Мобільні бригади обстежили в Білицькій ОТГ майже 100 пацієнток

Мобільні бригади обстежили в Білицькій ОТГ майже 100 пацієнток

Днями в населених пунктах Білицької територіальної громади працювали полтавські медики, які реалізовують проєкт «Мобільні бригади сексуального та репродуктивного здоров’я» («Mobile teams SRH»). Робота вузьких фахівців організована за підтримки Фонду народонаселення ООН (UNFPA), громадської організації «100% життя». Учасниками проєкту є фахівці Полтавської обласної клінічної лікарні та Обласної клінічної лікарні відновного лікування й діагностики.

На офіційному сайті Фонду вказано, що мобільні гінекологічні бригади — це сервіс з надання доступної та ефективної медичної допомоги з питань сексуального та репродуктивного здоров’я.

28 мобільних гінекологічних бригад та один мобільний пологовий працюють у 23 областях України: Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Чернівецькій, Закарпатській, Рівненській, Полтавській, Черкаській, Запорізькій, Київській, Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Одеській та Донецькій. Мобільна гінекологічна бригада складається з акушера-гінеколога, УЗД спеціаліста та медсестри.

Метою цього проєкту є покращення доступу до акушерсько-гінекологічної, терапевтичної консультативної медичної допомоги сільському населенню з ускладненим доступом до діагностики та медичних послуг, переселенцям, особам з обмеженими фізичними можливостями та іншим вразливим групам населення, шляхом підтримки діяльності мобільних медичних бригад.

За інформацією працівників Білицької селищної ради, послугами мобільних гінекологічних бригад скористалися мешканки Бутенок (24 пацієнтки), Марківки (8 пацієнток), Свічкаревого (10 пацієнток), Біликів (22 пацієнтки), Жуків (13 пацієнток) і Чорбівки (22 пацієнтки).

У підсумку, жителі Білицької громади отримали консультації від профільних фахівців і якісну медичну допомогу.




Автор: Олександр ДІДЕНКО

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.