Прорвало

Блог: Блог Олега Дубини

Автор: olegda

 

"Ворскла" (Полтава) - "Карпати" (Львів) 3:1 
Українська Прем'єр-ліга. 3 тур. 
28 липня. 19.00. Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського. 4000 глядачів. 
Арбітр: В.Годулян (Одеса), 1-й асистент: Я.Куш (Івано-Франківськ), 2-й асистент: О.Муравйов (Маріуполь), резервний арбітр: М.Козиряцький (Запоріжжя). 
Інспектор ФФУ: В.Парадніков (Київ). 
ПОЛТАВА: Долганський, Даллку, Чеснаков, Курилов, Селін, Єременко (Сапай, 81), Краснопьоров, Маркоскі, Безус, Будник (Кривошеєнко, 72), Лієтава (Янузі, 74) Запасні: Казаков, Матвеєв, Милько, Чичиков. 
Тренер: Вадим Євтушенко. 
ЛЬВІВ: Богатінов, Тосік, Пластун, Балажіц, Ощипко, Голодюк, Ткачук, Даушвілі (Мартинюк, 61), Кополовець (Кас’ян, 43), Худоб’як (Гудима, 73), Лукас. Запасні: Гладкий, Мисак, Мілошевіч, Озарків. 
В.о. головного тренера: Павло Кучеров. 
1:0 – Лієтава (21) 
2:0 – Безус (27) 
3:0 – Єременко (53) 
3:1 – Ощипко (67) 
Попередження: Маркоскі (85) – Даушвілі (59), Ощипко (90+4). 
Матч дублерів: 4:0. Радченко (22), Чичиков (48, 90 +1), Рябушко (65). 
 
"Ворскла" Вадима Євтушенка здобула перші очки в новому сезоні. 
 
Вболівальники полтавської «Ворскли» чекали гру їхніх улюбленців проти львів’ян з певним побоюванням. «Карпати» ніколи не були легкою командою для полтавчан, тому матч обіцяв стати одним з найцікавіших в турі. Обидві команди об’єднувала одна спільна проблема – провальний старт в чемпіонаті. Ніхто не очікував, що клуби з відомих футбольних міст України за два стартових тури наберуть на двох лише одне очко. І Павло Кучеров, і Вадим Євтушенко наразі у пошуках оптимальних складів своїх команд, тому очікувалися певні хитрості з боку обох тренерів. 
Перед матчем відбулося вшанування найкращого молодого гравця минулого сезону, яким було визнано нападника «Ворскли» Романа Безуса. Забігаючи наперед зазначу, що вихованець кременчуцького футболу в поточному матчі в черговий раз підтвердив свій статус одного з найперспективніших молодих футболістів України. 
Розпочалася гра досить жваво. Вже на її старті Євген Будник небезпечно пробивав головою по воротам гостей, проте м’яч після його удару пролетів над перекладиною. За десять хвилин Володимир Чеснаков наважився на удар з гострого кута – знову неточно. Після стартового натиску господарів темп гри дещо спав. Велика роль цього належить погоді. Навіть незважаючи на те, що матч розпочався о 19 годині, на термометрі міцно трималися плюс 34. Однак неймовірно спекотна погода не завадила полтавській команді вийти вперед в рахунку. На 21 хвилині Арменд Даллку навісив м’яча у штрафний майданчик гостей з розрахунком на нападників своєї команди. М’яч потрапив у Ощипка, від якого відскочив точнісінько на ногу словацького новачка полтавчан Івана Лієтава, який з розвороту точним ударом в кут воріт відкрив рахунок в матчі. Після забитого м’яча «Ворскла» продовжила тиснути на ворота гостей, і вже через п’ять хвилин на табло стадіону під клубною емблемою господарів засвітилася двійка. Лієтава віддав розкішну передачу на Романа Безуса, який по черзі обіграв двох оборонців та голкіпера львів’ян та спокійно відправив м’яча у ворота Богатінова. 
Останні хвилини тайму завершувалися в спокійному руслі, однак перевага у два м’ячі та занадто самовпевнені дії оборони господарів ледве не коштували їм пропущеного м’яча. Олександр Кас’ян, який за декілька хвилин до цього вийшов на поле замість Михайла Кополовця, ледве не перекинув Долганського. 
Після перерви картина гри не змінилася. «Ворскла» продовжувала тиснути на ворота гостей. На 53 хвилині рахунок матчу став розгромним. Будник вивів на побачення віч-на-віч з голкіпером гостей Дмитра Єременка. Новачок «Ворскли» не став обігрувати воротаря, а сильним ударом відправив м’яча точно під перекладину воріт львів’ян. В залишений до фінального свистка час господарі віддали ініціативу підопічним Павла Кучерова та сконцентрувалися на оборонних діях. Все, нащо спромоглися «Карпати» за цей час – м’яч престижу. Помилкою оборони господарів скористався Ігор Ощипко, який на 67 хвилині з близької відстані вколотив м’яча у сітку воріт Долганського. Підсумковий рахунок матчу міг би бути ще більшим, якби Іван Кривошеєнко та Роман Безус реалізували свої гольові моменти. 
 
ПІСЛЯМОВА 
 
Павло КУЧЕРОВ, в.о. головного тренера «Карпат»: 
– Завжди важко входити в гру і відігруватися. На превеликий жаль, у нас таке відбувається вже у другому матчі. Наголошу, що так, як ми сьогодні програвали єдиноборства, грати в Прем'єр-лізі не можна. 
 
Вадим Євтушенко, головний тренер «Ворскли»: 
– Чудово, що ми нарешті перемогли. Перші дві гри ми програли. Заслужено, чи ні – справа така. Тим не менш, то були програні матчі. Сьогодні тиск на нас був колосальний, бо попереду у нас дуже складні матчі. Гра з розряду: «Або груди в хрестах, або голова в кущах». Ми непросто перемогли, а показали хороший футбол, який залишає відчуття того, що ми прогресуємо. Багато було критики, що ми не в такий футбол граємо. Звичайно, якщо немає очок, то виправдовуватися важко. Приємно, що позитивну роль сьогодні зіграла поява в команді тих футболістів, які не знали, де будуть грати. Хлопці відчули, що ми знову одне ціле. Ми не повинні бути просто командою, а повинні бути міцним і згуртованим колективом. Сьогодні це почуття було присутнє. 
 
Олег ДУБИНА 
doa.in.ua
29 липня 2012, 21:47 | Блог: Блог Олега Дубини

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.