О мудрий народе! Вимкни політику!

Блог: Аналітичний дворік

Автор: dvorikmisha

О, цей післявиборчий екстаз! Вже все сталося, а похмілля все ще мучить. Все ще коментують результати виборів аналітики, а “иксперти на диванах” пишуть проплачені коментарі.

З останніх новин: “Вчителі не отримають ЗП по 4000 баксів, як обіцяв ЗЕ”, “Партії Шарія та Опоблоку отримають мільйони гривень”,  “Офіс Зеленського обходиться Україні у 300 млн гривень”. Тепер зрадофіли махнулися місцями зі своїми ворогами. Якщо раніше це були противники колишнього гаранта, то тепер ними стали навпаки його прихильники. Це вони, майстри будь-яку новину критикувати популістськими фразами, а розмовно – “чіплятися до слів”.

О, як воротить від усіх цих розкуплених по партіях “незалежних” аналітиків, яких транслюють імениті ЗМІ. Вони ж усі отримують “тези” в рамках політики партії! І можуть казати, що завгодно, аби лише  в контексті цих тез. І вони ну, лити нам у вуха чергову зраду, а ми роззявивши рота, ще підливаємо свої 5 копійок.

Від фейсбук стрічки вже тхне, всі записи – про “всепропало”, а там – по 200-400 коментарів за годину, і все – на ту саму тему, як все пропало.

– А чого пропало?

– А бо я знаю, так і буде!

Узяти б усіх цих провидців-коментаторів-принцес_на_горошині, та й відправити дивитися Діскавері, та книжки читати, скажімо, “Фізика, 8 клас” чи “Основи правознавства”. Ото б користь була.

Як не крути, а ніколи ми не будемо задоволені. Така вже наша ментальність, і ніяка євроінтеграція цього не пройме. Ми нили, ниємо і будемо нити. Ясно, що це звучить грубо і не патріотично. Але ж в нас демократія, ніхто не забув? Так от,  у школі уроки української літератури були і є нестерпними, хай би якими крутими не були педагоги. А зарубіжна література – норм. Зараз ура-патріоти битимуть себе п’яткою в груди і кричатимуть: я обожнював українську літературу в школі! Ой не брешіть! Я знаю, бо зі мною солідарні всі мої однокласники і добрі знайомі. Скільки б не читала Шевченка, Франка, Котляревського, Панаса Мирного, Куліша, Лесю Українку, Гончара, Коцюбинського, Хвильового – все так вже печально і трагічно, немає сил. Єдиний Остап Вишня писав ржаку. Не від того, що йому добре жилося, а бо людина така. Так, це наша історія, але ж можна хоча б в книжках щось оптимістичне було писати. Ми звикли поневірятися і нити, це сумно, але факт. Ми не вміємо бути задоволеними.

За нашу нову “епоху Революції” ми вже звикли до майданів та петицій,  і віднині – якщо що не так – пишемо петицію і закликаємо до Майдану. Якщо нам не подобається подія чи рішення – ми впевнені, що це не правильно.  Якщо ми не голосували за команду ЗЕ, ми вважаємо, що будь-який їхній крок це зрада.

Але їх вже обрали і нам із цим жити 5 років. Минув лише місяць і була стара Рада. Може, варто спинитися, вдихнути і видихнути, зачекати і проаналізувати можливі наслідки, може, вони матимуть хоча б якийсь позитив?

Чому ніде не стріляє, що у першому турі президентських, де було представництво політобличь таке саме, як і на парламентських, було 30% за ЗЕ, а на парламентських – їх вже стало 43%? Отже 43% вдихнули і видихнули, заплющили очі і зробили крок у невідоме. А ті, хто не зробив, стоять на місці і в спину поливають їх брудом. Знаєте, це не демократія – демократія це про те, коли поважають думку одне одного, а не криють матом за відмінні думки.

Я чесно підписана на пізнавальні, правові та наукові сторінки, сторінки з психології та вивчення мов, але Фейсбук сортирує новині в стрічку за популярністю. І останні місяці, не говорячи вже про тиждень, куди популярнішою є не освіта і просвіта, а розкоментований (по аналогії до “розпіарений”) вітчизняний політикум.

Звісно, цей текст так само популістський. Але я звертаюся до тебе, простий народе! Вимкни політику, чи постав хоча б на паузу. Дай займатися великою політикою тим, хто отримує за це гроші, а потім перевір, чи не дарма їм заплатили довірою. А сам поки будь політиком свого, а не чужого життя. Починай з себе – так, це банальна, але пронизливо правдива істина.

31 липня 2019, 14:31 | Блог: Аналітичний дворік

Інші записи автора




1. Ltava / 3 вересня 2019, 05:36 Цитувати


Змінено 06.09.2019, 05:52
2. Filon / 3 вересня 2019, 13:21 Цитувати
Парадоксальний заклик і заголовок. Адже мудрий політику просто не вмикає. Так що непотрібно тут популізму про "мудрий народе". Звичайний народе. Навіть,на мій субєктивний погляд,тупуватий. Ам все через, те, що йому «народе» рідко про це нагадують. От тупі й думають, що вони мудрі.
Вибачте за прямоту. По-іншому не вмію. Не політик.
3. Ltava / 3 вересня 2019, 14:39 Цитувати
2.Filon
«Ам все через, те, що йому «народе» рідко про це нагадують. От тупі й думають, що вони мудрі.»

О !!! Якби їм про це нагадували і ВОНИ це самокритично розуміли б то були б не «народе» а нація, були б вільними людьми!!! Але -"якби бабі @, була б вона дідом !!!:))
4. Чудо Юдо / 3 вересня 2019, 14:42 Цитувати
2.Filon
« Адже мудрий політику просто не вмикає»

Це тобто мудрий повинен бути політично неграмотним і не в курсі політичних новин?
5. orakul / 3 вересня 2019, 15:05 Цитувати
3.Ltava
«О !!! Якби їм про це нагадували і ВОНИ це самокритично розуміли б »

А хіба я тут сто разів цього не нагадував? Нагадував. Так мене взялися цькувати, і ладно б вже Славко з Селеною, а то нові, спеціально зараєструвались і давай пропонувати повидалять мої коменти і мене забанить. Отака свобода слова. І таки один мій комент позавчора видалили. Видно перехвалив я Ехо.
6. orakul / 3 вересня 2019, 15:08 Цитувати
4.Чудо Юдо
«Це тобто мудрий повинен бути політично неграмотним і не в курсі політичних новин?»

Мудрий повинен бачити, що уся оця політична тусовка ні до чого хорошого не призведе, а може лише усугубити ситуацію, бо ті, що на арені, поняття не мають що треба робити аби стати незалежними і розбудувати країну. Але не це головне. Головне те, що ніхто їм не дасть цього зробити і ніхто не допустить до влади адекватну людину із знаннями.
7. Ltava / 3 вересня 2019, 15:21 Цитувати
4.Чудо Юдо
«мудрий повинен бути політично неграмотним і »

Мудрість і грамотність де що різні речі:)) І той хто диветься новини в «зомбіящику» точно не гарантовано політично грамотний :))
8. orakul / 3 вересня 2019, 15:21 Цитувати
" Вже все сталося, а похмілля все ще мучить."

І буде ще довго мучить. Щоб не мучило, треба перестати пити, точніше, дивитись телевізор і «заводити» себе мріями про вареники в сметані чи про счастя від європейських гей парадів.
Кумир Славка і Селени Лейба Давидович Бронштейн писав у своєму щоденнику:
«Победа Сталина была предопределена. Тот результат который зеваки и глупцы приписывают личной победе Сталина был заложен глубоко в динамику исторических сил. Сталин явился лишь полубезсознательным выражением второй главы революции, ее похмелья».
Так що можете тут битись лобами один з одним чи об стінку - нічого в вас не вийде, поки ви не поставите Сталіна на своє історичне місце і не поставите йому памятника хоча б за те, що він виграв війну і ви тепер ще живете на цьому світі, і ввів для пришелепків в середніх школах предмет "Логіка". Предмет той, після його смерті швиденько прибрали і нема його і по цей день. Запитання до всіх. Чому Логіку прибрали із шкільної програми і для чого її товарищ Сталін вводив? Звичайно, що простіще буде цей комент видалити.
9. Ltava / 3 вересня 2019, 15:43 Цитувати
Лавре?нтій Па?влович Бе?рія теж був відомою історичною фігурою :))та чи потрібно сьогодні про них дискутувати вивчаючи проблеми сьогодення:))Бо навіть якщо виставити каменних ідолів усим правителям цієї території то на свідомість нинішнього покоління це навряд чи вплине:)) Тому пропоную не ганяти одну і ту ж платівку про Леніна, Сталіна і Берію :)) На ніч глядячи :))
10. orakul / 3 вересня 2019, 23:06 Цитувати
9.Ltava
«навіть якщо виставити каменних ідолів усим правителям цієї території то на свідомість нинішнього покоління це навряд чи вплине:»

Бандері ж, к приміру, ставлять і на свідомість це ще й як впливає. Так що тут ти явно не правий. На свідомість все впливає. Інша справа, як впливає? І не про всіх правителів мова йде, а про тих, хто вніс свій позитивний вклад. І Лаврентій Павлович свій вклад вніс, і не той що ти думаєш. А з брехливою, перебріханою історією можна зайти тільки в болото чи в прірву, що з нами і відбулося. Точніше, ми туди не зайшли, а нас туди завели. А якщо якийсь правитель помилявся, то його помилки треба розбирати, треба на них вчитись. А ми тільки те й робимо, що по граблях бігаємо. От я і написав, що доки ми не розберемося у своїй історії, доти нас і дурити будуть. Ну а те що на ніч глядя, так ти на ніч не читай, прочитаєш вранці.
11. orakul / 3 вересня 2019, 23:11 Цитувати
9.Ltava
«Ltava / сьогодні, 15:43»

Да,забув, ніч у тебе ранувато починається
12. Ltava / 4 вересня 2019, 05:06 Цитувати
11.orakul
«11. orakul / вчора, 23:11 Цитувати
9.Ltava»

Я до півночі не толочусь :)) Рано вставати треба:))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.