З початку року за безоплатною правничою допомогою звернулися 11 тисяч жителів Полтавщини

З початку року за безоплатною правничою допомогою звернулися 11 тисяч жителів Полтавщини

У 2023 році розпочався процес реорганізації системи з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Його мета – оптимізація структури. Наразі в Україні створили 5 міжрегіональних центрів. Полтавську, Харківську, Чернігівську та Сумську області об’єднали в Східний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги.

Про це розповів начальник Центрально-Східного управління надання безоплатної правничої допомоги Ігор Клименко під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.

– Як і раніше в області діє 28 точок доступу до правничої допомоги. Вони охоплюють усі громади. Крім того, юристи здійснюють виїзди у віддалені населені пункти. Для цього створені та затверджені відповідні графіки. Прийом громадян проводять у різних установах та органах місцевого самоврядування, – розповів Ігор Клименко. – За 4 місяці цього року за безоплатною правничою допомогою в області звернулися понад 11 тисяч людей. Із них 1,5 тисячі – за допомогою в складанні процесуальних документів, представництвом в судах та інших органах.

Серед суб’єктів звернень зросла кількість внутрішньо переміщених осіб, ветеранів, членів сімей загиблих захисників і захисниць України.

Довідкова інформація

Хто має право на безоплатну вторинну правничу допомогу – https://legalaid.gov.ua/kliyentam/chy-mayu-ya-pravo-na-bezoplatnu-vtorynnu-pravovu-dopomogu/

Як отримати безоплатну правничу допомогу – https://legalaid.gov.ua/kliyentam/yak-otrymaty-bpd/

Графік роботи консультаційних пунктів – https://legalaid.gov.ua/kliyentam/pro-bezoplatnu-pravovu-dopomogu-bpd/grafik-roboty-konsultaczijnyh-punkt/

14 травня, 16:20 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.