На думку дослідників, неоціненними ліками від похмілля може стати чорна смородина, протерта з цукром або у вигляді домашнього вина. Її треба розвести водою або додати льоду і випити маленькими ковтками.
Чорна смородина нормалізує судини, очищає, освіжає і бадьорить. А після цього — каша. Вівсяна або рисова, не жирна, на воді — найкраще. І обов’язково зелений чай, якщо немає заготовленого малинового або ожинового листя. У суміші з чорничним і барбарисовим — це справжня панацея при похмільному синдромі.
А ще — поради від англійців. Гарячий душ — вважається найдешевшою і найпростішою терапією, розслабляє м’язи і заспокоює. Зокрема, потік теплої води на потилицю допоможе позбутися головного болю.
Вода. Алкоголь — диуретик, і якщо ви забагато випили, то ваш організм абсолютно висушений. А це також викликає головний біль і біль у м’язах. Випивайте в «післясвятковий» день принаймні літр-півтора води, вона допоможе ниркам вивести токсини.
Кефір. Нудота після веселощів виникає через надлишок кислоти в шлунку. Свіжий кефір або йогурт допомагають її нейтралізувати, а молочні бактерії — вирівняти бактерійний баланс у кишечнику. Крім того, ензими молочнокислих продуктів сприяють нейтралізації алкогольного «вихлопу» при диханні.
З’їсти щось крохмалисте. Англійцям, наприклад, допомагає тост з квасолею. Хліб, краще грубого помелу, підніме знижений алкоголем рівень цукру в крові, крім того, він добре адсорбує токсини. Боби — білкова їжа, містять багато амінокислот, що також сприяє вирівнюванню рівня цукру в крові і очищенню організму. До речі, капуста, борщ і пельмені — практично з цієї ж опери.
Розторопша — для тих, хто любить народну медицину. Ця трава нейтралізує алкогольні токсини. Пити її корисно весь «сезон свят».
Вівсянка. Чисто англійський рецепт, якому приписують усі достоїнства вищеперелічених засобів. І нейтралізує зайву кислотність, і адсорбує токсини, і поліпшує травлення, і повільно підвищує рівень цукру в крові, забезпечуючи організм необхідною енергією для боротьби з похміллям.
Додати коментар