Згадайте про жінку

Блог: Про життя і не тільки...

Автор: Дарія

Ще з дитячого садочка ми знаємо, що до свята Восьмого Березня потрібно ретельно приготуватися: щось підписати, намалювати або наклеїти. У школі ми вчили віршики, хаотично бігали коридорами з букетами та цукерками, щоб привітати своїх вчителів. Схожа ситуація продовжувалась в університеті. Так триває і по сей день. Чоловіки з самісінького ранку спустошують квіткові магазини. Вулиці забиті людьми з пакунками в руках. А держава — навіть вихідний цього дня зробила. Здавалося б, що поганого в тому, щоб в один весняний день разом згадати про представниць прекрасної статі: сестру, доньку, дружину, матір чи коханку?
Проте парадокс якийсь виходить: жінки виховують дітей, до самозабуття турбуються про сімейний добробут, утримують на своїх, здебільшого тендітних, плечах більшу частину домашніх клопотів, а про це ось уже сто років згадується лише раз на рік.
І хоча Міжнародний день жінок вигадали більшовики, певний позитив у ньому є. Сьогодні ця дата асоціюється із днем особливої уваги до прекрасної половини людства. День боротьби жінок за свої права якось непомітно перетворився на традиційне святкування. Нав'язане радянською системою свято прижилося і трансформувалося у просто приємний, весняний, святковий, вихідний день. День, коли вшановують не двох нині мало кому відомих комуністок, а просто жінку.
Скептики стверджують, що свято Восьмого Березня — це не що інше, як геніальний маркетинговий хід торговельників з метою "витрясти" з людей якомога більше грошей за подарунки і квіти для коханих. Ну то й що? Свято все одно прижилося і буде жити, бо належить до категорії теплих і щирих, бо дарує приємні хвилини у житті, яких так прагне кожен з нас.
Якщо читач подумає, що автор цих рядків є затятим прихильником «жіночого свята», мушу його розчарувати. До 8 Березня ставлюся без особливого ентузіазму. Не чекаю і якось по-особливому не готуюсь до нього. Скоріш, сприймаю його, як приємне нагадування про прихід весни. Але найбільше мені в цьому дні подобається те, що він — вихідний.
І на завершення, хотілося б ще раз звернутись до представників сильної статі: чоловіки, згадуйте про жінок не лише восьмого березня. А й в інші дні. Адже саме жінки прикрашають ваше життя, полегшують його, роблять більш цікавим та різноманітним. Більш того, жінки це життя вам і дають!

6 березня 2015, 16:40 | Блог: Про життя і не тільки...

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.