Чому українська влада - це футбол, а виборці - вболівальники

Блог: Аналітичний дворік

Автор: dvorikmisha

  

  Є такий Нардеп від Слуги Народу - Маріна Нікітіна. Так от останніми днями вона сколихнула соцмережі та ЗМІ своїми кадровими призначеннями. На роботу у Верховну Раду своїми помічниками вона взяла...УВАГА: свого чоловіка, Олександра Нікітіна,  та Вікторію Гужву - візажистку.
    Дізнаєшся таку новину і перша реакція - обурення: як так, це ж сімейний підряд, як можна чоловіка, та ще й у Раду, та на зарплату з держбюджету! А візажистка - вона ж, окрім брів та помади нічого не розуміє, а тут - цілий парламент нашої держави!!!
    А от друга реакція - вже на "подумати". Що таке Парламент? Це єдиний представницький орган народу. Нардепи - люди, які представляють потреби та голос своїх виборців.
    Про це вже давно забуто. Класичний український парламент представляє не народ України, а його маленьку частку багатіїв, магнатів та олігархів. А Нардепи, маючи власний бізнес, представляють не інтереси та потреби виборців з сільських будинків з похиленими стріхами чи міських зйомних квартир-хрущовок по 28 квадратів, а потреби свого бізнесу та бізнесу своїх спонсорів.
    Звідки взялося поняття "політична еліта"? Це взагалі є нонсенс. Еліти можуть представляти лише потреби еліт. Коли людина знаходиться далеко від тої рельності, у якій не живе, вона не знає чужих потреб, яких не має сама, і навіть, не здогадується, що вони можуть бути. До прикладу: якщо людина має вдома біде - їй навряд чи прийде в голову, що хтось ходить до вбиральні у будку на вулиці. Або обираючи між лексусом та порше вона не уявляє собі, що є дорога до села, де у дощ автівку потрібно тягти трактором.
    Усі колишні скликання Ради - це одні й ті самі, так звані, еліти. А виборці - це щось накшталт футбольних вболівальників, для яких від перемоги фаворита не залежить нічого.
    Цього року система зламалася. У Раду прийшли  НЕ еліти. Вони вбрані не у дорогі дизайнерські костюми, а в одяг з масмаркету, у волонтерські футболки і звичайні штани. Вони хвилюються перед мікрофоном, їм перехоплює подих від страху сказати неправильно. Це так кидається в око і так не схоже на минулі 27 років. Є щось зворушливе у цьому, і близьке простій людині.

    Але вони не мають досвіду керування державою, усі рішення за них приймають в офісі президента. У них є натхнення, проте немає практики. І коли Команді ЗЕ набридне бавитися з владою і зникне ейфорія перемоги, прийде час реальних проблем і потреб. Популістські закони закінчаться і настане черга Держбюджету, податків, ВВП, тарифів, кредитів, опалення, війни. Один необачний крок і країна захлинеться у кризі.
    Але хіба ми ще не захлинулися? Хіба Україна не проголосувала за "байдуже хто, аби не так, як раніше". Ми зіткнулися із феноменом, який став наслідком Революції Гідності. Ми вимагали люстрації, очищення влади. Ми отримали все. Тепер ми, опустивши за дужки шоуменів, маємо в парламенті візажисток, водіїв, вчителів, юрисконсультів, маркетологів, волонтерів, фельдшерів, і у нас розрив шаблону, бо так не було раніше. Одразу дві нові політичні сили - це свіжі обличчя і багато обличь з народу. Більшість з них - не люди з вулиці, а справді фахівці у своїх сферах, важливих для держави та управління нею.
    Для довідки, кожному нардепу бюджет Верховної Ради надає 48 тисяч на місяць для забезпечення депутатської діяльності. За ці гроші вони винаймають помічників. Найчастіше двох. Це нормальна зарплата для столиці: 24 тисячі гривень. Треба розібратися в нормативах депутатської діяльності, аби однозначно сказати, чи є корупційна складова у винайманні помічником (водієм, охоронцем, прес-аташе - 3 в 1) власного чоловіка. Проте точно можна сказати, що краще так, на 24 тисячі гривень збагатити сімейний бюджет, чесною працею, аніж вивозити 650 тисяч євро (навряд чи зароблених) в Польщу після фіктивного розлучення за давно налагодженими схемами.

27 вересня 2019, 11:19 | Блог: Аналітичний дворік

Інші записи автора




1. Filon / 14 листопада 2019, 16:49 Цитувати
Чому українська влада - це футбол
Авторе, так чому ж ?
2. Ltava / 14 листопада 2019, 17:54 Цитувати
""..... Еліти можуть представляти лише потреби еліт...."""
"""....До прикладу: якщо людина має вдома біде - їй навряд чи прийде в голову, що хтось ходить до вбиральні у будку на вулиці...."""

Ви мабуть між біде і елітою заблукали :))
"""...Теорія еліт відстоює соціологічну концепцію, згідно з якою суспільство поділяється на вибрану меншість — активну керівну творчу верхівку з формальних і неформальних лідерів і пасивнішу масу...."""
Єліта це не посада і не завжди освіта :))
3. orakul / 14 листопада 2019, 20:11 Цитувати
"Один необачний крок і країна захлинеться у кризі."

Так вона з пелюшок в кризі, вона з неї і не вилазила.
4. orakul / 14 листопада 2019, 20:23 Цитувати
2.Ltava
«Теорія еліт відстоює соціологічну концепцію, згідно з якою суспільство поділяється на вибрану меншість — активну керівну творчу верхівку»


Воно й ти перплутуєш. Нафіг та теорія едіт. "Отыщи всему начало и ты многое поймешь" (К.Прутков) Так от. "Эли?та (англ. фр. ?lite от лат. eligo «избранный; лучший»[1]) в социологии и политологии — совокупность людей, занимающих высокие руководящие должности в управлении государством, союзом государств."

Тепер треба розгадати талмудистику терміну. Якщо еліта - це краще, кращі люди, то треба визначитись по чому вони кращі - по пашпорту, по фейсу, по довгих ногах.... Якщо це кращі із людей по загальновизнаних людських критеріях - совість, освіта, здоровья, розум, то таких у нас і на показ нема. Якщо це «обрані» то таки да, але то не еліта, то вже маніпуляція. Якщо це сукупність людей, які займають високі посади, то таки да, за таким критерієм у нас еліта є але то не еліта, то нахабне бидло
5. Ltava / 14 листопада 2019, 21:02 Цитувати
4.orakul
« Якщо це кращі із людей по загальновизнаних людських критеріях - совість, освіта, здоровья, розум, то таких у нас і на показ нема. »


Я не погоджуюся бо сам себе поважаю і якщо хтось не вважає мене ЕЛІТОЮ то я не вважаю себе МАССОЮ :((

Я не претендую на офіційне визнання своєї геніальності , але не погоджуюсь що я бездумний, бемозглий, безправний , безініціативний і т. д. Якщо стадо біжить у прірві то у мене немає обов"язку бігти з ними :))
6. orakul / 14 листопада 2019, 21:59 Цитувати
5.Ltava
«сам себе поважаю і якщо хтось не вважає мене ЕЛІТОЮ то я не вважаю себе МАССОЮ»


Нє, ну ти даеш. Думаєш бездумні і упороті себе не поважають? Вони себе поважать більше, чим ти себе, правда мовчки після майдану поїхали на клубнику. Але спрва в іншому. Ти що, президент, голова РДА? Ми ж ведемо мову про тих, хто бля корита, точніше біля керма. У нас в народі багато є розумних людей, але вони не попали і не попадуть до керма, а значить їх не вважатимуть елітою. Я ж про те і пишу, що треба правильне визначення дати, що воно таке - еліта. І коли ми дамо правильне визначення, ми зрозуміємо, що нами керує не еліта, а тупе жадне бидло. А наша еліта лишилася за бортом. По таке явище писав у свій час Іван Єфремов: «У вас и ваших сообщников нет знаний, не разработана программа и не исследована ситуация. Вы не знаете, с чего начать, к чему
стремиться, кроме иерархических перестановок в высшем классе… – Ваша общественная система не обеспечивает приход к власти умных и порядочных людей, в этом ее основная беда. Более того… в этой системе есть тенденция к увеличению некомпетентности правящих кругов»
7. Filon / 15 листопада 2019, 05:23 Цитувати
6.orakul
«У вас и ваших сообщников нет знаний, не разработана программа и не исследована ситуация. Вы не знаете, с чего начать, к чему
стремиться, кроме иерархических перестановок в высшем классе… – Ваша общественная система не обеспечивает приход к власти умных и порядочных людей, в этом ее основная беда. Более того… в этой системе есть тенденция к увеличению некомпетентности правящих кругов»
»

Як зараз кажуть " Люто плюсую". Взагалі Єфремов, як будь-який класик актуальний у всі часи і у всіх народів. І дуже нелюбимий владою. як при Союзі, так і зараз.
8. Ltava / 15 листопада 2019, 10:24 Цитувати
6.orakul
«– Ваша общественная система не обеспечивает приход к власти умных и порядочных людей, в этом ее основная беда. Более того… в этой системе есть тенденция к увеличению некомпетентности правящих кругов»»


Гарно написано, каюсь - не читав :((
9. orakul / 15 листопада 2019, 11:31 Цитувати
7.Filon
«Як зараз кажуть " Люто плюсую". Взагалі Єфремов, як будь-який класик актуальний у всі часи і у всіх народів»

Та це то добре, що є ще люди, які шанують Єфремова. Але он Лтава його не читав. І більшість наріду його не читали. І хто у цьому винен? Як тут часто пишуть "почни із себе". І починати треба не із сміття та контейнерів, а із сміття в голові. А слабо газеті хоч маленькою статтею загадати, що була така людина як Іван Єфремов. То ж влада не шанує, а ми ж можемо шанувати. Чи не можемо? Чи така у нас свобода слова? От за який хрен мене тут безстроково забанили? Навіть ніде не довідаєшся. Ци вказівка зверху, чи така воля свободолюбивої редакції? Інтернет-видання Полтавщина повідомляє про призначення нового начальника УСБУ по Полтавській області. Призначили його в акурат на день народження Лейби Давидовича Троцького. Це так співпало, як співпала дата прийняття закону про землю з числом 13? Видання пише, що батько начальника УСБУ активний користувач Однокласників. (Заборонених!!!!) Так це, закон як дишло, чи то такий сімейний розвідувальний підряд? О, блін, країна! Таки "все смешалось в доме Облонских" Політична Санта-Барбара. Посилання на poltava.to
10. orakul / 15 листопада 2019, 11:35 Цитувати
8.Ltava
«Гарно написано, каюсь - не читав »

Так читай, поки ще бібліотека не попалила. Відкриєш багато цікавого. Поважаюча себе людина повинна прочитати всі його книжки.
11. Ltava / 15 листопада 2019, 22:11 Цитувати
10.orakul
«Поважаюча себе людина повинна прочитати всі його книжки.»


всі його книжки читатиму на смертельному ложі:))
12. orakul / 16 листопада 2019, 10:24 Цитувати
11.Ltava
«всі його книжки читатиму на смертельному ложі:)) »

Ну от ти сам і показав на що здатні наші кандидати на звання еліти. А там книжок то аж 4 штуки, але вони перекладені на десятки мов. Читай тоді Вятровича в оригіналі і бульварну пресу.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.