На Україні

Блог: Блог Миколи Гузченка

Автор: Микола Гузченко

Я люблю українську мову зі страшною силою. З такою ж силою ненавиджу підарасів, які цю мову калічать.

Останнім часом у мене забрали кілька дуже хороших, навантажених об’ємним, колосальним значенням слів. У мене забрали колись прекрасне слово "патріот". Раніше це означало людину, яка любить свою країну і робить (а може і не робить) якісь корисні для неї речі. Це було про культуру, мораль, духовність. Тепер же патріот - це або зомбований молодчик, варвар, який з якихось дебільних націоналістичних мотивів порушує громадський порядок, або лицемірний політик, який демонструє любов до країни з надією на бабло. Вітання "Слава Україні - Героям слава!" теж забрали. Раніше це було рідковживане вітання особливих людей, тодішніх, справжніх патріотів. Воно не було модним, трендовим, і ним користувались вдумчиві, обов’язково хороші і розумні люди. Принаймні мені так здавалось. Тепер "Слава Україні" - це кричалка. Повалили дурні Леніна - "Слава Україні!" Зійшлись упирі в Раду - "Слава Україні!" Відіграв "95-й квартал" концерт - "Слава Україні!" Тьху, блять... Ще забрали слово "віче". От за віче мені особливо прикро. Раніше це означало надзвичайної ваги подію. Збори, які вирішували долю міста чи навіть країни. Збори, скликані з якихось надважливих причин, наділені надзвичайними повноваженнями. Нинішнє віче - це з подачі нинішніх патріотів йобаний стид. Зібралася купка не надто розумних людей, прокричала "Слава Україні - Героям слава!" Якого хера зібрались, які повноваження мають - ніхто не зна. Подивились одне на одного, послухали якогось дурного оратора, прогорлопанили свою кричалку, нічого не вирішили, розійшлись. Слава Україні.

Але найстрашніше - це те, що з невідомих причин у мене хочуть забрати словосполучення "на Україні".

Прекрасна українська мова дає користувачу дві можливості для вираження перебування в країні: "на Україні" і "в Україні". Ці дві форми мають рівноцінне значення і можуть довільно чергуватися, але є випадки, коли більш доцільна лише одна з них.

"На Україні" - краще підходить, коли йдеться про батьківщину, рідну землю. Цей варіант - більш поетичний, піднесений, емоційний, художній. Людина повертається на батьківщину (на Україну), живе на рідній землі (на Україні).

"В Україні" - форма більш суха, офіційно-ділова. Йдеться про державу, територію. В документах доцільна тільки вона. В Україні зафіксовано... В Україні проживає... Посол США в Україні. 

Та звідкись взялась величезна кількість закомплексованих невігласів, які чомусь вважають форму "на Україні" принизливою. Їм чомусь здається доцільним зробити мову біднішою і прибрати з неї цей варіант. І ця публіка чомусь страшно агресивна - вони влаштовують срач, щойно побачать, що десь хтось посмів сказати чи написати оте злополучне "на Україні". Срач, до речі, - типова поведінка сучасного "патріота". Публіка безкомпромісна, дурна. Цікаво, що серед таких рєбят модно любити Шевченка, якого вони вважають кобзарем, і логічно було б, щоб він розсудив. А ось його думка: Правильно і так, і сяк. Ось ще:

"Як умру, то поховайте мене на могилі серед степу широкого на Вкраїні милій..."

Словосполучення "на Вкраїні" - взагалі українське далі нікуди, де воно тільки не зустрічається. І манера вільно чергувати "у" з "в" заради милозвучності - це наше ж, рєбята.

Серед поетів взагалі дуже популярна ця форма, адже вона, як ми уже говорили, більш художня. З Шевченком погоджується Степан Руданський : "Повій, вітре, на Вкраїну", Леся Українка: "Надія вернутись ще раз на Вкраїну", Іван Франко: "А що козаки прозвищами не сходяться, так се тому, що у нас на Українї такий звичай", Степан Галябарда: "На Україну повернусь через роки, через віки" і багато інших. Це ж пощастило нашим нині покійним митцям, що тоді не було нинішніх інтернет-патріотів. Вони б пояснили, як правильно.

Що ж заважає скандалістам звернутись до своїх же авторитетів, щоб установити істину? А нічого не заважає. Їм похуй на істину. Їм цікаво учинити срач. Найсмішніше - коли наші патріотичні загони накидаються на російськомовного і вказують йому, як йому говорити на його рідній мові. Ну до чого тут ви? Ну ладно ви свою мову коверкати надумали, а російська тут до чого? За польську ще візьміться - вони теж кажуть "на Україні".

І наостанок: якщо раптом на вас накинулись за те, що ви сказали або написали "на Україні", знайте: перед вами або дурень, або мудак. Або і те, і інше.

Енджой.

18 жовтня 2017, 12:16 | Блог: Блог Миколи Гузченка

Інші записи автора




1. Кобелячанин / 18 жовтня 2017, 13:24 Цитувати
От блін, і матеріал лайкнути ніяк. А так хочеться. Адміни може зробимо шось для цього? га?
2. Filon / 18 жовтня 2017, 13:36 Цитувати
Блін, данські дояри рулять. Як мені шкода, що ми не можемо платити достойні гроші Колі і повернути його сюди.
Коля, респект і уважуха!
3. Чудо Юдо / 18 жовтня 2017, 14:54 Цитувати
Ненормативна лексика
знайте: перед вами або дурень, або мудак. Або і те, і інше.

Дуракомудні, однако...
4. земеля / 18 жовтня 2017, 15:03 Цитувати
Ненормативна лексика
2.Filon
«Коля, респект і уважуха»

Коля, так может рассуждать только урод, так любящий мову и тут же эту любовь комментируя матюками. Это чистота украинского языка? Филон, а твоя уважуха? Мразь ты журналистская после этого. Сьездил бы ты в АТО и увидел бы , что там более порядочные люди чем ты.Тебе перед детьми не стыдно? Прав Дон в своих высказываниях о тебе.
5. Selena2017 / 18 жовтня 2017, 15:29 Цитувати
Людоньки, а цей чоловік притомний? Чи потребує українська мова такої шаленої любові , замішаної на матерщинній гидоті?!
6. земеля / 18 жовтня 2017, 16:19 Цитувати
5.Selena2017
«Людоньки, а цей чоловік притомний? Чи потребує українська мова такої шаленої любові , замішаної на матерщинній гидоті?!»

Селена, так мало того, он нашел еще и сподвижника в лице Филона. Уж кто кто, а журналист то в первую очередь должен быть борцом за чистоту мовы. Вот она современность.
7. don / 18 жовтня 2017, 16:50 Цитувати
Ненормативна лексика
Заїбісь написав, чьотко
по фото оригінала вірша видно що Кобзар путав сліди, коли писав українську «і» а коли російську "и", проскакує і російська "ы", букви латинського алфавіту також гарно помітні. підпис в кінці дуже схожий на мій
8. Anatoliy / 18 жовтня 2017, 16:57 Цитувати
Дивно, що переймаюись за чистоту мови автор так широко використовує ненормативну лексику. На користь статті це явно не пішло - за матюками ховається сама суть. А от саме із суттю я особисто повністю згоден - нинішні «патріоти» повністю дискредитували та нівелювали багато речей і понять. Це ж абсолютно природно - якщо тобі вдень і вночі силою пхнути в зуби хоч і найулюбленішу страву, врешті-решт її згидуєш. Так і "патріотизм", "віче", "побратимство", "героям слава", вишиванки... Безкомпромісне нав’язування «відвернуло» навіть людей, для яких це все було близьким і дорогим, що вже казати про тих, хто відносився нейтрально чи взагалі не приймав. Що занадто - то не здраво, істина не нова, але діюча. Тому думку автора поділяю, але матюки "у прямому ефірі" одозначно засуджую.
9. Selena2017 / 18 жовтня 2017, 17:46 Цитувати
6.земеля
«. земеля / сьогодні, 16:19»


Іноді в житті буває так : послухаєш людину якусь годину, а на цілий рік порозумнішаєш, збагатишся знаннями і досвідом. А тут посипалося! Я очам не повірила, коли прочитала такий коментар редактора, стримала себе, реагуючи на творчість послідовника Бузини.Давно помічаю, що І.М. виносить на загал свої не зовсім прийнятні для інших погляди, колись навіть зауважила про його творчу кризу. А тут тобі ще отакий випад. Це не прикрашає його ні як журналіста, ні як публічну людину, а напряму рівняє з доном, для якого мат - спосіб життя, російською - среда обитания.
Мабуть, при такій позиції редактора і в друкованому тижневику такого сміття буде навалом? Воістину : рятуйся хто може!
10. Selena2017 / 18 жовтня 2017, 18:01 Цитувати
8.Anatoliy
«нинішні «патріоти» повністю дискредитували»


Пане Анатолію, чи правильно я вас зрозуміла : поняття справжнього патріотизму неможливо дискредитувати. Якщо вже людина по своєму душевному і моральному складу патріот, то вона таки патріот. А хто його з себе вдає, той це поняття фальшує, заяложує. Таких справді розвелося чимало - примазалися.Так і з іншими складовими, вами названими. Сподіваюсь, час очистить це від наносного. Нехай не покидає нас надія.
11. Микола Гузченко / 18 жовтня 2017, 19:09 Цитувати
Ой! Я й подумати не міг, що за матюки перепаде...
Розумієте, рєбята, прекрасна українська мова пропонує мені інструмент для точної передачі думок і емоцій - матюки. Я цим інструментом із задоволенням (і, як мені здається, вдало) користуюсь. Мова наша, вже вибачте, складається і з матюків теж - тому їй точно не буде ніякої шкоди.
Але матюки, як я розумію, не вписуються у ваші поняття про культуру і естетику. Це вже ваша особиста справа. Не хочете - не використовуйте. А тут мій пост з моїм текстом - то і відповідати він має моїм принципам, а не вашим. Соррі.
І ще: мова багата словами. Чим більше слів, можливостей описати схожі речі - тим мова багатша. Тому українська, подобається це вам чи ні, багата і за рахунок матюків теж.
Мир вам. )
12. Selena2017 / 18 жовтня 2017, 19:37 Цитувати
Перехрестись,якщо здається. Може, минеться. Збоченець якийсь.Сам себе принижуєш.

Змінено 18.10.2017, 19:42
13. Beri Mor / 18 жовтня 2017, 20:05 Цитувати
12.Selena2017
«Перехрестись,якщо здається. Може, минеться. Збоченець якийсь.Сам себе принижуєш. »

Та це не збочення,це Європа,це свобода,в яку так прагнуть українці.Звикайте.
14. Седой / 18 жовтня 2017, 20:21 Цитувати
Что вы тут раскудахтались про мову! Заводите диваны и вперед, на майдан! Заканчивается запись во вторую майданную сотню. Можете опоздать. Кстати, а Паршевлюк уже записался?
15. Седой / 18 жовтня 2017, 20:26 Цитувати
Дон! Зря вы обвиняете Филона в осутствии патриотизма. Игнорирование Филоном АТО - это его преимущество, а не минус. Особенно это проявится после окончания бардака, а он ведь все равно когда-нибудь кончится. Или вы не уверенны?
16. Anatoliy / 18 жовтня 2017, 20:39 Цитувати
10.Selena2017
«поняття справжнього патріотизму неможливо дискредитувати»

Я про те, що тепер при словах "україський патріот" перед очима постає, приміром, чувак, що з піною біля рота горлає "Смерть ворогам!" на ранку 8 березня у дитячому садочку...
11.Микола Гузченко
«Але матюки, як я розумію, не вписуються у ваші поняття про культуру і естетику. Це вже ваша особиста справа. Не хочете - не використовуйте. А тут мій пост з моїм текстом - то і відповідати він має моїм принципам, а не вашим. Соррі.»

Крик душі є крик душі... Коли б’єш молотком по пальцю, важко вигукнути "Ах, який я необережний!" Але це має бути саме крик, а не продумана стаття чи публічний виступ. Все ж таки, володіючи мовою, можна знайти безліч слів, які замінять нецензурщину і передадуть думку. Тому на людях я матюки не використовую. Не хочу - і не використовую. Але якщо якесь ракло починає гнути матюччя при жінках і дітях, то роблю зауваження. А як не помагає - то і у вухо даю... Це відповідає моїм принципам. Соррі.)))
17. земеля / 18 жовтня 2017, 20:51 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
18. земеля / 18 жовтня 2017, 20:54 Цитувати
15.Седой
« Игнорирование Филоном АТО »

Он просто хитрый и держит нос поветру. Такие хоть при белых, хоть при красных своего не упустят. Приспособленец.
19. Selena2017 / 18 жовтня 2017, 21:25 Цитувати
16.Anatoliy
«6. Anatoliy / сьогодні, 20:39»


Чудові у вас принципи, пане Анатолію.Дякую.
20. Седой / 18 жовтня 2017, 21:28 Цитувати
Он просто хитрый и держит нос поветру (к)
А умный не примеряли? По-моему, подходит.
21. микола козак / 19 жовтня 2017, 08:47 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
22. Чудо Юдо / 19 жовтня 2017, 09:50 Цитувати
4.земеля
«Коля, так может рассуждать только ****, так любящий мову и тут же эту любовь комментируя матюками.»

5.Selena2017
«Чи потребує українська мова такої шаленої любові , замішаної на матерщинній гидоті?!»


Схоже що люди за деревами ліса не побачили. Добралися до першого лайливого слова а далі і читати не стали.

Один хоч Анатолій таки дочитався про що пост і написав по темі. Решта вдає із себе мегаціломудрених.
Нічо, зараз прибіжить Адекватник і відразу коментарі не про мову, нові поняття чи лайку підуть, а про євреїв, КОБ і Сталіна.

Змінено 19.10.2017, 09:51
23. Dana77 / 19 жовтня 2017, 09:59 Цитувати
Розкажу свою історію. Колись дуже давно, ще на початку 90-х, мені захотілося мати свою вишиванку. Вишила сама б якусь блузку, але не знайшла справжнього вибіленого плотна. І ось на Сорочинському ярмарку вподобала гарну вишиванку, проте дорогущу! Однак грошей не пожаліла, купила. Відтоді ця вишиванка була в мене найпараднішим одягом, вбиралася в неї тільки в особливих випадках, лише на великі народні свята. Кілька разів їздила в ній у Київ на якісь всеукраїнські заходи, і навіть у Росію, де теж проходив якийсь україно-російський формум. Носила вишиванку з величезною гордістю як символ того, що моєю батьківщиною є Україна. А з 2014 року не одягала жодного разу, навіть у Санжарах. Почала соромитись вишиванки, бо раптом мене ототожнюватимуть з бандерівкою або, чого доброго, з Розою Паршевлюк, Супруном та іншими, які стрибали у вишиванках та горланили на все селище: "Хто не скаче - той москаль". Отож погоджуюсь з автором, у нас значення багатьох слів та українських символів дурні «патріоти» звели нанівець. А щодо матюків - тут погоджуюсь з коментаторами.
24. don / 19 жовтня 2017, 10:50 Цитувати
22.Чудо Юдо
«про євреїв, КОБ і Сталіна»

я лічно тут кобешніка роками прикармлював, а Зелена2017 прийшла і його запозорила, ех... Адекватник не ушел, он растворился в будущем
25. Beri Mor / 19 жовтня 2017, 10:53 Цитувати
23.Dana77
« А з 2014 року не одягала жодного разу, навіть у Санжарах. Почала соромитись вишиванки, бо раптом мене ототожнюватимуть з бандерівкою або, чого доброго, з Розою Паршевлюк, Супруном та іншими, які стрибали у вишиванках та горланили на все селище: "Хто не скаче - той москаль". Отож погоджуюсь з автором, у нас значення багатьох слів та українських символів дурні «патріоти» звели нанівець.»

Мабуть,там «нагорі» цього і добиваються.
26. микола козак / 19 жовтня 2017, 10:57 Цитувати
Я написав , що те , що зараз на майдані проплачене , хочуть прискорити прихід до влади тих , кому дуже хочеться.Дивно , що матюки тут нке видаляються , а мій коментар бкез жодного нецензурного слова видалено.Слава видаляльникам.
27. don / 19 жовтня 2017, 11:17 Цитувати
26.микола козак
«Я написав , що те , що зараз на майдані проплачене , хочуть прискорити»

з чого ти це взяв? де докази? брехня тут видаляється найшвидше
28. don / 19 жовтня 2017, 11:18 Цитувати
23.Dana77
«Почала соромитись вишиванки, бо раптом мене ототожнюватимуть з бандерівкою або, чого доброго, з Розою Паршевлюк»

тобі до неї як до Києва рачки
29. Beri Mor / 19 жовтня 2017, 12:18 Цитувати
26.микола козак
«Я написав , що те , що зараз на майдані проплачене ,»

Можна подумати минулий пройшов безкоштовно.Хоча зараз він організований явно по заказу влади.Народу в останню чергу цікавий якийсь там суд чи зняття недоторканості з депутатів.Людям зараз насамперед дошкуляють захмарні тарифи,безробіття та неможливість через злидні полікувати навіть незначну хворобу.Тому згоден,що цю шайку-лейку зігнали на майдан,щоб відволікти увагу від справжніх проблем.
30. Selena2017 / 19 жовтня 2017, 12:28 Цитувати
22.Чудо Юдо
«Схоже що люди за деревами ліса не побачили»

По-перше: не ліса, а лісу. Якщо вже про увагу. А по-друге: побачили. І оцінили. Як на мене, то пнеться автор порівнятися з такими ж широко друкованими матюшниками як Андрухович, Жадан. А де вже бере свій словобруд Ірена Карпа, то ніхто не вгадає. І навіщо це? Якщо знатимеш мову та поважатимеш і її й читача, то висловиш все так, щоб зміст не
пропадав за непотребом. Від нічого робити біситься.
По-третє: якщо я правильно зрозуміла, автор живе за кордоном. Тоді мій висновок такий: у нього нічогісінько не вкрали, він сам утік і від мови , і від патріотизму, і від усього іншого.
31. Микола Гузченко / 19 жовтня 2017, 12:32 Цитувати
Ненормативна лексика
16.Anatoliy
«якщо якесь ракло починає гнути матюччя при жінках і дітях, то роблю зауваження. А як не помагає - то і у вухо даю...»

Бог в поміч. Летс гет реді ту рамбол, так сказать.
Не треба плутати культуру інтернету з культурою спілкування вживу. Публічні матюки вживу майже завжди недоречні, публічні матюки в мережі - допустимі. Втім, ця дискусія мені вже набридла.
8.Anatoliy
«якщо тобі вдень і вночі силою пхнути в зуби хоч і найулюбленішу страву, врешті-решт її згидуєш»

23.Dana77
«А з 2014 року не одягала жодного разу, навіть у Санжарах. Почала соромитись вишиванки, бо раптом мене ототожнюватимуть з бандерівкою або, чого доброго, з Розою Паршевлюк»

Да, оці дві причини накладаються одна на одну. З одного боку, популярний нині показний патріотизм, який лізе з усіх дірок, набива оскому, а з іншого - його узяло на знамена різне отрєбьє. Хто заради бабла, хто заради безкарності, а хто просто з моди. Розумній людині некомфортно іти під одними знаменами з мудачьйом - от і сталося тепер, що колишні символи України сьогодні стали символами негідників і нікчем. Ні в якому разі не хочу сказати, що кожен у вишиванці чи з прапорцем - мудак. Хороших людей теж дуже багато, просто мудачьйо, яке рядиться заради вигоди, дуже шумне, галасливе, старається привернути до себе увагу, і складається хибне враження, що його дуже багато. Це відштовхує. Прекрасно розумію Дану77.
1.Кобелячанин
«лайкнути ніяк. А так хочеться. Адміни може зробимо шось для цього?»

Мене дужче тривожить, що я бачу кількість переглядів свого поста, але не бачу кількості переглядів чужих статей. От є у мене, скажімо, сто переглядів, а я навіть не знаю, багато це в рамках цього сайту чи мало.
32. Selena2017 / 19 жовтня 2017, 12:35 Цитувати
23.Dana77
«батьківщиною є Україна»


Дано, батьківщина і вишиванка не зраджують. Вони завжди один і той же символ. Навпаки : зраджують батьківщину і вишиванку. Готова прийняти твій гнів спокійно.
Згодна, лжепатріотизму сьогодні багато.

Змінено 19.10.2017, 12:48
33. Чудо Юдо / 19 жовтня 2017, 15:26 Цитувати
30.Selena2017
«По-перше: не ліса, а лісу. Якщо вже про увагу. »

А може я будівельні ліса мав на увазі?:)

30.Selena2017
«Тоді мій висновок такий: у нього нічогісінько не вкрали, він сам утік і від мови , і від патріотизму, і від усього іншого.»

То може ж не втік, раз за це все-таки переживає? У вас негативне ставлення до заробітчан?
34. Selena2017 / 19 жовтня 2017, 15:45 Цитувати
33.Чудо Юдо
«3. Чудо Юдо / сьогодні, 15:26»

Та ні. Думаю , у заробітчан інших проблем вистачає.






Змінено 19.10.2017, 15:50
35. професор / 19 жовтня 2017, 17:31 Цитувати
Я не сторонник матюків, хоча стиль Гущненка мені подобається, і в цій статті я навіть вважаю його доречним.
Дуже влучно і точно описаний ряд проблем. Гадаю, автору з цією статтею треба на широку сцену.
Особливо про патріотів точно)
36. Selena2017 / 19 жовтня 2017, 19:13 Цитувати
Ніколи не буде доречним словобруд. Навіщо автор принижує ним свій інтелект? Без тих вкраплень було б ще переконливіше.
37. don / 19 жовтня 2017, 21:20 Цитувати
Більш за все бентежить то що ніхто з присутніх не розуміє, що коментарем (текстом) дуже важко передати емоції, пишуть якусь хуйнб про чистоту мови. Розумію на 100 автора статті, що використав мат для передачі емоцій. Сам десь колись таке помітив, сподобалось

Змінено 19.10.2017, 21:23
38. Filon / 20 жовтня 2017, 00:36 Цитувати
ЛЮДИ.Давайте на день хоча б на один день, перестанемо гризтися в знак скорботи за загиблими у Харкові.
39. don / 20 жовтня 2017, 08:19 Цитувати
а потім на два дні за загиблими на Сході
40. Седой / 20 жовтня 2017, 09:45 Цитувати
Игорь, а чем загиблые в Харькове (земля им пухом и глубокие соболезнования родным и близким) отличаются от других, ежедневно гибнущих в Украине? Тогда уж лучше никогда не "грызтыся", а еще лучше прекратить стрелять
41. ЯрГ / 20 жовтня 2017, 10:24 Цитувати
Бляха, в Шевченка навіть почерк депресивний... Треба вивчати його в рукописах у школі, так сказать ефект 4d щоб був.
42. Beri Mor / 20 жовтня 2017, 21:35 Цитувати
41.ЯрГ
«Бляха, в Шевченка навіть почерк депресивний... »

Та да,почерк двієчника.А помилок,Господи...І пише на якомусь суржику сепаратистському.Розчарував Григорович,розчарував.Можливо рукопис не автентичний.
43. Професор / 21 жовтня 2017, 01:52 Цитувати
100 переглядів дуже мало. Зазвичай в блозі переглядів від 500 до 2-3 тисяч. Дивно. Текст пречудовий.
44. адекватник / 21 жовтня 2017, 09:22 Цитувати
7.don
«Кобзар путав сліди, коли писав українську «і» а коли російську "и", проскакує і російська "ы"»

Вчи алфавіт часів Шевченка.
45. адекватник / 21 жовтня 2017, 09:26 Цитувати
26.микола козак
« а мій коментар бкез жодного нецензурного слова видалено.Слава видаляльникам.»

Я взагалі матюків ніколи не писав а мене не те що видаляють а навіть забанили. Оце тиждень не міг нічого написати.
46. адекватник / 21 жовтня 2017, 09:52 Цитувати
22.Чудо Юдо
«Нічо, зараз прибіжить Адекватник і відразу коментарі не про мову, нові поняття чи лайку підуть, а про євреїв, КОБ і Сталіна. »

А як без цього? Це основа усього. Ти хоч Біблію почитай, там написано чорним по білому що євреї богообраний народ. А ти хочеш без них обійтися. Якийсь ти не український. Он подивись отут в ЕХО як товстопузі «козаки» шанують єврейську дєву і навіть вважають її своєю покровителькою и спасителькою. Вона їх колись під спідницю ховала. Ну а про КОБ і Сталіна хто хотів той вже все пойняв, а хто тупий так тому, як кажуть, "хоть кілок на голові теши". Але я напишу і про мову, всупереч твоєму прогнозу. Український правопис придумав Пантелеймон Куліш в середині 19 ст. До цього, хто як умів так і писав. Коли Куліш зрозумів як його використали богобрані він дуже про це пошкодував. І взагалі, про який правопис і про яку мову можна говорити, коли українці навчилися читати і писати вже при Сталіну. До революції і навіть після ніхто у селах читати і писати не вмів. Моя бабця, яку я памятаю, навчилася читати по складам вже при совєтах. Якщо людина могла читати і писати хоч так як Дон, то вона була "першим парубком в селі".
47. адекватник / 21 жовтня 2017, 10:00 Цитувати
Українці - дуже дивний народ. Вони святкують усі Біблійні свята, а саму Біблію лінуються почитати. Почитали б і дізналися, що колись на Землі була одна єдина для всіх мова. Українці чи не найбільшим своїм святом вважають хрещення Русі так званим рівноапостольним сином хазарки Малки. І якщо вірити попам і історії, яку зараз вчать у школі, то до хрещення українці взагалі не мали ніякої мови і някого алфавіту. Їх їм принесли Кирило и Мефодій, яких вони теж шанують, як їхніх просвітителів. Так яка тоді була мова у так званих українців? Ось що дітки пишуть про мову у своїх рефератах. Посилання на litra.bobrodobro.ru

Змінено 21.10.2017, 10:15
48. адекватник / 21 жовтня 2017, 10:07 Цитувати
35.професор
«Особливо про патріотів точно)»

Про патріотів точно! Микола видно таки трішки прозрів і написав гарну статтю. Тут всі напали на нього за матюки і за ними не побачили суті. А Микола, хвала йому за це, хоч я його раніше і критикував за упоротість, побачив головне - дисредитацію усього національного руками так званих патріотів. Точно так це у свій час зробили з німцями дискредитувавши арійську символіку до такої міри, що тепер навіть на законодавчому рівні заборонена наша древня символіка. Буде таке і з українською символікою. І вже не довго очікувати лишилось. Свідомих зажмуть так, що вони і не кавкнуть. От не так давно їх надоумили поставити памятник Петлюрі у Вінниці у колишньому єврейському кварталі. Світовий єврейський конгресс вже підняв галас, вже в кнесеті питання слухалося. Далі буде.
49. Selena2017 / 21 жовтня 2017, 11:12 Цитувати
47.адекватник
«Українці - дуже дивний народ. »


Адекватнику, якщо це можливо, поділіться: до якої етнічної групи ви відносите себе? Як пише Земеля - без обид.
50. Адекватник / 21 жовтня 2017, 12:36 Цитувати
49.Selena2017
«Адекватнику, якщо це можливо, поділіться: до якої етнічної групи ви відносите себе? Як пише Земеля - без обид.»

До українців відношу, але адекватних українців чомусь дуже мало. "Вчергове здавши крамарям Соборну,
Волаємо з каналів і газет,
Що це ж і є, мовляв, сама свобода,
І незалежність, й суверенітет.... З гетьманами непевної доби
Самі собі ми присуд учинили:
Затерти власні імена й могили,
Щоб ви й не знали, де лежать раби." (Борис Олійник) Десь так.
51. Selena2017 / 21 жовтня 2017, 13:02 Цитувати
50.Адекватник
«До українців відношу»


Зрозуміло. До адекватних українців. Не знаю, до якого ряду віднесете мене, але до Б.Олійника у мене геть немає довіри, бо його вчинки суперечили поетичним вправам. Красиво мовив, що й казати, та все це - куди вітер віяв.
Тоді, може, не треба так уже строго судити всіх інших українців за їх погляди, віру, освіченість та ін. Буде спокійніше всім, нікому не загрожуватиме гауптвахта. Дякую.
52. микола козак / 21 жовтня 2017, 13:10 Цитувати
51.Selena2017
«Не знаю, до якого ряду віднесете мене, але до Б.Олійника у мене геть немає довіри, бо його вчинки суперечили поетичним вправам. »

51.Selena2017
«Не знаю, до якого ряду віднесете мене, але до Б.Олійника у мене геть немає довіри, бо його вчинки суперечили поетичним вправам. »

Не тобі судити Бориса Олійника -людини з світовим ім’ям , ти проти нього просто куриця.
53. Адекватник / 21 жовтня 2017, 13:51 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
54. Beri Mor / 21 жовтня 2017, 13:52 Цитувати
52.микола козак
«Не тобі судити Бориса Олійника -людини з світовим ім’ям , ти проти нього просто куриця.»

Знову курей ображають.Хоча можливо це Селені комплімент.

Змінено 21.10.2017, 13:53
55. Професор / 21 жовтня 2017, 14:10 Цитувати
Ну от якого трясця Ви один одного ображаєте?
Я,наприклад, поважаю кожного, хто ннамагається доносити до інших власну думку. Якою б помилковою вона мені не здавалася.
56. Адекватник / 21 жовтня 2017, 14:47 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
57. don / 21 жовтня 2017, 15:23 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
58. Selena2017 / 21 жовтня 2017, 15:42 Цитувати
52.микола козак
«людини з світовим ім’ям»

Інша людина, теж із світовим ім"ям , сказала про Олійника: " і лобза - предадє". Звернись чемно до Адекватника, він все знає, не заблудший, то пояснить хто і що до чого.
Обидва вже в інших світах, за свій земний шлях звітуються.Я лише сказала про свою недовіру, чого кидаєшся?
59. Selena2017 / 21 жовтня 2017, 15:52 Цитувати
53.Адекватник
«До заблудших і одурманених»


Зачепила.... Адекватнику, я ж трепетно ставлюся до ваших думок, не заперечую вже, бо зрозуміла: марно. Чи помітили: ніякими образливими словами їх не характеризую. Чому від вас вони на всі боки розлітаються? Гауптвахта таки не допомогла.
60. Selena2017 / 21 жовтня 2017, 15:59 Цитувати
54.Beri Mor
« Селені комплімент. »


Од таких вас дочекаєшся... Ще раз нагадую вам з Козаком : зате курка МОЖЕ НЕСТИ ЗОЛОТІ ЯЙЦЯ.
61. don / 21 жовтня 2017, 16:07 Цитувати
То все казки
62. Олексій / 22 жовтня 2017, 10:23 Цитувати
про віче не згоден, воно в усі часи було таким...

в Кобеляках урапатріоти у мене чомусь найбілише асоціюються з альтанкою, яку закінчили будувати в 2014, почепили на ній прапор, й з того часу так ніхто і не спромігся його поновити, так і висить там девяшка з залишками щирого патріотизму...

ПиСи: а взагалі, Коля, дуже шкода щи ти, останнім чвсом, так рідко пишеш щось новеньке у своему блозі ;-)

Змінено 22.10.2017, 10:28
63. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 10:49 Цитувати
Олексію, а ви особисто який патріот - справжній? Не -ура? Тоді чому б вам не припинити таке неподобство, доклавши власних зусиль? На кого це перекладаєте?
64. Олексій / 22 жовтня 2017, 12:09 Цитувати
Selena2017

1) нажаль я свої 110кг живої ваги наврядчи витягну на ту саму альтанку

2) я ніколи не кічився вишиванками, тризубами, жовто-синіми стрічками й іншою фурнітурою

3) я ніколи не перебував у складі різних патріочичних організацій, політичних партій і клоунад типу "а-ля казак" які так сильно люблять приймати участь різних мітингах та парадах (в тому числі й на честь дня Державного прапора України), махатипрапорами й кічитися своею любов’ю до рідної неньки України

4) най головніше мені цікаво подивитися скільки така вакхананалія може продовжуватися, й коли ті самі урапатріоти помітять що прапор вже потрух давно)))

Змінено 22.10.2017, 12:15
65. Олексій / 22 жовтня 2017, 12:29 Цитувати
Ненормативна лексика
30.Selena2017
« Якщо знатимеш мову та поважатимеш і її й читача, то висловиш все так, щоб зміст не
пропадав за непотребом. »

Селеночко, мова вона є живою і непотребу у ній нема, якщо відкинути те що ви називаете непотребом залишиться щось наподобії пласмаски...

згадайте класика
"... зла Юнона, СУЧА дочка..."
"...шепнула СУКА Геба… ..."
"... Венера, не послідня ШЛЬОХА..."

Змінено 22.10.2017, 12:35
66. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 12:47 Цитувати
Згодна, мова є живою. Тому не варто її калічити власними помилками ( немає, щось подібне; пласмаски - взагалі не піддається осмисленню і виправленню) .
Мову народу, передану Котляревським в "Енеїді", порівнювати з сучасним словобрудом принаймні некоректно.
67. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 12:55 Цитувати
64.Олексій
«4. Олексій / сьогодні, 12:09»

Ваша "жива вага" сформувала і ваш внутрішній світ, який заплив салом. Тут уже нічого не сколихне, хоч хтось поряд і «Рятуйте!» кричатиме.
68. Олексій / 22 жовтня 2017, 13:22 Цитувати
Селено, не спорю - Вам видніше)

Змінено 22.10.2017, 13:29
69. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 13:26 Цитувати
Дякую. Всім під сонцем місця вистачить.
70. Олексій / 22 жовтня 2017, 13:27 Цитувати
на мою думку, будь-яка жива мова має здатність розвиватися (що правда не завжди у кращу сторону) й те що з плином часу мова героїв Котляревського перетворилася на сучасний Полтавський суржик це нормально. Цей самий Полтавський суржик для мене і є рідною мовою.

розумієте оте саме ваше "щось подібне" воно у розмовній мові не вживаеться а натомість кажуть "наподобії". в даному випадку оте саме "щось подібне" для мене і є пласмаскою)...
71. Anatoliy / 22 жовтня 2017, 14:15 Цитувати
67.Selena2017
«Ваша "жива вага" сформувала і ваш внутрішній світ, який заплив салом. Тут уже нічого не сколихне, хоч хтось поряд і «Рятуйте!» кричатиме.»


Як на мене, коментатор висловився
66.Selena2017
«принаймні некоректно.»


Я особисто теж вважаю, що чіпляти державний прапор на кожному туалеті не є проявом патріотизму. Почепили - будьте добрі, слідкуйте самі, щоб він не перетворився на підлогову ганчірку. А як полізеш знімати, ті ж «патріоти» зразу «закинуть» тобі сепаратизм, вандалізм і що завгодно.))) Прохання про допомогу мене сколихне неодмінно (хоча теж не атлет), а от згадана Олексієм «вакханалія» з чіплянням де попало прапорів і вересків «слава!» і «смерть» на кожному весіллі чи похороні "не колише" точно. Точніше, «колише» - але зовсім не в той бік, куди б хотілося "патріотам".)))
72. Седой / 22 жовтня 2017, 15:07 Цитувати
Селена, чем вам не нравятся 110 кг пр росте 196 см? Хорошая доевая машина была, чуть состарилась, но руки помнят, патриотам рекомендован не :))
73. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 15:35 Цитувати
71.Anatoliy
«принаймні некоректно.»»

Може. Каюсь.
1. «наподобії» - русизм. Навіщо він?Хоча ці слова-покручі до всіх так чіпляються, що їх і не помічаєш. Це вплив двомовності.
2. Цілком погоджуюсь з вашою думкою про виваженість і доречність використання національної символіки. І цивілізованих шляхів подолання недбалості у цьому є багато. Байдуже спостереження - не вихід.
3. Давно хочу запитати всіх, хто підняв тему "лжепатріотизму": а що ж з цим явищем робити? У кого-небудь є програма, порада, готова думка? Чи тільки отут змагатися хто кого пересварить? Геракла однозначно не дочекаємося. То що : байдуже споглядати,терпіти, не помічати?
74. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 15:42 Цитувати
68.Олексій
« Вам видніше) »

Олексію, не ображайтесь,будь ласка. Це тому, що мене не радує ваша споглядальницька позиція. Вже давно можна було той багатостраждальний прапор різними способами захистити.

Змінено 22.10.2017, 15:46
75. Адекватник / 22 жовтня 2017, 16:34 Цитувати
70.Олексій
«на мою думку, будь-яка жива мова має здатність розвиватися (що правда не завжди у кращу сторону)»

Ну прям "не в бровь, а в глаз". Один дослідник писав: «Русский язык унаследован древними славянами ( а через них и нами) от его более древних носителей в уже готовом виде; либо после того, как язык сложился, произошла психологическая катастрофа, в результате которой носители языка стали существенно глупее, нежели сам язык.» Звідсіль висновок: тільки тупоголові лошари типу українців будуть калічити собі життя, вбивати один одного, знищувати країну в якій живуть, із-за мови. Мова - категорія історична. По шанованій свідомими Біблії на землі була одна мова, поки так званий бог її не сплутав. І це мовне питання до сих пір успішно використовується для поділу и знищення людей.
76. Anatoliy / 22 жовтня 2017, 18:56 Цитувати
73.Selena2017
«Давно хочу запитати всіх, хто підняв тему "лжепатріотизму": а що ж з цим явищем робити? У кого-небудь є програма, порада, готова думка? Чи тільки отут змагатися хто кого пересварить? Геракла однозначно не дочекаємося. То що : байдуже споглядати,терпіти, не помічати?»


Так «лжепатріоти» у нас такими ж зовсім не вважаються.
З часу Майдану саме «крикуни» і «скакуни» практично офіційно оголошені рятівниками демократії, носіями думки українського народу і спасителями нації. Як же з ними боротися? Зробиш зауваження, чи, не дай Боже, більш різко і дієво «осмикнеш» - тут же попадеш у категорію "ватників-сєпарів-ригів-комуняк-совків"...
77. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 19:19 Цитувати
76.Anatoliy
«76. Anatoliy / сьогодні, 18:56»

Виходить, треба обирати позицію літературного премудрого піскаря, який "жил - дрожал и умирал - дрожал"?
78. Олексій / 22 жовтня 2017, 20:00 Цитувати
73.Selena2017
«Давно хочу запитати всіх, хто підняв тему "лжепатріотизму": а що ж з цим явищем робити? У кого-небудь є програма, порада, готова думка? Чи тільки отут змагатися хто кого пересварить? »

6 років тому Коля вже писав про це статтю, почитайте Вам не завадить:
Посилання на exo.in.ua

на мою думку явище псевдопатріотизму зникне саме по собі як тільки викличе осуд всього суспільства, це як минулі вибори міського голови народ голосував не за Копильця а проти ісипа і як би ЕХО ісипа не одобрямсало вже здаеться всім дійшло що він тупо заворувався...

74.Selena2017
«Вже давно можна було той багатостраждальний прапор різними способами захистити. »

так можна було б витягнути 300-500 гривень й бажаючі змінити його одразу знайшлися б, але навіщо, мені набагато приємніше на нього споглядати у такому вигляді як він зараз, він за останнім рік для мене став своєрідним лакмусовим папірцем який поки-що свідчить тільки про відсутність патріотичних сил у нашому місті)...
79. Адекватник / 22 жовтня 2017, 20:03 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
80. Anatoliy / 22 жовтня 2017, 20:07 Цитувати
77.Selena2017
«Виходить, треба обирати позицію літературного премудрого піскаря, який "жил - дрожал и умирал - дрожал"?»

Чому ж? Ні. Але виховувати нинішніх «лжепатріотів» все одно, що й людину під приступом "білої гарячки". Так що поки вони своїм «лжепатріотизмом» не переходять певні рамки - намагаюсь не псувати собі нерви... Хоча іноді зриваюся, звісно. І, звісно, без толку...
78.Олексій
«на мою думку явище псевдопатріотизму зникне саме по собі як тільки викличе осуд всього суспільства»

Само собою. Але до цього нам ще ого-го.
81. Адекватник / 22 жовтня 2017, 20:09 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
82. Олексій / 22 жовтня 2017, 20:25 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
83. Олексій / 22 жовтня 2017, 20:26 Цитувати
80.Anatoliy
« до цього нам ще ого-го.»

само собою)...
84. Адекватник / 22 жовтня 2017, 20:28 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
85. Адекватник / 22 жовтня 2017, 20:40 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
86. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 20:47 Цитувати
78.Олексій
«78. Олексій / сьогодні, 20:00»

Обов"язково прочитаю, але згодом, бо сьогодні вже пізно.
Думаю,дожидатимемося ми осуду суспільства такого явища аж поки рак свисне. За цей час воно розростеться до таких розмірів, що впоратися з ним буде просто неможливо. Хоча , власне, такі псевдопатріоти були завжди і скрізь. Це одна з особливостей людського світогляду і моралі. І все таки: робити щось треба!
87. Selena2017 / 22 жовтня 2017, 21:09 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
88. Адекватник / 22 жовтня 2017, 21:46 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
89. Адекватник / 22 жовтня 2017, 22:04 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
90. don / 22 жовтня 2017, 23:03 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
91. Адекватник / 23 жовтня 2017, 08:53 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
92. земеля / 23 жовтня 2017, 12:32 Цитувати
Многие забыли главную заповедь холостяка " Прежде чем кушать (брать в рот)- понюхай". Т.е. прежде чем давить на клавиши- подумай. Вместо того чтобы обсуждать вопросы современности все ударились в исторические споры. Не сайт, а какой то круглый стол политических дискуссий да еще и с матом.
93. Адекватник / 23 жовтня 2017, 12:56 Цитувати
92.земеля
«Вместо того чтобы обсуждать вопросы современности все ударились в исторические споры.»

Земля, ты не прав. Без прошлого нет будущего. Причинно следственные связи, - называется. Будущее «вырастает» из настоящего, а настоящее из прошлого. Именно поэтому сейчас так взялись за историю. Переписав историю они меняют наше будущее. И меняют его в худщую сторону, ведя нас к погибели. Именно поэтому и тут так боятся все правдивой истории. Историю надо знать уже хотя бы потому, чтобы не наступать на те же грабли. А мы на них наступаем очень даже успешно. Посилання на kob-media.ru
94. Адекватник / 23 жовтня 2017, 13:02 Цитувати
Пример для понимания. Если сейчас народ узнает правду о Боинге рейса МН17, а это уже история, наше настоящее и будущее может резко измениться. И изменить его могут даже сами упоротые свидомиты, хоть как это и не покажется на первый взгляд странным. Если народ узнает правду о том, кто и зачем уничтожил СССР, то даже Селена может тут запеть по иному.

Змінено 23.10.2017, 13:16
95. земеля / 23 жовтня 2017, 14:55 Цитувати
93.Адекватник
«Без прошлого нет будущего»

В этом никто не возражает и не спорит. Но среди нашей пишущей публики в жизни никто не читал Сталина и читать не собирается, не говоря об остальных. Поэтому оспорить или возразить просто будет неприлично.Это называется игра в одни ворота. А относительно высказывания руководителей, в том числе и современных, то говорят то они все правильно, но делают по другому. Политика она никогда не была честной, в том числе и при том же Сталине. Это закон жизни, кстати об этом говорил и Сталин. А вот то что закон об укранизации может породить второй Донбасс, в лице Закарпатья, об этом все молчат. Задним числом мы все умные.
96. don / 23 жовтня 2017, 14:55 Цитувати
тебе підотерли, а я так і не прочитав, що ти тоді написав в оправдання голодомору при Сталіні, коли навчали їсти людське м"ясо і читали логіку.
і по іншому питанню, з чого ти взяв що не всі перед Богом рівні, а хтось з народів є богоізбранний
92.земеля
«дискуссий да еще и с матом.»

тут я погоджуюсь, що автор Микола Гузченко суперечить сам собі, оскільки він привів оригінал тексту де видно, що український правопис того часу відрізнявся від сучасного (можливо був змішаний польський і російський), і приводити в доказ твори письменників і поетів, як підтвердження вірності словосполучення "На Україні" це є помилково.

Змінено 23.10.2017, 14:56
97. земеля / 23 жовтня 2017, 15:00 Цитувати
94.Адекватник
«, кто и зачем уничтожил СССР, то даже Селена»

Кто хочет тот об этом знает. Поэтому Селена ни петь , ни танцевать не будет ( Селена без обид).
98. Адекватник / 23 жовтня 2017, 16:16 Цитувати
95.земеля
« А относительно высказывания руководителей, в том числе и современных, то говорят то они все правильно, но делают по другому.»

Это касается нынешних руководителей, но не Сталина. В подтверждение своего мнения я иногда ссылаюсь на евреев, которых украинцы так возлюбили и которым так доверились, что отдали им всю власть в стране и даже "еврейской девы сына" считают своим богом. Надо понимать, что слово еврея должно быть для украинца истиной. Так вот, жертва сталинских репрессий Лев Разгон написал книжку "Непридуманное", в которой он пишет: «Сталин почти никогда не писал или не говорил ничего, что противоречило бы справедливости, гуманности, закону….». Далее он, в полном соответствии со своим зеркальным, как говорит Селена, миропредставлением продолжает: «Просто, говоря одно, он делал совершенно противоположное». Включаем логику и делаем выводы. 1) Сталин почти всегда говорил правду. 2) Разгону очень хочется очернить Сталина, именно для этого он и писал книгу, и поэтому он далее пишет о том, что его слова расходились с делами. Но.... Дела Сталина очевидны. Это выигранная война и Победа. Это - спасенная Европа. Это - спасенные от уничтожения но неблагодарные евреи. Это - все, что еще до сих пор разворовывается и присваивается олигархами.
99. Адекватник / 23 жовтня 2017, 16:34 Цитувати
96.don
«що ти тоді написав в оправдання голодомору при Сталіні»

Я не оправдовував голодомору. Я писав про те, що голод став наслідком політики єврейських банкірів, яких ти так шануєш. Сталіна загнали в глухий кут і змусили розраховуватися виключно зерном за кредити, яких він не брав. Думаю, якщо колись і у нас стане нормальний керівник, то цей сценарій повторят. Це був цілеспрямований сценарій. Тільки він був не сталінський, а тих, кого Сталін потім репресував і за ким ви з селеню й досі жалкуєте. Усугубили ж ситаацію на Україні самі українські тіпа патріоти, такі як і зараз, залюбки здаючи усіх, від сусідів і навіть до родичів. Мєнатлітєт! Посилання на www.kramola.info
100. Адекватник / 23 жовтня 2017, 16:35 Цитувати
96.don
«з чого ти взяв що не всі перед Богом рівні, а хтось з народів є богоізбранний»

Не дуркуй, а читай Біблію. Важко читати, сходи до попа і він тобі розкаже. Я не буду тут пояснювати очевидне. Ти ж бач що нас тут видаляють.
101. don / 23 жовтня 2017, 16:49 Цитувати
100.Адекватник
«а читай Біблію.»

читаю, але такого не вичитав. можливо ми різні Біблії читаємо
100.Адекватник
«Ти ж бач що нас тут видаляють»

вони бояться правди про Сталіна і про міровой сіонізм, а можливо вони з євреями з ними заодно. треба з ними боротися
102. Selena2017 / 23 жовтня 2017, 18:12 Цитувати
78.Олексій
«почитайте Вам не завадить»

Олексію, прочитала рекомендоване вами. Тепер знатиму, що до блогів вашого Колі не заглядатиму ніколи. Ну не терплю я матерщини, мені огидно таке читати. Та вже промучилася, борсалась, щоб хоч трохи суті вхопити. А вона не на вашу користь, вибачайте. Автор радить діяти, удосконалювати, рухатися вперед.. А ви чомусь обрали пасивну позицію спостерігача. Така вже людська природа: один може бути справжнім патріотом ( і це не так уже й просто ), а інший з цього користається. Ви від усіх атрибутів патріотизму відсторонилися в попередньому коментарі, тому це не про вас - про корисливість. Я зрозуміла статтю так. Може, не так як ви передбачали, то даруйте.

Змінено 23.10.2017, 19:02
103. Адекватник / 23 жовтня 2017, 18:49 Цитувати
101.don
«читаю, але такого не вичитав. можливо ми різні Біблії читаємо»

Замість тут прикалуватися сходи до попа. Права була Селена
104. Selena2017 / 23 жовтня 2017, 18:59 Цитувати
97.земеля
«Кто хочет тот об этом знает»


Земеля, дякую. Мабуть, і вам уже не подобається людина, яка присвоїла собі абсолютне право всіх повчати, не терпить інакомислія. Залишається тільки пожаліти його, іншого заспокійливого немає.
За тим піднятим порохом минулого неможливо зосередитися над насущними проблемами сьогодення, доходити до якоїсь спільної думки та щось робити, вже ж далі нікуди... Якщо автора блогу навіть здалеку турбує обстановка ( як уже там він вважає) на батьківщині, то нам вдома не такі б розмови вести.
Не з усіма думками автора погоджуюсь і крім ненормативної лексики, але віддаю належне його філологічним знанням.Все грамотно вмотивовано.Додам, що великий знавець історії української мови Павло Загребельний вмотивовував право на вживання прийменників у словосполученнях : в Україні та на Україні .Кожен вживається рівноправно в належному місці.
Ото якби тільки не пришивати сюди політику, бо вона вже в печінках.

Змінено 23.10.2017, 19:03
105. don / 23 жовтня 2017, 19:53 Цитувати
103.Адекватник
«Замість»

Ну не має там такого, не має. Піп і Зелена в цьому не винні
99.Адекватник
«голод став наслідком політики єврейських банкірів, »

Ситуація може повторитися. Янукович і Азаров кредитів нахватали, долари вивели з України в Росію, бо платили по 400$ за газ а нам тепер вітдавай. Пенсії раніше були по 150 $, а зараз по 50$
106. don / 23 жовтня 2017, 20:01 Цитувати
94.Адекватник
«Если народ узнает правду о том, кто и зачем уничтожил СССР»

І чому ж ти так довго приховував правду від нас?
107. Адекватник / 23 жовтня 2017, 20:46 Цитувати
104.Selena2017
«За тим піднятим порохом минулого неможливо зосередитися над насущними проблемами сьогодення, доходити до якоїсь спільної думки та щось робити, вже ж далі нікуди... »

Слава богу, бачите, що "вже ж далі нікуди". Позитив однако. От тільки робити треба не просто "щось". Щоб робити «щось» треба спочатку зрозуміти, що відбулось і що відбувається, а тут без історії - ну ніяк. Не зрозумієте - так і будете пливти "без весел і правила" - як писав Олійник - "у чорний вир трагедій морових". Якби ж ви одні туди пливли, то й бог би з вами, а то ж ви туди тягнете і людей адекватних, всю країну. Як вам це пояснити, коли у вас логіка глючить? Ну ніяк. Ну от, якщо колесо історії порівняти з колесом велосипедним, то якщо воно розкручене не в ту строну, то його треба спочатку зупинити, а це миттєво не зробиш, а потім розкрутити в іншу. Для цього спочатку треба побачити і зрозуміти, що воно крутиться не в ту сторону.
104.Selena2017
«Ото якби тільки не пришивати сюди політику, бо вона вже в печінках. »

Якщо ви не займатимеся політикою, то політика займеться вами. Що, власне, і відбувається. І не хто інший як політики затягли нарід у суперечки щодо мови, в ви хочете закрити очі і цього не бачити. Не вийде, шановна.
108. Адекватник / 23 жовтня 2017, 20:54 Цитувати
105.don
«
Ну не має там такого, не має. »

Треба б було тебе тут назвати так, як ти того заслуговуєш, та адімна шкода. Бо тільки те й робить що видаляє коменти. Йди до попа, може він поможе позбавитися твоїх проблем.
«Если ты, когда перейдете (за Иордан в землю, которую Господь Бог ваш дает вам), будешь слушать гласа Господа Бога твоего, тщательно исполнять все заповеди Его, которые заповедую тебе сегодня, то Господь Бог твой поставит тебя выше всех народов земли;» (Второзаконие 28:1)
«Поставит тебя Господь (Бог твой) народом святым Своим, как Он клялся тебе (и отцам твоим), если ты будешь соблюдать заповеди Господа Бога твоего и будешь ходить путями Его;» (Второзаконие 28:9)
«и увидят все народы земли, что имя Господа (Бога твоего) нарицается на тебе, и убоятся тебя. (Второзаконие 28:10)
109. Адекватник / 23 жовтня 2017, 21:00 Цитувати
105.don
«Ситуація може повторитися. Янукович і Азаров кредитів нахватали»

Може, може повторитися. Тільки Янукович кредитів не хватав, а ці нахватили, як собака бліх.
"Глупо было бы утешать себя тем, что так как отсталость нашей страны не нами придумана, а передана нам в наследство всей историей нашей страны, то мы не можем и не должны отвечать за неё. Это неверно, товарищи. Раз мы пришли к власти и взяли на себя задачу преобразования страны на основе социализма, мы отвечаем и должны отвечать за всё, и за плохое и за хорошее.» (Речь на пленуме ЦК ВКП(б) 19 ноября 1928 г.)
Учись у Сталіна, студент і своїх кумирів вчи а то вже задрали «попєрєдніками». Сталін вчив, бо вони й тоді, як бачиш, все на попєрєдніків валили. Коли йому вчити їх набридло, бо вже війна на порозі була, він вирішив їх повчити по-іншому. Й правильно зробив.
110. Selena2017 / 23 жовтня 2017, 21:22 Цитувати
Адекватнику, та отямтеся нарешті. Я вас хоч і терпіти вже не можу, а питаю: невже не розумієте, що вас просто заводить дон знічев"я, бо йому так треба.
Змінено 23.10.2017, 22:19
111. don / 24 жовтня 2017, 00:16 Цитувати
108.Адекватник
«Если ты, когда перейдете (за Иордан в землю, которую Господь Бог ваш дает вам), будешь слушать гласа Господа Бога твоего, тщательно исполнять все заповеди Его, которые заповедую тебе сегодня, то Господь Бог твой поставит тебя выше всех народов земли;» (Второзаконие 28:1)
«Поставит тебя Господь (Бог твой) народом святым Своим, как Он клялся тебе (и отцам твоим), если ты будешь соблюдать заповеди Господа Бога твоего и будешь ходить путями Его;» (Второзаконие 28:9)
«и увидят все народы земли, что имя Господа (Бога твоего) нарицается на тебе, и убоятся тебя. (Второзаконие 28:10)»

Дякую що вибрав, але я тут не бачу твердження що євреї богоізбранний народ. Не бачу навіть слова євреї, чи якогось навіть схожого
Давай разом уже до попів ідти, нехай розтолкують, чи пісьмо може давай напишемо. Так а в який патріархат писати?

Змінено 24.10.2017, 00:37
112. don / 24 жовтня 2017, 00:29 Цитувати
109.Адекватник
«Тільки Янукович кредитів не хватав, а »

Хватав, хватав і в праву руку і в ліву, навіть Росія вже почала кредити пхнути. А ти тепер із пенсії їх і вертаєш і не тільки ти
109.Адекватник
«Учись у Сталіна, студент і своїх кумирів вчи а »

Голодомор зараз ніхто вже зробити не дасть, не ті часи, європейські цінності однако, і методи Сталіна в нас уже неможливо застосувати. Прохладно тільки трохи стало у домівках як у Європу попали і ліки дорогі дуже, зато свобода, можеш хоч і дулі тикати у телевізор жирному кондітєру і обзивати всіх провладних керівників геями і ніхто тебе на Колиму не відправить, не ті часи, що при Сталінові

Змінено 24.10.2017, 00:32
113. don / 24 жовтня 2017, 00:45 Цитувати
110.Selena2017
«бо йому так треба.»

Якась ти чуднувата. І сама нічого не пишеш і іншим не даєш. Я читав там вище дєдушки куркою обізвали, так а до чого тут Адекватник, він в тих розмовах участі не брав
114. Selena2017 / 24 жовтня 2017, 10:00 Цитувати
113.don
«113. don / сьогодні, 00:45»


1.Хто під цим ніком - думаючі санжарці знають давно, бачити й чути таку особу роками, ні з ким не переплутаєш, тому немає потреби пояснювати їм для чого "так треба".
2.Люди з інших регіонів можуть мати свою думку при аналізі сили коментарів.
3.Тобі, звісно, хочеться і самому мене з усією злістю обізвати, старайся. Все в твою кармічну чашу збирається.
4.Якраз сАме про такого крикуна, який скористався людським спротивом проти приниження, і йдеться в статті Гузченка.
115. Адекватник / 24 жовтня 2017, 10:04 Цитувати
112.don
«Голодомор зараз ніхто вже зробити не дасть, не ті часи, європейські цінності однако, і методи Сталіна в нас уже неможливо застосувати.»

Я ж тобі вже писав, що то не методи Сталіна. Ну а щодо цінностей, то ти мабуть правий. Зараз голодом морити якось вже не гарно, все таки гейропа. Зараз їжею витруют. Сусід наляканий голодомором і холодною зимою закрив сала у 3 л банки. Через два дні поліз у погріб.... банки без кришок і сало з банок повилазило.
112.don
«Прохладно тільки трохи стало у домівках як у Європу попали і ліки дорогі дуже, зато свобода, можеш хоч і дулі тикати у телевізор жирному кондітєру і обзивати всіх провладних керівників геями і ніхто тебе на Колиму не відправить, не ті часи, що при Сталінові »
Ради гейропи можна і в холоді посидіти. А щодо заборони дулі тикати, так ти перестарався. По-перше при Сталіну ТВ ще майже не було. А по-друге, на моїй памяті, правда це вже було після Сталіна, ніхто тобі не забороняв сидіти і тикати дулі в ТВ хоч Микиті, хоч Леоніду Ілічу, про міченого взагалі мовчу.
116. don / 24 жовтня 2017, 10:36 Цитувати
114.Selena2017
«Хто під цим ніком - думаючі санжарці знають давно»

я не пам"ятаю, щоб я тут писав своє справжнє ім"я, чи якісь дані про себе
здогадки хто є хто у кожного свої і залежать від кількості смальцю в голові
114.Selena2017
«мене з усією злістю обізвати»

я тебе ні разу не обізвав
114.Selena2017
«Якраз сАме про такого крикуна, який »

твої думки і вислови не вірні, оскільки ти мене сприймаєш за іншу людину
117. Selena2017 / 24 жовтня 2017, 10:48 Цитувати
116.don
«16. don / сьогодні, 10:36»


1 . А не треба й писати.Видно пана по халявах.
2. Пам"ять коротка ?
3. Ти ексклюзивний і неповторний, помилитися важко. Краще не займай мене, припинимо.
118. don / 24 жовтня 2017, 10:53 Цитувати
115.Адекватник
«Я ж тобі вже писав, що то не методи Сталіна»

десь читав що збереглася навіть телеграма від Сталіна, де він наказував вивозити все зерно на експорт. ціни тоді на зернові упали і план по валюті не виконувався
115.Адекватник
«Через два дні поліз у погріб.... банки без кришок і сало з банок повилазило.»

прям фільм жахів якийсь
115.Адекватник
«Ради гейропи можна і в холоді посидіти.»

все робиться для того, щоб на зимові місяці населення виїжало десь у теплі країни, по грошам скоро буде одинаково як і заплатити за газ
115.Адекватник
«щодо заборони дулі тикати, так ти перестарався. По-перше при Сталіну»

чув що по чвертаку давали за образу вождя чи навіть якщо поглумився над портретом. випав з рук портрет Сталіна на мітингові і ти все на Колимі. а зараз он Гаврилюку морду набили і нічого
119. don / 24 жовтня 2017, 10:56 Цитувати
117.Selena2017
«Ти ексклюзивний і неповторний»

я ще й симпатичний, та й хазяйство дебеле
117.Selena2017
«Краще не займай мене, припинимо»

та ну разок і можна було б

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.