Підсумки діяльності діяльності керівництва Білицької ОТГ, або чому оцінка

Блог: SKARM

Автор: skarm

Отже, давайте поглянемо, що змінилося в Біликах після виборів та створення Білицької ОТГ. А для кращого сприйняття, будемо порівнювати з Кобеляцькою ОТГ та Нехворощанською. Чому Нехворощанською? Для чесності - Нехвороща давно не була райцентром, не має статус міста, всього лише 2538 мешканців. Тому на мою думку, порівняння цілком коректне.

Та перейдемо до суті, що було в Біликах до приходу нового керівництва - водопостачання, каналізація працювали справно, дороги були полатані, вуличне освітлення проведено, вивезення смітт'я функціонувало. Отже нинішній владі дісталася не повна руїна. Тепер перейдемо до власне порівняння, що з'явилося, які відбулися кардинальні зміни.

Розпочнемо з колишнього райцентру - міста Кобеляки.

З'явилося: соціальний автобус, що є безкоштовним для мешканців громади, нове асфальтне та гравійне покриття на багатьох вулицях, які його не мали навіть в "радянський" період, прокладені нові плиткові тротуари, по яких справді можна пересуватися і дійти майже до околиці міста, працює контейнерний вивіз смітт'я. 

Далі Нехвороща. З'явилося - центральна вулиця отримала нове, якісне та суцільне асфальтове покриття. Ніякого "ямкового" ремонту, їхати - одне задоволення, хто був, підтвердіть в коментарях. Проводиться реконструкція та облаштування парку, відновлено роботу лікарні, що підпадала під "оптимізацію", проводиться ремонт будівель лікарні, школи. Йде розширення покриття вуличного освітлення, оновлений автопарк комунального підприємства, яке фактично довелося створювати з "нуля" після попередників. Плануеться закупка власного шляхо-ремонтного обаднання та техніки з подальшим самостійним ремонтом доріг громади. А це реальна єкономія бюджетних коштів та створення нових робочих місць.

І наостанок - Білики. Отже, що з'явилося - відділи: фінансовий, освіти, медичний, можливо ще якісь, про які громадськості ще невідомо. З'явився "соціальний" автобус, який перевозить ТІЛЬКИ працівників даних відділів. Це відбуваеться для них безкоштовно, а тобто, за наші з Вами кошти. Також були придбані легкові службові автомобілі кожному з заступників голови, такі "люди" одним автомобілем, аж ніяк не обійдуться.

В подальшому з "помпою" був "відкритий" спортзал. Позиціонувалося все це як "подвиг" чиновників з селищної ради. Насправді він був відкритий та працював значно раніше. І створювався він білицькими активістами та любителями спорту, за підтримки колищнього керівництва. 

Встановлені відеокамери, які знову ж таки, були закуплені ще попередниками. 

В лікарні, замість обіцяного стаціонарного відділення відкрили медичний відділ, це саме необхідне. Там сидить безліч жінок, які точно знають як лікувати жителів громади. Щоправда вони не можуть відрізнити шприц від пігулки, але погодьтеся -це ж не основне. Про капремонт лікарні (знову ж таки обіцяний перед виборами) вже ніхто навіть не згадує.

Може в комунальників оновили техніку? Ні, там навіть ту, що була придбана попередниками, зберігають просто неба на території пожежної частини. Яка до речі, сама скоро завалиться. Хоча, як подивитися на тих пенсіонерів-пожежних, на автомобілі Зіл, який є їхнім "однолітком", розумієш, що приміщення їм то і не потрібне. За ввесь цей час влада не може знайти на території селища підходящого приміщення де б можна було зберігати, та ремонтувати комунальний транспорт. Це щонайменше дивно - в селищі безліч промислових, закинутих об'єктів. Щоб не бути голослівним - це приміщення Цукрового заводу, Дитячого санаторію, Свинокомплексу.

Можливо з'явилися плиткові нові тротуари, які доходять аж до околиць? На жаль - ні. Зручні асфальтовані парковки в центрі селища, - ні не чули. Хоча ні, одна таки є - поблизу "МаркетОпту", це напевне теж невідоме "благо" від "Скрильника і компанії", про яке громадськість не знає. Обіцяні сміттеві контейнери, так і залишилися лише обіцянкой, яку виконали лише в Бутенках та Вишневому.

Тоді напевне йде реконструкція парку -встановлюються ліхтарі, нові лави, пішохідні доріжки, тренажери, гойдалки? Ні, "реконструкцію" провели, але на папері, в реальності  "вигребли" гілля та опале листя, що робилося кожен рік та побілили "нещасного футболіста", який скоро розсиплеться. Оце і вся "реконструкція".

Дуже здивувала новина https://exo.in.ua/news/55264 . Я так розумію "селищна влада" "викатала" всі бюджетні кошти і хоче "реанімувати покійника" - Кобеляцький цукровий завод. Виникає питання, а навіщо відновлювати роботу підприємства, яке працює тільки три місяці на рік, при цьому "загиджуючи" та "вбиваючи" дороги в радіусі 40 кілометрів від себе?? Хоча можливо, деяка користь є - на автомобілі підприємства можна "списати" поганющу якість ямкового ремонту, що проводився через Кустолові-Кущі в сторону Червоних Квітів. Після "буряковозів" там буде важко щось довести..

Можливо слід не "реанімувати" безнадійно "мертві" підприємства, а створювати умови для приходу нових?

Так, це важко, на цьому багато "не заробиш", але якщо мислити майбутнім громади - це єдиний вірний шлях. Тим більше потенціал у громади є - земля та транспортна інфраструктура присутні.

Ну і наостанок - трішки позитиву. Що ж все таки було зроблено хорошого. Його небагато, але є - проведено ямковий ремонт доріг, викошено стадіон, та втановлені нові дорожні знаки та декілька лежачих поліцейських.

Наближається Новий рік, тому хочу всім читачам побажати в наступаючому році міцного здоров'я, сімейної злагоди, щаст'я і проживання в населеному пункті, яким керують нормальні, працьовиті люди, а не таке корупційне "смітт'я" -   https://exo.in.ua/news/55241

 

12 грудня 2021, 13:16 | Блог: SKARM

Інші записи автора




1. Neznayko / 13 грудня 2021, 14:03 Цитувати
Шановний, а чому ви не враховуєте виконання робіт в селах громади?

Хочете сказати , що у всіх населених пунктах Кобляцької ОТГ плитка від сільради і до окраїн?
Чи може у Галях та Кунівці баки сміттєві стоять ?
Так я вас розчарую, цього нема нічого!
Зрівнювати Нехворощу і Білики і поготів нічого!
Про санаторій, цукрозавод і свинарник - те, що вони знаходяться на территорії Біликів не значить , що є власністю ОТГ, спочатку їх треба взяти на баланс громади, а потім думати про запуск!
І ще - хто з пожежників старик-пенсіонер? Ви їх давно бачили ?

Отже підсумую об’єктивність вашої статті - щось тут воно не воно !....
2. NEdeputat / 13 грудня 2021, 15:20 Цитувати
Копельцеві прихвостні писали цю статтю!
Жодне село Кобеляцької ОТГ не оцінить позитивно об’єднання, ЖОДНЕ!
А плиточка то є, з відкатами.
І сміття з дивної періодичністю вивозять, в ЛІС!!!
Так що куди не глянь одні плюси у Кобеляцької ОТГ!
3. skarm / 13 грудня 2021, 18:55 Цитувати
Доброго вечора, Neznayko.
Шановний, а чому ви не враховуєте виконання робіт в селах громади?
У даній статті приділена увага діям владної «верхівки» саме на території смт. Білики, як «центру» новоствореної громади, куди повинні приїжджати та отримувати належні адміністративні, медичні та освітні послуги мешканці громади. Перелік «робіт» влади в селищі я навів цілком вірно.
А щодо інших сіл, Ви праві, в Бутенках все досить непогано-йде ремонт покриття вулиць, прочищаються зелені насадження, буде побудована НОВА пожежна частина, зроблено ремонт школи, адмінбудівлі, розбито парк не гірший Кобеляцького, йде реконструкція місцевого ринку. Все це є, але в Бутенках. Знаючи, звідки родом керівництво громади - було б дивно, якби цього не було. А от щодо інших сіл громади, тут ви лукавите.. Що змінилося в Кустолових Кущах, Жуках, Червоних Квітах?
І так, пожежних я бачив - поливали молодий садок, напевне єдине, що зроблено хорошого саме в Біликах. Молодих, віком до 30 років я там не побачив, автомобіль не змінився, нова фарба, це не новий автомобіль.
4. skarm / 13 грудня 2021, 19:00 Цитувати
І Вам доброго вечора, NEdeputat.
Ніколи не відносив себе, до чиїх-не будь "прихвостнів", і вже напевне й не буду-вік не той.
Я наводжу факти: плитка є, тротуари теж, а щодо "відкатів", це вже справа правоохоронних органів. Те саме стосується і сміття -вивозять. Так, в ліс, але вивозять.
5. skarm / 13 грудня 2021, 19:05 Цитувати
І ще питання до Neznayko. Цитую "Зрівнювати Нехворощу і Білики і поготів нічого!". Чим ці два населені пункти так відрізняються?
"Про санаторій, цукрозавод і свинарник - те, що вони знаходяться на території Біликів не значить , що є власністю ОТГ, спочатку їх треба взяти на баланс громади, а потім думати про запуск!"- от цим питанням і повинна займатися влада, у них тепер адмінресурс дозволяє, є і юристи і оргтехніка. Головного немає - бажання.
6. Neznayko / 13 грудня 2021, 19:35 Цитувати
Пане,Skarm, от вы кажете про Жуки, Червоні квіти, Куст-Кущі, мовляв там ніякісіньких змін, а ви особисто коли були в цих селах ? Ви бачили чим живуть зараз ці села? Чи про все знаєте від тьотів Мотів на базарі?

Пожежники тільки поливали садок?!!!!

Та цур вам, підіть до хлопців і розпитайте скільки виїздів вони робили і роблять на пожежі!

Якщо не володієте інформацією, то хоч не ображайте людей!
7. Neznayko / 13 грудня 2021, 19:37 Цитувати
А ви точно знаєте, що селищна рада не веде роботу з передачею на баланс громади колишніх підприємств, чи це знову таки ваші здогадки?
8. DonchenkoLyubov / 13 грудня 2021, 23:49 Цитувати
7.Neznayko
«А ви точно знаєте»

Знаєми точно, що крім як п....ь бюджетні кошти, вони нічого не роблять.
9. skarm / 14 грудня 2021, 17:04 Цитувати
Доброго вечора, Neznayko.
Ви знаете, буваю в цих селах і досить частенько. В Чорбівці був у жовтні. Все було на своїх місцях - закинута будівля колишнього клубу, будівля колишньої школи з побитими шибками, адмінбудівля колишнього колгоспу теж присутня. Якби не діючий магазин на першому поверсі, була б повна руїна. З позитиву - викошено узбіччя, прибране сміття. Але це низький уклін хлопцям і жінкам комунальникам, які зовсім за невеликі гроші якісно роблять свою роботу, а до чого тут оці дармоїди Посилання на exo.in.ua - не зрозуміло. В Білоконівці там скоро буде невеликий "ліс", замість села, в Червоних Квітах - не буду брехати, проїжджав тільки по околиці, вона не змінилася. Хоча можливо там в центрі вже хмарочоси та "Європа", але з краю цього не видно. Далі проїжджав мимо Степового - такої жалюгідної дороги не зустрічав давно. Суміш щебеню, залишків асфальту і ями в яких можна «втратити» колесо.
Так, пожежники поливали садок. Чесно кажучи не бачу в цьому нічого поганого. Погане те, що в них стара техніка, стара будівля, та бу екіпірування, яке не відповідає написанному на ньому класу захисту. І з нашими дорогами, та заросшими, дуже часто, без будь якого твердого покриття вулицями, відсутністю гідрантів, зазвичай вони приїжджають, коли вже особливо гасити нічого. А пожежі, так були й будуть, чому Ви так дивуєтеся, що люди виконують свою роботу? Основна специфіка пожеж в колишньому Кобеляцькому районі - це «лісові» (наслідок дій лісників та туристів), «сінники» (дитячі пустощі) та хати-пустки. Вже потім - "побутові", тобто там де хтось живе.
Нинішня «робота» селищної ради, мені нагадує «роботу» нашого президента - він все "бореться і бореться з епохою бідності", а видимого результата немає. Точніше він є, але дорівнює "нулю".
10. Neznayko / 14 грудня 2021, 21:34 Цитувати
А хіба я дивуюсь? Та наче ні!
мені пррсто цікаво звідки що береться у вашій статті!
11. skarm / 18 грудня 2021, 13:47 Цитувати
Шановний Neznayko, дуже шкода, що Ви подумали, що стаття "замовлена", зовсім ні, це більше "крик душі" - образливо бачити, як колись процвітаюче селище перетворюється на закинутий хутір. А купка людей, що відповідає за все це, не десь далеко в Києві, а саме тут, на "місцях, нічого не робить і бреше про "успіхи та турботу". Щоб не бути голослівним, наводжу приклад Посилання на exo.in.ua .Цитую із статті:
"— Я спеціально поїхав службовою «дев’яткою», щоб перевірити, як вестиме себе на тамтешній дорозі звичайний автомобіль. Доїхати можна, З’їзд із розв’язки із твердим покриттям, далі — ГРУНТОВА дорога. Тобто автомобілі екстрених служб у Касянівку потраплять за будь-якої погоди." - кінець цитати. В мене питання, Вам доводилося їздити по розмоклій ГРУНТОВІЙ дорозі, без щебеневого покриття, просто по грунті ? Так, я маю надію, що Федь просто помилився і мав на увазі саме грунтову дорогу з щебеневим покриттям, а якщо ні? Туди точно доїде "швидка"? А скільки в громаді таких "околиць", куди з початком осінніх дощів, доїдуть лише пожежні, бо в них "повний привід"?
Сумно.. Сумно і те, що за таке "керівництво", наша влада отримує цілком пристойні зарплати Посилання на exo.in.ua .
Але не хочу закінчувати "на поганій ноті", тому дякую всім хто читав, дискутував, висловлював свою думку. Якщо нам не байдуже, то є ще шанс, що все зміниться на краще. І вже в кінці наступного року, в підсумковій статті, будуть лише хороші та позитивні зміни, що відбулися в селищі та громаді за рік.
Користуючись нагодою, можливо трішки і зарано, але хочу всіх привітати з прийдешнім Новим роком, та побажати всім нам мирного неба над головою, міцного здоровья, злагоди, взаєморозуміння та добробуту!
12. Neznayko / 18 грудня 2021, 18:08 Цитувати
Пане Skarm, а я й не казав,що в Білицькій ОТГ все чудово та кайфово, ні!
Дуже багато моментів,які дратують і мене самого, але чомусь мешканці звикли бачити лише негатив і жити за принципом " ми всі здохнем, винувата влада, а попереду лише могила!"
Просто я звик бачити і позитив також у сірих буднях, крім того, Білицькій ОТГ лише рік, а це надто мало для побудови українського Кувейту !
Поживемо ще рік, тоді й зрівняємо досягнення громади!
З Новим роком!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.