Постарайтеся якомога менше їсти, але як можна більше пити — трав’яні чаї, соки. Особливо корисні лимонний, апельсиновий, журавлинний і гранатовий.
Пасивно вдихайте (через ніс), а видихайте активно і з невеликим зусиллям. Починайте повільно, поступово збільшуючи швидкість. Уявіть собі паровоз, який, повільно рухаючись, набирає швидкість. Виконайте цикл з 30 видихів, потім хвилину відпочиньте. Можна виконати до п’яти циклів вранці і п’яти ввечері.
Найбільша кількість вітаміну С міститься в соку квашеної капусти, а також цитрусових – лимонах, ківі, мандаринах, апельсинах, грейпфрутах. Корисний салат зі свіжої капусти з соняшниковою олією, що містить великий запас вітамінів і мікроелементів.
Плоди смородини червоної або чорної у вигляді свіжоприготованого соку з них, настою (з сухих) або варення приймають всередину як протизастудний і протизапальний засіб при простудних захворюваннях.
Напій з шипшини. Сухі ягоди шипшини потовкти. На 1 літр холодної води використовувати 5 столових ложок ягід. Поставити на вогонь, прокип’ятити 10 хвилин. Настояти, закутавши, 8-10 годин, процідити. Пити з ранку по 1 склянці через кожні 2-3 години протягом доби. Можна пити з медом, варенням, цукром. Бажано пити відвар шипшини протягом тижня, поступово зменшуючи кількість прийомів. Після кожного прийому полоскати рот теплою водою, оскільки кислота роз’їдає зуби.
Малина з медом. 1 ст. ложка меду, 1 ст. ложка шипшини, 1 ст. ложка малини, 1 ст. ложка смородини, залити 100 мл окропу. Витримати 15 хвилин. Пити 3 рази по 1 / 2 склянки перед їжею.
Прийміть після сніданку 1 ч. л. аскорбінової кислоти. Її треба приймати ще 2 дні. Це полегшить перебіг хвороби, допоможе більш ефективно з нею впоратися. Але зловживати цим методом не можна. Організм може звикнути до великих доз аскорбінової кислоти й відповісти ослабленням імунітету, як тільки ці дози скоротяться.
Квіти липи – 1 частина; квіти чорної бузини – 1 частина. 2 столові ложки суміші на склянку окропу, кип’ятити 5-10 хв., Процідити. Випити гарячим в один прийом.
Липа з калиною та малиною. Приготувати суміш, використовуючи наступні співвідношення: квіти липи – 1 частина, плоди калини – 1 частина. 2 столові ложки суміші розвести 2 склянками окропу. Кип’ятити 5-10 хвилин, процідити. Пити гарячим на ніч по 1-2 чашки.
Доброго вам здоров’я!
Додати коментар