СБУ заблокувала схему ухилення від мобілізації на Полтавщині

СБУ заблокувала схему ухилення від мобілізації на Полтавщині

Служба безпеки України разом із Національною поліцією викрили нову схему ухилення від мобілізації у Горішніх Плавнях. Організатори налагодили незаконний канал переправлення громадян призовного віку через державний кордон до однієї з країн Європи.

Про це повідомили у СБУ.

Фігуранти шукали серед свого кола тих, хто хотів уникнути мобілізації, і пропонували підробити у закордонному паспорті відтиски печаток та штампів Державної міграційної служби України, які підтверджували б нібито оформлення виїзду на постійне проживання в одну з європейських країн. Ці фальшиві відмітки дозволяли б безперешкодно перетнути кордон.

Для маскування незаконної діяльності організатор схеми втемну залучав своїх знайомих для передачі документів і грошей. Свої послуги ділки оцінювали у 3,5 тисяч доларів США.

У ході проведених обшуків за місцями проживання фігурантів було вилучено мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, записи чорнової бухгалтерії та готівку, отриману незаконним шляхом.

Наразі правоохоронці повідомили організатору схеми про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.3 ст.332 – незаконне переправлення осіб через державний кордон України;
  • ч.3 ст.27 ч.3 ст.358 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Триває досудове слідство для встановлення усіх обставин вчинення злочину і притягнення до відповідальності винних осіб.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Полтавській області спільно з ГУ НП в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

сьогодні, 12:13 | Горішні Плавні | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.