Якість води у Ворсклі й Кам’янському водосховищі відповідає саннормам

Якість води у Ворсклі й Кам’янському водосховищі відповідає саннормам

Працівники Кобеляцького центру контролю та профілактики хвороб оприлюднили чергові результати санітарно-мікробіологічних досліджень якості води у Ворсклі, Говтві та Кам’янському водосховищі.

Згідно даних фахівців, рівень лактозо-позитивної кишкової палички на кобеляцьких, білицьких і новосанжарських пляжах  у два рази є нижчим за допустиму норму.

Згідно норми, число мікроорганізмів у 1 кубічному дециметрі води не повинно перевищувати 5000.

Так, на міському пляжі в Кобеляках (річка Ворскла) індекс ЛКП становить 2300, у Біликах (річка Ворскла,  селищний пляж) — 2100, у Світлогірському (Кам’янське водосховище, сільський пляж) — 2300, у Нових Санжарах (річка Ворскла, пляж медцентру, центральний пляж, пляж табору «Антей») — від 2100 до 2300, у Решетилівці (річка Говтва) — 600.

Індекс ЛКП — це показник, який свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозопозитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунок людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

Річкова вода є сприятливим середовищем для розмноження холерних вібріонів, збудників туляремії, лептоспірозу та інших небезпечних захворювань.


Автор: Олександр ДІДЕНКО

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.