На підтримку параолімпійців виділять 38 мільйонів гривень

На підтримку параолімпійців виділять 38 мільйонів гривень

Українські параолімпійці отримають по 800 тисяч гривень за кожне золото.

Тим часом параолімпійці Марії Помазан заплатять за срібну медаль, як за золоту — 800 тисяч гривень. Попри те, що у Лондоні судді відібрали у спортсменки найвищу нагороду. Ну а усім спортсменам з обмеженими фізичними можливостями обіцяють виділити з держбюджету 38 мільйонів гривень.
На підтримку параолімпійців виділять 38 мійльонів гривень. Про це заявив  Микола Азаров під час нагородження нашої  збірної. Таку суму передбачили у проекті бюджету країни на наступний рік.
Микола Азаров , прем’єр-міністр України: « Я очень горд прежде всего за вас, за нашу страну. С этим большим успехом я вас и поздравляю. Вы своим мужеством показали, что вы люди неограниченных возможностей».

Легкоатлетка Марія Помазан, у якої судді відібрали одну з двох золотих медалей, все ж таки отримає преміальні як за перше місце.

Марія Помазан, чемпіонка паралімпійських ігор в Лондоні : «Ехали с боевым настроением, ехали за медалью. Возвращались тоже, тепло встретили. Это очень важно для спортсмена — чувствовать, что за ним стоит вся команда и вся страна».

Тренери виступом своїх підопічних задоволені. За умов, у яких вимушені тренуватися спортсмени, вони справді здійснили подвиг.

Тамара Едішерашвілі, заступник головного тренера параолімпійської збірної: «Хотелось бы, чтобы этих баз было не одна на всю Украину, чтоб их несколько было. Сейчас вот во Львове строится база, я надеюсь, что ребятам это поможет реабилитироваться и достигать тех результатов, которые они имеют».

За золоту медаль спортсмени отримають 800 тисяч гривень. За срібло — 550, бронзу держава оцінила у 380 тисяч гривень. У Лондоні наша збірна завоювала 84 медалі і посіла 4 місце у командному заліку.


Автор: За матеріалами інтернет-видань
21 вересня 2012, 16:23 | Полтавщина | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.