Welсome to Кобеляки…

Блог: SKARM

Автор: skarm

А життя стає все цікавіше й цікавіше.. Ось, зацікавила новина з сайту «Єхо» - https://exo.in.ua/news/46556.

 Не буду наводити всю статтю « Бутенки проти об’єднання в Кобеляцьку громаду»,  лише невеличкий фрагмент:

«Зі слів Скрильника, працівники сільради направили листи Костянтину Касаю, голові ОДА Олегу Синєгубову із інформацію щодо ОТГ (площа, доходи, населення) із доказами, що Бутенківська громада має право на існування. Та відповіді від не отримали. Натомість дізналися, що Мінрегіоні розглянули варіант створення з Кобеляцького району єдиної громади».

І от тут виникає дивне питання – навіщо реанімувати Кобеляцький район, який за всю історію незалежної України, показав себе як депресивний та дотаційний? Для покращення життя людей? Навряд, більш ймовірно просто для кращої керованості з «центру», тобто з Києва і області.

Але облишимо високі матерії і подумаємо, чи буде краще жителям Бутенок, або Біликів, якщо все стане як було? Моя особиста думка –ні. І от друге питання, а що робити?

Якщо поглянути на перспективний план, існуюча Бутенківська громада і перспективна Білицька громада межують одна з одною, мають спільне залізничне сполучення, по їх території проходять автодороги державного значення, а суммарний економічний потенціал цілком дорівнює кобеляцькому і створює всі передумови для розвитку.

Зараз перед Бутенківською громадою, та й Білицькою  теж, стоїть нелегкий вибір, або об’єднатися між собою і на рівних конкурувати з Кобеляцькою громадою, або махнути на все рукою, знову стати мізерними і нічого не вирішуючими частинками «великого та могучого» Кобеляцького району..

І так, офіційно час для добровільного об'єднання вже вийшов, але це тільки офіційно...

Що ж, час розставить все по своїх місцях, але  потім не кажіть, що вас не попереджали..

( Ігорю Миколайовичу, вибачайте за плагіат : )

 

11 лютого 2020, 17:17 | Блог: SKARM

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.