Вибух у Кишеньках: посягання на життя чи попередження?

Вибух у Кишеньках: посягання на життя чи попередження?

Як повідомлялось у минулому номері «ЕХО», 7 грудня до редакції надійшла інформація про те, що в районі села Кишеньки відбулась пожежа, імовірно вибух.

У ніч з вівторка на середу у Кишеньках горів вагончик, котрий його власник облаштував як житлове приміщення і використовував у якості дачі. Власником вагончика виявився житель села Бутенки Олег Сєров, працівник товариства РЛП «Нижньоворсклянський». На щастя, обійшлося без постраждалих. За дивним збігом обставин чоловік саме того дня був поновлений на роботі. Як повідомив нам сам власник дачі, він досить багато часу проводив у Кишеньках. Часто навіть з дітьми. І саме тієї ночі мав ночувати у тому будиночку. Та цього не сталося. По дорозі на дачу він повернувся назад.

У самого власника вагончика з цього приводу виникає багато питань. Він впевнений: те, що відбулося, пов’язане виключно з його професійною діяльністю у ландшафтному парку. А в те, що причиною вибуху міг бути витік газу або несправність якогось приладу, не вірить. Тим більше, що газових приладів у вагончику взагалі не було.

Що стало причиною вибуху — з’ясовує слідча група, яка прибула на місце події. Проте давати офіційний коментар з приводу вибуху на той момент відмовилась.

Вже наступного дня за коментарем ми звернулися до начальника Кобеляцького РВ УМВС Миколи Подоброго.

— Вранці сьомого грудня нам надійшло повідомлення від управління МНС, що в одному з вагончиків у селі Кишеньки, який належить приватній особі, виникла пожежа та вибух, — каже Микола Миколайович. — Люди, що проживають поруч, чули якийсь звук, схожий на вибух. Проте свідків події немає. На місце пожежі виїжджала пожежна служба з села Озера і вона була погашена. Також на місце події виїжджала наша слідчо-оперативна група. Ще ми запросили спеціалістів з Полтави, з експертно-криміналістичного центру приїжджали спеціалісти-вибухотехніки. Вони відібрати зразки попелу, котрі залишилися. Коли експерти проведуть певні експертизи, тоді конкретно можна буде сказати про причину виникнення пожежі і від чого міг статися вибух. Протягом десяти днів має бути результат, згідно якого ми будемо приймати рішення. Якщо буде підтверджено, що причиною вибуху була якась речовина чи газ, тоді, безумовно, буде порушена кримінальна справа. Розглядаються дві версії: або навмисний підпал, або несправність яких-небудь приладів усередині вагончика.






Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
16 грудня 2011, 15:24 | Кобеляки | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.