був «Шкіряний м’яч», котру Юрій отримав на Всеукраїнських змаганнях з футболу.

Юрій Няйко продовжував грати у футбол навіть у п’ятдесят років. І своєю майстерністю дивував та вражав і глядачів, і суперників, без проблем обігруючи вдвічі молодших за нього опонентів.

Не даремно ж, у свій час, на церемонію поховання кобеляцького футболіста приїхали його колеги навіть з інших громад та районів Полтавської області.

Юрія Няйка мобілізували на початку серпня минулого року. Він без найменших вагань пішов виконувати свій обовязок. Юрій проходив службу в 1-му піхотному відділенні 2-го піхотного взводу 2-ої піхотної роти. Мав звання солдат. Загинув під час виконання бойового завдання 1 лютого 2024 року поблизу села Богданівка, що на Донеччині.






Автор: Ігор Філоненко

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.