День здоров’я у Бутенках

День здоров’я у Бутенках
Біг завжди вважався одним із найдієвіших оздоровчих засобів. У Стародавній Греції, якщо зневажали людину, говорили: «Вона не вміє ні ходити, ні плавати, ні бігати». Але останнім часом популярність оздоровчого бігу невпинно падає, зважаючи на різке погіршення стану здоров’я підростаючого покоління.
Бутенківська школа завжди славилася своїми спортивними традиціями.  Підтверджуючи статус школи сприяння здоров’я, вона популяризує біг як найдоступніший вид оздоровлення населення. 14 вересня понад тридцять учнів разом зі своїми наставниками на чолі з директором Григрієм Журавлем вийшли на старти пробігу Бутенки-Марківка, присвяченого Всеукраїнському дню фізкультурника. На урочистому відкритті виступив директор школи, який підкреслив важливість проведення цього заходу, зважаючи на те, що тільки кожна 10-а дитина в Україні вважається здоровою. Далі взяв слово ветеран спорту, колишній учитель фізкультури, активний пропагандист здорового способу життя Юрій Щербаков. Він нагадав про спортивні традиції і здобутки школи і закликав розвивати та примножувати їх.
Стартувавши від порогу рідної школи, учасники забігу перший, 12‑кілометрий етап дистанції подолали вулицями села, вітаючи односельців. Далі, поетапно, через населенні пункти Чумаки, Трояни фінішували на подвір’ї Марківської школи, де їх оплесками вітали діти і вчителі. З привітанням виступив вчитель фізкультури Петро Манник, який побажав здоров’я і успіхів усім учасникам цього заходу. Після екскурсії по школі відбулися товариські зустрічі з міні-футболу між хлопцями і дівчатами гостей та господарів. І не важливо, з яким рахунком закінчилися матчі. Головне, що діти поспілкувалися між собою, підтримуючи дружні стосунки і підтверджуючи основні принципи олімпійського руху.
Приємно відзначити, що всі учасники брали участь у пробігу за власним бажанням. Особливу подяку за спонсорську допомогу у проведенні цього важливого заходу хочеться висловити депутату районної ради Ніні Ясинській, а також командиру Кобеляцької окремої роти ДПС Вадиму Чумаку за організацію супроводу колони.






Автор: Микола МИГУЛЯ, учитель-методист
17 вересня 2010, 13:30 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.