Шлях до успіху!

Блог: nigil novi sub soli

Автор: alexisyp

Питання реформ є надзвичайно болючим для тих, кого вони стосуються. Недаремно, здавна, існує застереження: "Нещасний той, кому довелося жити в часи великих змін". Ми, українці, якраз ті, кому доводиться жити в такий період. Чи будемо ми щасливими? У значній мірі це залежить від нас самих! Надзвичайно тяжко самому себе забезпечити дисципліною і порядком, добробутом і успіхом, розвитком і процвітанням. А колектив чи цілий народ (націю) організувати в системний порядок – ще важче. Але, зумівши це зробити,  ми отримаємо омріяну свободу й щастя. Інші народи теж проходять шлях змін і адаптації до планетного всеохоплюючого нового порядку, пов’язаного зі змінами клімату, науково-технічним прогресом, енергетичною залежністю тощо. Але, простіше тим народам, за спиною яких стоять успішні держави. В такому випадку зміни проходять м’якше, непомітніше, без зайвих струсів, керовано й планомірно. Українці ж проходять все в умовах будівництва держави, в успіхах якої не зацікавлені більшість  країн світу, а деякі,  навпаки, зацікавлені в її розпаді та хочуть скористатися слабкістю. Більше того, після 23 років Незалежності, виявилось, що значна частина власного народу зневажають Україну, не розуміють її майбутнього образу, повертаючись обличчям в минуле або нереальне майбутнє, при цьому, не маючи здатності об’єктивно оцінити фактичне реальне життя, адекватно сприймати виклики сьогодення.  От і виходить як Лебідь, Рак та Щука з тої байки – будуємо відразливого Франкенштейна замість модерної та сучасної держави.
   Один мій інститутський товариш на всі проблеми, що виникали з людьми завжди жартома говорив: "Треба було в школі добре вчитись". Цей жарт дуже правдиво відображає дійсність і доводить, що сьогоднішні проблеми кожного з нас  закладені в план життя набагато раніше. Все, що сталося, логічне, як і саме життя. Хочемо щось змінити – потрібно змінюватись на краще, скласти план і цю теорію втілювати на практиці послідовно, терпляче, правильно й з натхненням. Хочеш бути щасливим – будь ним! Закон філософії про перетворення кількості в якість обов’язково спрацює. Але ж коли, спитаєте Ви?  Тоді як вже нам нічого не буде потрібно?  Звичайно.  Плата за помилки невмолима і безжальна. Прожити можна раз, а для змін потрібен час. Все змінюється з часом, який для людського життя є обмежений,  а для Природи, життя когось із нас – це тільки мить. Тому – час безкоштовний, але взяти його ми не можемо, користуємось ним, але затримати його не можемо, володіємо ним, але управляти можемо тільки собою.
Що ж робити? Куди рухатися? Відповідь проста. Протягом тисячоліть нам передавали мудрість і знання з глибини віків наші діди-прадіди. Здоровий спосіб життя, продовження роду, любов до життя й до ближніх, міцна сім’я, старанна праця, доброта, милосердя, освіта, розум, чесність, сучасні знання, культура поведінки, повага до віку – цінності,  які єдино правильні для усіх людей на Землі. Відновимо їх, починаючи кожен із себе – отримаємо право на життя, ні – зникнемо назавжди і безслідно. Вірю, що зможемо, здійснити омріяне – відновивши свою державу, ми збудуємо її ефективною, бо це вже Ціль!

 

8 квітня 2015, 14:54 | Блог: nigil novi sub soli

Інші записи автора


Коментарі до цього запису заборонено автором