По "копієчці" за рекламу

Блог: Про життя і не тільки...

Автор: Дарія

Хворіти сьогодні дуже дорого. Про це знають усі. Тому захворів — будь готовий розпрощатися зі своїми заощадженнями. Адже звернувшись до медичної установи, людина часто стає жертвою цілої піраміди, котру вибудували лікарі спільно з фармацевтичними компаніями.
Нещодавно довелось зайти в одну з міських аптек. У черзі попереду мене стояла жінка старшого віку. Через віконечко вона протягла фармацевту невеликий папірець і сказала: "Мені в лікарні виписали оцей препарат. Скільки він коштує?"
Працівниця аптеки, довго не вчитуючись у назву, одразу ж відповіла: "Це нові ліки. Дорогі. У нас їх ще немає. Та ви не перша за цей тиждень, хто за них питає. Мабуть, дистриб’ютори по лікарні пройшлися і добру рекламу зробили. Тому лікар вам їх і виписав".
Здалося, що фармацевту подібна ситуація не нова. Тому вона запропонувала відвідувачці аналог розрекламованого препарату. І що важливо, в рази дешевший. Жіночка поцікавилась: "А він нічим не гірший?"
— Та ні, — відповідає, — Там одна діюча речовина. Просто лікарі за таку рекламу "копієчку "отримують. Розумієте?
Відвідувачка схвально похитала головою, розрахувалась та подякувала співробітниці аптеки за допомогу.
Ситуація, свідком якої я мимоволі стала, зайвий раз довела, що кожен заробляє, як може. Просто більшість людей, яким доводиться потрапити до лікарні, звикли довіряти лікарю і тому списку препаратів, які він виписує для якнайшвидшого одужання. Мені, на щастя, доводилось зустрічати добросовісних медиків. Вони не вимагали фінансової "вдячності" за свою роботу, якою б низькою не була їхня заробітна плата, і дійсно намагались допомогти. Та здебільшого, трапляються ті, для кого така "вдячність" є нормою. У результаті, в галузі охорони здоров'я процвітає хабарництво, байдужість до пацієнтів та різного роду домовленості з дистриб’юторами ліків, спрямовані не на користь хворому, а на додатковий заробіток.
Нажаль, лікарі часто забувають, що основне їхнє призначення — вилікувати хворого, а не витягти з його гаманця останнє. І добре, коли єдиним недоліком розрекламованого препарату є його висока вартість. Якби ще більшої шкоди вашому здоров'ю не приносив...

16 лютого 2015, 18:04 | Блог: Про життя і не тільки...

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.