Як розвиватися далі, якщо не під силу елементарне?

Блог: nigil novi sub soli

Автор: alexisyp

Як розвиватися далі, якщо не під силу елементарне?
Ми всі прагнемо, щоб наші Кобеляки стали взірцем впорядкованості, чистоти і благоустрою. Вже багато років ми разом йдемо шляхом будівництва європейського міста. На цьому напрямку досягнуто певних успіхів у подоланні проблем з водопостачання і водовідведення, повністю реформовано систему централізованого теплопостачання шляхом впровадження індивідуального опалення, відійшли в історію питання аварійності мостів через річку Ворскла, до всіх багатоповерхових комунальних будинків збудовано центральну каналізацію, передано транзитні дороги на обслуговування держави, реформовано міське житлово-комунальне господарство та перетворено його в два ефективні підприємства, завершено газифікацію (мікрорайони Заворскло, Ведмедівка, Шарівка, Солонці, Поділ), організовано забудову центральної частини міста згідно генерального плану, приведено дитячі дошкільні заклади у привабливий вигляд, підтримано розвиток малого бізнесу в місті і т. ін. В більшій мірі це залежало від Вас, шановні кобелячани! Від Вашої довіри до міської влади і підтримки, щодня та у кризові моменти. Сподіваюся, що Ви й цього разу зробите свій внесок у покращення екологічного стану нашого міста. Адже настав час радикальних рішень, які дозволили б перейти на європейський рівень поводження з побутовими відходами, збудувати собі гідне й достойне життя в питаннях чистоти й порядку.
Щодня спілкуючись із Вами та намагаючись вирішити різноманітні потреби кожного, хто звертається, ми бачимо і системні державні та загальноміські проблеми. Та все ж, серед найважливіших, сьогодні є питання чистоти. Цю проблему ми можемо й повинні вирішувати без пошуку причин та завад зі сторонни. Це просто питання нашого бажання виглядати людьми, а не істотами без культури й краси.
Важливі кроки до покращення ситуації вже зроблені міською владою та комунальними підприємствами. Закуплено техніку та кілька партій контейнерів, що встановлені на спеціально обладнаних майданчиках біля будинків та на вулицях. Міська рада планує закупити їх ще. У нашому місті сміттєвоз обслуговує мешканців комунального житлового фонду та приватних будинків щодня протягом 5 робочих днів на тиждень, але й цього часто не вистачає, щоб забезпечити бажану чистоту в населеному пункті. Через це, лунає критика в адресу міської влади. Але чи може бути лад, коли комунальні служби виконують свої обов’язки, а громадяни лише частково сплачуючи за копійчані послуги нерегулярно, а то й зовсім відмовляючись від сплати під приводом відсутності відходів. Статистика свідчить, що в Кобеляках з 10 тисяч мешканців 3 тисячі взагалі не сплачують за послуги, а з інших 7 тисяч платників назбиралися борги загальною сумою 80 тисяч грн. станом на 1 січня 2015 року. Вся ця ситуація ускладнюється тим, що постійно дорожчають бензин та дизпаливо, яке комунальники використовують щодня у роботі, а тариф міська рада не змінювала з 2012 року, бо навіщо ж навантажувати добросовісних громадян, що не мають боргів, а іншій так в боргу. З гіркотою та жалем ми спостерігаємо за недбалістю деяких наших жителів, що спалюють контейнери, вкидаючи туди окурки чи розпалене сміття, або привозять з дому відходи автомобілем з причепом та вивантажують прямо на вулиці, лінуючись довезти у місце видалення відходів. Вкрай обурюють непоодинокі випадки викидання сміття біля контейнерів, біля річок, в кущах, на пляжах. Це дикість! І до влади не має відношення. Ця проблема суспільства вирішується вихованням та самовихованням.
Деякі наші жителі самостійно ведуть боротьбу зі сміттям - хто добросовісно, а дехто безсовісно. Дуже часто жителі виносять сміття просто на вулиці (якби з двору), а потім воно розлітається по всьому нашому місту. Щоб потім зібрати відходи, завантажити, вивезти і захоронити їх на звалищі – потрібні великі кошти, час і зусилля. От і бачимо сміття скрізь. Просто боляче дивитися!
За підтримки міськвиконкому, депутатів міської ради, запозичивши даний проект як ефективний і діючий у зарубіжних та вітчизняних колег, прагнемо вирішити і цю проблему, застосувавши сучасний спосіб "боротьби" зі сміттям із використанням євроконтейнерів та сучасної техніки. Це дозволяє кожному у зручний для нього час виносити сміття і не чекати приїзду сміттєвоза та допоможе навести порядок у ваших квартирах, домівках, дворах та на вулицях нашого міста Кобеляки.
Цього вже давно навчились європейці! А чим ми гірші?! Тож давайте припинемо зневажати себе та наведемо порядок у нашому місті! Приєднуйтеся до проекту сучасного централізованого збору сміття в нашій громаді. Користуйтеся цими недорогими, доступними й зручними послугами. Вчасно оплачуйте роботу комунальних служб. Не розкидайте сміття навколо контейнерів, бо це несе загрозу всім мешканцям міста (особливо дітям) та загальній екологічній ситуації.
Організацією збору сміття безпосередньо займається наше комунальне підприємство. Для заключення договорів на вивіз сміття потрібно з’явитися в ККП «Міська сервісна служба» (директор Слісаренко В.М). Також, оформленням договорів займається інспектор Фещенко В.В. Кожна сім’я взмозі оплатити послугу по вивезенню твердих побутових відходів. Плата на місяць встановлена міськвиконкомом мінімальна - 4 грн. з кожного члена сім’ї. Це невеликі гроші для бюджету Вашої родини, але важливі та край необхідні для існування й функціонування системи. Поважаючи час і зайнятість кожного, ми передбачили замовлення послуги по телефону. Працівники сервісної служби по телефону 3-31-54 можуть прийняти замовлення та надати роз’яснення. Банки приймають платіж за вивезення сміття так само, як і плату за воду, газ чи ін. Є можливість приїздити до кожного власника приватного будинку індивідуально, згідно договору. Впевнені, що комунальники будуть уважними та приязними до Вас так само. Маємо сподівання, що Ви з усією відповідальністю віднесетеся до проекту "Чисті Кобеляки" та візьмете участь у наведенні чистоти і порядку у ВАШОМУ МІСТІ!
Кобеляки – наш спільний дім. І лише від нас залежить, яким він буде. Звичайно, дуже хочеться бачити його оновленим, щоб око радували нові красиві будівлі, було якомога більше зелені і якомога менше сміття. Все це реально і можливо, якщо всі ми будемо відчувати себе в цьому домі повноправними господарями, якщо будемо працювати на благо громади і піклуватися про місто. Ми станемо жити в успішному населеному пункті тільки тоді, коли усвідомимо, що затишок нашого під'їзду, благоустрій нашого двору, чистота нашого міста залежить не тільки від десяти працівників комунальних служб, але в першу чергу від нашого бажання і прагнення жити краще, комфортніше. Адже чисте місто починається з кожного з нас.
Як говорив герой твору Антуана де Сент Екзюпері «Маленький принц»: «Встав, умився і гайда чепурити свою планету...». Так давайте і ми збережемо чистоту і природу України для наших дітей і внуків. Тож частіше кажімо й прикладом показуймо своїм друзям: "Ми за чисте місто Кобеляки! А ви?"
Зповагою,
Кобеляцький міський голова       О.М.Ісип

5 березня 2015, 13:16 | Блог: nigil novi sub soli

Інші записи автора


Коментарі до цього запису заборонено автором